chidori88
Jüpiter Yolcusu
Bir şeye odaklanmakta hepimiz sorun yaşıyoruz sanırım. Bir işle uğraşırken başka düşüncelerin zihnimizi işgal etmesi pek alışılageldik bir duygu eminim ki. Bu benim için müzik dinlerken veya oyun oynarken yakın arkadaşlarımla olan tartışmalarımın bir film gibi zihnimde oynamaya başlaması şeklinde olur genellikle, ne oynadığım oyunda ne olup bitiyor, ne de dinlediğim müzikte ne söyleniyor farkında olurum. Hatta durum o kadar sık yaşanıyor ki, okuduğum bir kitapta günümüzün %47'sini başka şeyleri düşünerek geçirdiğimiz yazıyor. Bildiğiniz hayatımızı yolcu koltuğundan yaşıyoruz. Bu benzetmeyi özellikle kullanıyorum çünkü gerçekten de öyle. Geçen gün açtığım günlükte bahsetmiştim. Kriz geldiği zaman bedenimi başka bir şey yönlendiriyor gibi hissediyorum. Yapmayı isteyip istememem önemli değil, çünkü durdurmak için çaba gösterecek kadar 'bilincim yerinde değil.' Sadece telefonumu alıp yatağa geçiyorum. Zaten bu saatten sonra çok geç oluyor. Mindfulness ise bu döngüyü kırmaya yardımcı olabilecek bir şey. Mindful olmak demek yaşadığın anda gerçekten bulunmak, nerede bulunduğundan veya ne hissettiğinden tamamen haberdar olmak demek. Geçmiş düşünceleriyle veya gelecek kaygısıyla zihnini bulandırmamak demek. En azından benim yorumumla bu anlama geliyor. Forumda okumuşsunuzdur, kendinize ''ne yapmaya çalıştığını biliyorum ve bu olmayacak'' ''bu sadece üreme isteği, pmo yapmak bunun doğru yolu değil'' demek krizlerle başa çıkmak için çok iyi yollardır. Tam olarak anlatılmak istenen de bu bence. Yolcu koltuğundan kalkmayı gerektiriyor bunu başarabilmek. Zihninizi temizleyebilmek veya şu anda yaşamak için mindfulness egzersizleri öneriliyor, ki tıpkı meditasyona benziyor. Gözlerinizi kapatıp nefes alış verişinize odaklanıyorsunuz 10 dakika boyunca, gelen düşüncelerin geçip gitmelerine izin veriyorsunuz sadece. Ki bunun beyinde değişikliklere yol açtığı da gözlemlenmiş. Siz ne düşünüyorsunuz?
Son düzenleme: