Kitap okumak . Biliyorum çok klasik ama yapılabilecek en iyi şeydir. 2 yıldır nofap terimini biliyorum ve 80 kitap okudum. 2 tanesi hayatımı değiştirdi. Düşünsene geçmişten biriyle sohbet etmek gibi bir şey bu yani. Özellikle roman tercih ediyorum çünkü dönemi yansıtıyor. Bazı yazarlar var ki roman mi yazmış kişisel gelişim kitabı mi , tarih mi , biyografi mi , belli değil. Dostoyevski üstadım bu konuda mükemmel mesela. Bana sorgulama yeteneği kazandırdı kendisi . 1800 lu yıllardan birisi bana sorgulama yeteneği kazandırdı evet. Kitaplar bir sığınak gibi kimsen yoksa bile onlar var. Başka bir hayat var işte başucunda , yanında , seni davet ediyor hadi diyor gel beraber yaşayalım . Bir hayat daha yaşamak ister misin? O zaman kitap oku. Hatta yüzlerce hayat yaşayacaksın. Hepimiz hayatımızın kısalığından şikayet ediyoruz ama lüzumsuz işler yapmaktan da geri durmuyoruz. (Saatleri ayarlama enstitüsü) Velhasıl kelam , oku be kardeşim. Bu arada arkadaşların verdikleri diğer tavsiyeleri direk yapmaya kalkma . İlk once kendini analiz et gelecegi öngör ardına en uygun bicimde başla. Mesela hiç kitap okumayan birine 50 sayfa günlük kitap ağır gelir.