Yıllardır bende bir rahatsızlık var ve hersey temiz çıkıyor. Sorun şu ki sıcak terlemeler stres ve anksiyete. Ama fiziksel semptomlar çok var;
●Kafada sersemlik
●Tükenmişlik
●Sürekli yorgunluk ve uykulu
●Sırtım sıcak sıcak terliyor
●Stresli
●Ve çabuk sinirleniyorum
●Sallanma hissi
Ve araştırdım şunu buldum ; HPA ekseni, bedenin stresle nasıl başa çıktığını kontrol eden bir sistemdir ve hipotalamus bu eksenin bir parçasıdır. Çok fazla mastürbasyon, stres yanıtının bozulmasına yol açabilir, çünkü sürekli dopamin ve kortizol üretimi hipotalamusun stres yönetimini zorlaştırabilir. Yani kişi daha çabuk stres hisseder, sakinleşmesi zorlaşabilir.
Ve şunu dedim ben her mastürbasyon yapışımda beynimdeki bir bölgeyi tetikleyici strese mi maruz bırakamıyorum?
Ve bu yaşadığım kontrolsüz semptomlar bu yüzden olabilir mi ?
Siz ne düşünüyorsunuz?
Sevgiler saygılar.
●Kafada sersemlik
●Tükenmişlik
●Sürekli yorgunluk ve uykulu
●Sırtım sıcak sıcak terliyor
●Stresli
●Ve çabuk sinirleniyorum
●Sallanma hissi
Ve araştırdım şunu buldum ; HPA ekseni, bedenin stresle nasıl başa çıktığını kontrol eden bir sistemdir ve hipotalamus bu eksenin bir parçasıdır. Çok fazla mastürbasyon, stres yanıtının bozulmasına yol açabilir, çünkü sürekli dopamin ve kortizol üretimi hipotalamusun stres yönetimini zorlaştırabilir. Yani kişi daha çabuk stres hisseder, sakinleşmesi zorlaşabilir.
Ve şunu dedim ben her mastürbasyon yapışımda beynimdeki bir bölgeyi tetikleyici strese mi maruz bırakamıyorum?
Ve bu yaşadığım kontrolsüz semptomlar bu yüzden olabilir mi ?
Siz ne düşünüyorsunuz?
Sevgiler saygılar.