Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Mezolimbik yol,Tolerans ve Geri Çekilme

Michael Scott

Emekli Moderatör
Katılım
9 Ağu 2020
Mesajlar
312
Tepki puanı
584
Puanları
160
Yazar:
Tarih:
Nisan 05, 2018, 20:47:05

GÖNDERİ

Ödül Mekanizması, Mezolimbik Yol, Alışkanlık Toleransı ve Geri Çekilme Nedir?

Müstehcen yayın, istimna, kokain vs. beyni nasıl etkiler? Ödül mekanizması nasıl çalışır? Tolerans geliştirme ve daha fazlasını isteme neden kaynaklanır? Bağımlılıklardan uzaklaşırken beynimizde neler olur?



 

Tofita

Ay Yolcusu
Katılım
3 Mar 2022
Mesajlar
70
Tepki puanı
79
Puanları
21
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgi sahibi olan varmı kalıcı hasar verir mi telafisi olamaz mı pornografi ve uyuşturucu maddelerin beyindeki aynı yerleri etkilediği kanıtlanmış ama hasarın onarılması mümkünmü.
 

emre0048

Merkür Yolcusu
Katılım
20 Nis 2022
Mesajlar
173
Tepki puanı
208
Puanları
58
Yaş
28
Bu kalıcı hasar mevsuzu benimde aklımı karıştırdı.
Detaylı bilgiye sahip olanlar bizi bilgilendirir ise sevinirim.
 

kariyerci

Yeni Fapstronot
Katılım
25 Eki 2022
Mesajlar
82
Tepki puanı
34
Puanları
19
Geleneksel tedavi yöntemleri veya modern tedavi yöntemlerinde bu hasarları minimum düzeye indiren bir tedavi yöntemi yokmudur.Tıb alanında etkin ve yetkin kişilerden bilgi alalım.Ben akapuntur tedavisinin sürece katkısının olduğunu duydum.
 

GoldenLight

Karanlık ışığa hizmet eder.
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
401
Tepki puanı
924
Puanları
160
Nöroplastisite, en basit ifadeyle beynin sinir devrelerini yeniden düzenleyebilme becerisidir. Bu beceri sayesinde, bebeklikten erişkinliğe uzanan süreçte, beynimiz yeni şeyler öğrenip gelişebilir. Ayrıca inme veya farklı nedenlerle gelişen beyin hasarından sonra iyileşmek, nöroplastisite sayesinde mümkündür.

Beynimiz pek çok bilgiyi aynı anda işleme kapasitesine sahiptir. Beynimizin farklı kısımları farklı görevler için özelleşmiş olsa da birbirlerini kontrol ederler ve hasar gören beyin bölgesinin fonksiyonlarını üstlenebilirler.(Alıntıdır)

Nöroplastisite kavramını iyice araştırmanızı öneririm. Beynin kendini yenilemesidir. Başarı hikayelerinde insanlar çokça iyileştiklerinden bahsediyor, kalıcı hasar olsaydı yerimizde sayar dururduk.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst