Arkadaşlar kitap okumak için nasıl yöntem izlemeli?
Roman, tarihi, felsefi kitap fark etmeksizin bence kitap okurken kesinlikle not alınmalı. Aksi hâlde kitabın ana fikrini ya da ince detayları, belli bir süre geçtikten sonra unutuluyor.
Hangi kitaplar sürecimize zarar vermez?
Wattpad kitapları ya da romantik kitaplar okumadığın takdirde sürecine zarar verecek kitap olacağını düşünmüyorum.
Klasik batı edebiyat kitapları okumakta bir sakınca görüyor musunuz?
Hayır.
Neverfap sürecinde sürecimizi kuvvet verecek hangi kitapları önerirsiniz?
Stoa felsefesinden alınacak çok fazla ders olduğunu düşünüyorum. Marcus Aurelius, Seneca, Epiktetos'un kitaplarına bakabilirsin. Stoacının Günlüğü ve Güzel Yaşam Kılavuzu muazzam kitaplar.
Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar, okuması çok zor değildir.
Ayn Rand Hayatın Kaynağı ve Atlas Silkindi kitaplarından hayatına etki edecek birçok şey bulabilirsin.
Çalınan Dikkat - Neden Odaklanamıyoruz? günümüzün en büyük sorunlarından birine çok iyi değiniyor.
Napoleon Hill’in ‘Düşün ve Zengin Ol’ kitabında, semen retention hakkında bir bölümü var diye biliyorum. Henüz ben de okumadım baya bir popüler kitap. No fap/semen retention hakkında değindiği bölümü okumak yeterli olur diye düşünüyorum.
Birde kitapları kâğıt üzerinde mi okumak daha iyidir yoksa telefondan PDF okumak sürece zarar verir mi? Dijital detoks için kitabı kağıt üzerinden (kağıda basılmış hali ile ) mi okumalı ?
Şahsen kitaba elimin değmesinden daha çok keyif alırım fakat fiyatlar uçtuğu için artık pdf okuyorum. Sürece zarar vermez, gece geç saatlerde okuyorsan mavi ışık filtresini açmanı tavsiye ederim.