Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kriz Anında, Sanki Beynim Otomatik Moda Geçiyor!

Chris

Ay Yolcusu
Merhaba dostlar, bunu sürekli yaşamaya başladım. kriz anında beynim sanki otomatik moda geçiyor ve ne olduğunu anlamadan relapse oluyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim malum kış ayı olduğu için dışarı pek çıkamıyorum. Evde sürekli yalnızım ne önerirsiniz? Libido yüksekliği cidden canımı sıkıyor akademideki tüm videoları izledim not çıkardım ancak iş sürece gelince 2-3 günde bozuyorum.

Oda yok

Yeni Fapstronot
Evet gerçekten otomatik moda geçiyor. Kriz anında beyinin mantıklı düşünme kısmı baskın olmaz o yüzden otomatik olarak yönelirsiniz isterseniz bu konu hakkında 7 kitap yazmış/okumuş olun yine de yönelirsiniz. Bloklayıcı kullanmayı deneyin veya aile modu dns kullanın onun dışında en ufak bir cinsel bir şey hissederseniz bile gidin balkona çıkın, plank yapın, bileğiniz ila dirseğiniz arasında tazyikli soğuk su tutun falan öyle bir şekil engel olursunuz.

Whiplash

Yoda
Merhaba, yıllardır denemediğim şey kalmadı ve son zamanlarda L-Tirozin, Omega 3 ve Aslan Yelesi Mantarı kullanmaya başladım(kaliteli markalarla ve gelişigüzel kullanılmamalı elbette)ayrıca içinde L-teanin bulunmasından ötürü matcha çayı da içiyorum ve gerçekten de faydasını görüyorum. Bunun yanında dışarıda herhangi bir işiniz olsun veya olmasın kendimizi dışarıdaki hayattan soyutlayarak uzun süreli nofap yapabilmek bana pek gerçekçi gelmiyor şu an tabii ki havalar kötü ve dışarı çıkmak cazip gelmiyor ama bütün gününü veya günlerini odasında tek başına geçiren biri için relapse olma ihtimali çok yüksek.

Bir diğer yapılan hata da bence ilk günler yapılan aşırı yüklenme, 3-4 gün boyunca günde 300 sayfadan fazla okuyup başladığım süreçler oldu ama yıllarca beyni bu kadar yoğun uyardıktan sonra flatline'ı da dikkate aldığımızda bunu uzun süre sürdürebilmek zaten çok zor. Bu konuda japonların kaizen felsefesini öneririm kısaca "her gün küçük adımlarla daha iyiye gitmek" ve "mükemmeliğin olmadığı ve her zaman her şeyin daha iyi olabileceğini" savunur bu felsefe ve bana çok mantıklı geliyor.

Son düzenleme:

kral6666

Yoda
Dostum meditasyon yapıp günlük tutarsan bu durum yani relapse olma sıklığın azalabilir çünkü yazı yazmak aynı zamanda kalıcılığı sağlıyor yani örnek olarak "İstekler geliyor ama krize dönüşmesini istemiyorum çünkü relapse olmak istemiyorum." yazdın sabah sayfasında bu sefer kriz anında bu aklına daha kolay gelebiliyor ve bir diğer yandan meditasyon yapmak duygunun akışı gözlemlemeyi öğrenmek için iyi bir başlangıç olabilir.

Sametak256

Satürn Yolcusu
1)Bir kağıda Neverfabın faydaları ve Fabın zararlarını yaz.
Bu kağıdı aradığında kolaylıkla bulabileceğin bir yere koy ve Kriz anında bu kağıdı okumaya çalış(Sana bu konuda bir yazım var onuda buraya atıcam).

2)Bir kağıda ilerde gerçekleştirmek istediğin hedefleri yaz ve kriz anında bu kağıdı oku.

3)Ben sağlam bir hayat amacının,
kişinin içine düştüğü kendini tekrar eden o sancılı kısır döngülerden onu kurtarabileceğini düşünüyorum.

Sametak256

Satürn Yolcusu

Lazrail

Emektar Üye
Merhaba dostlar, bunu sürekli yaşamaya başladım. kriz anında beynim sanki otomatik moda geçiyor ve ne olduğunu anlamadan relapse oluyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim malum kış ayı olduğu için dışarı pek çıkamıyorum. Evde sürekli yalnızım ne önerirsiniz? Libido yüksekliği cidden canımı sıkıyor akademideki tüm videoları izledim not çıkardım ancak iş sürece gelince 2-3 günde bozuyorum.

Hadi yine iyisiniz. :) Bu konuyu okuyan bir çok kişiye yardımcı olacağına eminim. O otomatiğe geçme olayını da detaylıça açıklamış.

Son düzenleme:

medwin

Yeni Üye
bende işe yaradı ilham olur belki
Atomik alışkanlıklardan okudum:

Adamın biri sigarayı bırakmış gayet güzel. Ama eskiden kalma bir alışkanlık duruyor cepte, ata bindikten sonra sigara yakmak (değişik).
Olay şu, adamın sigarayı bırakmasının üstünden yıllar geçmesine rağmen ata bindikten sonra çok güçlü bir şekilde sigara içme isteği gelmiş.
Tam da dediğin gibi, beyni otomatik modda

Buradan çıkardığımız sonuç bariz belli: Tetikleyici
Tetikleyicileri bozarsan iş biter. geri kalanı ekstra. istediğin kadar bilgin olsun fark etmez, iş irade kullanma raddesine geldiğinde beynin o bilgileri hatırlamıyor bile

medwin

Yeni Üye
Ekstra olarak bir şey ekleyeyim hazır yazı yazmışken. bir şey bildiğimden değil sadece deneyimlerimle yazıyorum yanlış anlaşılmasın.
Gözlemlerime göre kendini kişisel gelişimin karanlık tarafına sürüklemiş olanlar var maalesef.
Uygulamaya geçmeden sadece kişisel gelişim videosu izleyerek anlık olarak iş yapıyormuş gibi hissedip tatmin olma tuzağına düşenler var.
Bence çok tehlikeli bir durum, eylemi kısıtlıyor. O gün kontrol edin ne kadar gerçek iş yaptığınızı dediğimi anlayacaksınız

Baranemo adlı bir youtube kanalı var sonunda bu konu hakkında video atmış, oradan izlerseniz daha iyi anlarsınız ben anlatamamış olabilirim
(reklam değil bu arada. adam kendi ayağına sıkmış zaten daha içerik üretemez)

mvhhd88

Yeni Fapstronot
anlayamıyorum relapsa yönelen odağınızı neden tamamıyla başka yönde değiştirmiyorsunuz? sürekli relapse olmak hala odağınızın bir köşesinde po olduğunun işaretidir bu odak yönelimini kırmak gerek

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6