Kronzordo
Venüs Yolcusu
Gece yarısından herkese merhaba arkadaşlar,sizlere biraz içimi dökmek isterim,depresif değilim yanlış anlamayın sadece hayatımı gözden geçirdiğim zaman bazen kendimden nefret ediyorum,biliyorum çok yanlış ve evet böyle yapmamın bana zarardan başka hiçbir getirisi yok,ama ediyoruz işte napalım
İzninizle kendimden kısaca bahsedeyim
Çocukluğum boyunca benden çok beklenti olmuştu ve karşılayamadım çoğunu,bazı konularda kaybetmeye tahammülüm olmuyor nefret ediyorum kaybetmekten,biraz eğitim sistemimizin biraz da ailem sağolsun geç anladığım ve aptal olduğum yüzüme çok vuruluyor,ne konuda fazlasıyla uğraşsam doğuştan yetenekli dediğimiz insanlar benim verdiğim çabanın yarısından azını vererek benden daha iyi bir sonuç çıkartıyorlar ve bu durum kendimden nefret ettirmemi sağlıyordu
izninizle kendimi daha iyi anlatmak için bir matematik denklemi kurmak istiyorum
Başarı=(Zeka.İrade)+Şans
şans işine diyeceğim bir şey yok şans işi belki de bazı konular hariç(doğulan yer baba parası vs.) çoğumuza rastgele gelen bir şey.
İrade kısmına gelecek olursak evet herkes iradesini geliştirebilir çok zor olsa da aslında nofap yaparak bile irademiz gelişiyor ki bu bize çok faydalı bir şey
Şimdi geldik can alıcı noktaya,Zeka dediğimiz kavram özellikle doğuştan gelen zeka daha iz iradeyle daha iyi şeyler yapmamızı sağlar hele ki iradeyle birleşirse(Günde 14 saat çalışan elon muskın 155 IQ olması) her türlü iradeli insanların önüne geçiyor
Akıllı olabiliriz tabii ki,bu bizim elimizde buradaki herkes akıllı çünkü beynini uyuşturmak kendini aptallaştırmak istemiyoruz,ama herkes doğuştan zeki değil ve bu ikisini birleştiren bizim gibi doğuştan gelen yeteneği olmayan insanlara daha çok fark koyuyor
Yani her türlü doğuştan zeki insanlarla eşit olanaklara sahipsek doğuştan zeki olan insan bizi ne yaparsak yapalım geçer
Şimdi tabii ki zekayı bir tarafıyla konu almak aptallık,benim demek istediğim aynı konuda geliştirdiğimiz bir dalda ne yaparsak yapalım doğuştan zeki ve iradeli insanlar insanlar bizi/beni geçecek.
Ben de bundan dolayıdır ki zeka kavramı ile ilgili ne varsa aklıma takıldığında araştırma yaparım bazen Youtube'da doğuştan zeki bireylerin gittiği özel okullara ve 10 yaşındaki çocuğun 5 6 sınıf atlamasına bakarak kendimden soğurum
Bir anımdan bahsederek bu yazımı bitirmek isterim
İlkokul zamanlarımda çok çalışıp yapamayan ortalama çocuktum hırslıydım ancak bir işe yaramıyordu,babam bu dönemlerde dershane sınavlarına yazdırmıştı beni ,beklentisi vardı ama çok belli etimiyordu,çuvalladım tabii ki de *ok gibi hissetmiştim.İşin acı tarafı benden çok daha az çalışan bir arkadaşım da bu gibi sınavlardan tablet vs. kazanıyordu nefret ediyordum kendimden bir süre sonra da babam da dershane sınavlarına yazdırmayı sonlandırmıştı zaten başta dediğim gibi çok belli etmese de hayal kırıklığına uğratmıştım..
Not:Başta da bahsettiğim gibi depresif değilim sadece içimde kalan ve arada sırada aklıma gelen o eziklikten kendimi arındırmaya çalışyorum,baştaki matematiğime gelecek olursak 8x2'de 16 eder 1.16'da 16 eder(ikinci yazılan sayı irade).Her ne olursa olsun köşeme çekip ağlamayacağım kendimi olduğum gibi kabullenmek istiyorum kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın.Yorumlarınızı bekliyorum