Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Soru Cevap Lapse Ve Süreç

Bay Obsesif

Mezun
Katılım
14 Eyl 2021
Mesajlar
77
Tepki puanı
132
Puanları
43
Sürecimde 1.aydayım. Dün yaşadığım ufak düşüş beni karamsarlığa itti. Sayacı sıfırlamak istemiyorum bu kadar gün boşa gitmesin. Çünkü başa dönmek bi lapse için fazla ağır geliyor. Bir taraftan da temiz bir sayfa fayda açısından daha mı verimli olur kendimi kandırmıyım diyorum. Yani lapse yüzünden sayacı sıfırlamalı mı yoksa kaldığım yerden devam mı ediyim ?
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
905
Tepki puanı
2,174
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Günleri pek umursama ve sayaca takılma bu kadar. Neden bozdun? Neyi anlamadın da bozdun? Onu tespit et, ister başlat ister başlatma o sana kalmış. Ama demek ki bir şeyler oturmamış olacak ki yeniden tuzağa düştün. Günleri saymayı boş ver , kendine odaklan gelişime odaklan.
 

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Katılım
15 Şub 2021
Mesajlar
595
Tepki puanı
1,654
Puanları
160
Sürecimde 1.aydayım. Dün yaşadığım ufak düşüş beni karamsarlığa itti. Sayacı sıfırlamak istemiyorum bu kadar gün boşa gitmesin. Çünkü başa dönmek bi lapse için fazla ağır geliyor. Bi taraftan da temiz bir sayfa fayda açısından daha mı verimli olur kendimi kandırmiyim diyorum. Yani lapse yüzünden sayacı sıfırlamalı mı yoksa kaldığım yerden devam mı ediyim?
Beynin seninle oyun oynuyor bırakmak istemiyor pmoyu aldığı dopamin hoşuna gidiyor Hemen Yeni temiz bir sayfa aç pmonun sana verdiği zararları not et Bağımlılığını Başka bir alışkanlığınla değiştir (squat şınav mekik Soğuk duş Dışarı çıkmak gibi vs) Bol Bol Makaleler oku biliyorum uzun bir süreçten sonra başlamak ölüm gibi ama azimle pmonun verdiği zararları düşün sağlam bir başlangıç yap sürecin daim olsun
 

Gelişimsabırister

Uranüs Yolcusu
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
281
Tepki puanı
381
Puanları
111
Bay obsesif sayaca çok anlam yüklemişsin. Sayacın önemini azalt. Bir hata yaptın hatada ısrar etme yola devam et. Söylemesi kolay ama obsesiflik yapmazsan devam edebilirsin yaparsan bozup baştan başlayım kafasına girersin. Sayaca bakmadan devam et bir süre başka şeylerle ilgilen hicbir şey olmamış gibi davran.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst