Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Monk Mod Günlüğüm (Keşiş Olmaya Karar Vermek)

Teymen

Yeni Üye
Katılım
30 Tem 2021
Mesajlar
3
Tepki puanı
4
Puanları
3
#1.GÜN#

Binlerce kilometrelik yollar tek bir adımla başlar...

Öncelikle kendimden bahsedeyim. 19 yaşındayım ve 8 yıldır talihsiz bir olay ile başlayan bu p**** bataklığım arkadaşımın falan kişi şöyle m***** yapmış demesiyle ve benim de denemem ile iyice içinden çıkılmaz bir hale dönüştü(daha 12 yaşlarımda olan ben ilk defa cinselliği görmüş hatta günah olduğunu bile bir sene kadar sonra anlayabilmiştim). Siteye ilk göz atarken yazılan bir cümle dikkatimi çekti, cümlede "çocukken okuldan eve geldiğimde iştahla derslerimi, ödevlerimi yaparken p**** ile tanıştıktan sonra artık daha uyuşuk ve derslerime ilgisiz hale geldim". Gerçekten de beni yansıtan bir cümleydi 5. sınıfta derslerimde parlak bir öğrenci iken 6. sınıftaki çöküşüme hocalar da bir mana verememişti. Velhasılkelam seneler geçti zaman ilerledi ben nefsimle savaşırken bir düşüp bir kalkarken bir arpa boyu yol alamadım bu zaman içerisinde. Hayatında geri dönüp değiştireceğin şey ne olurdu sorusuna kesinlikle o gün meraktan o videoyu açmamak olurdu. 5 dakikalık bir iş gibi görülse de bunun için plan yapmak (eee kendi evimde kalmadığım için aileme bunu söyleyecek yüzüm de yok tabiki), hazırlık o bu şu derken olmayınca başka zaman kollamalar falan ortalama 4-5 saat zamanımı israf ediyordu bazen bir günüm heba oluyordu. İnsan sadece onu yapmak isteyince diğer şeyleri atlıyor ve zaman su gibi akıp gidiyor. Tabiki giden sadece zamanım olmadı, zamanla irademde zayıfladı güçsüzleşti, insanlarla ilişkiler ve sosyal yönüm arka planda kaldı(yine de yaşıtlarıma göre daha özgüvenli bir bireydim denebilir) dahası hafızam da da unutkanlık olduğunu keşfettim. Evet artık eski mücadeleci, ben her işi başarırım diyen özgüven de kalmadığına göre tam olarak yıkıldım denebilir.

Geçenlerde arkadaşımın tavsiyesiyle buraya bir göz attım. Tam benim aradığım şey demiştim. Yıllar yılı bırakmaya çalıştım, bu bataklıktan çıkmaya çalıştım ama dedik ya bataklık diye ne kadar debelenirsen düştüğünde daha derin batıyorsun. Dini sebeplerden dolayı asla kabullenmedim bırakacağım dedim. Ümidimi kaybetmememin bir sebebi de 10.sınıfta aşık olduğum zaman bırakabilmiş olmamdır. Dünyalar güzeli tatlı bir kıza aşık olup bırakmıştım utancımdan tek kelime bile konuşmuşluğum yoktur başka kızlara baktığım zaman sanki ihanet etmiş gibi hissedip gözümü çeviriyordum, ama tam 5 ay hiç ihtiyaç duyadan kendiliğinden pmo yu bırakmıştım. Sonda bir kez yaptımsa da 3 ay daha hiç elimi sürmemiştim. İşte bu yüzden bir kez olduysa neden bir kez daha olmasın diye hep mücadelemi sürdürdüm. Tam da bu sıralar inancımı gitgide sönen bir kibrit gibi izlerken buraya geldim bir şekilde.

Ve işte buradayım. Hikayemi anlattım. Ya da daha yeni başlıyorum.

Hep yapmak istediğim şeyler vardı okumak istediğim kitaplar, öğrenmek istediğim bilgiler, edinmek istediğim alışkanlıklar... Ama hep bir şekilde bu pmo illeti ile kesişti ve bir arpa boyu yol alamadım. Hayatıma çok zararları oldu ve bugünden itibaren (ilk günümü bitirdim) bırakmış ve kafamda işi bitirmiş bulunuyorum. Bundan sonrası geçmişim değil edindiğim tecrübeleri paylaşacağım yazılar olacak.

Ve ek olarak günlük tutarsam ve her gün yazarsam daha çok bağlı kalırım sürece diyerek günlük yazmaya ve isteyen arkadaşlara yolumdan istifade fırsatı sunmaya karar verdim.

not: p**** ve m**** 4-5 gündür yapmıyorum zaten yanlış anlaşılmasın ancak sürece ve kendimi geliştirmeye bugün başladım.
----------------------------

*İlk gün kervan yolda düzülür diyerekten sabah erken kalktım. Saat 5.30 da namazı kıldım sünnetleriyle(hep kazanmak istediğim bir alışkanlık) ve araştırmaya başladım forumu ve ne yapmam gerektiğini. Burayı tarikata ve gizli bir örgüte benzeten arkadaş çok hoşuma gitmişti :)

*Tabi oruca niyet ederek yattığımdan dolayı bugün oruçluydum. Yararı olur yazmışlar forumda ben de neden olmasın çok da güzel olur dedim ve tutmaya başladım gerekirse 90 gün oruçlu da geçiririm. Ancak eğer sabah kalkarsanız akşama doğru iyice bitkin düşüyorsunuz spor yapıyorsanız ya da yapacaksanız göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

*Araştırmalarımı saat 10 civarı bitirdiğim ve gece 2'de yattığım için 2-3 saat kestirdim 12.30'a kadar. Plan da hazırladım günler için ve saat 2 de ingilizce çalışmaya oturdum.

*İngilizce hep kazanmak istediğim, daha doğrusu daha iyi konuşmak istediğim bir dil olduğundan (hazırlık bitirdim ancak tam olarak konuşup anlaşamıyorum) birsürü olan boş vakitlerimden birini buna ayırdım.

*Akşam 6 dan sonra 1 sezon ingilizce dizi izlemek hedefim vardı ancak arkadaşlarım dışarı çağırınca yarıda kesildi. Videoda yeni başlayanlar ve iradesi zayıf olanlar bol bol arkadaşlarıyla dışarı çıksınlar, sinemaya gitsinler ve sosyal aktiviteleri ihmal etmesinler ilk bir ay diyordu. Ben de bunu bir sorun olarak görmedim hatta gelişim için bir basamak olarak düşündüm (tabiki herkes farklı düşünebilir).

*Aklıma gelen düşüncelerden 5 saniye içerisinde kurtulmaya çalışırken fark ettim ki her yarım saatte bir neredeyse bir düşünceden uzaklaşmak zorunda kalıyorum. Bayağı içime işlemiş denebilir.

*Monk mod olarak pmo yu bıraktım sigara içmiyorum ve bilgisayar oyunlarımı (sabah kalkıp akşam yatana kadar başında oturuyordum yani bağımlıyım onlara da büyük ihtimalle) sildim. Şekerde bir sıkıntı görmediğim için akşam içtiğim 2 bardak çayımı yasak etmedim ama onun yerine yukarıda dediğim gibi oruç tutma yoluna gittim.

*Hedeflerim arasında bitirmek istediğim kitaplardan tutun da yazılım öğrenmeye ve ingilizcemi geliştirmeye kadar geniş olduğu kadar esnek bir plan var.

*Genel olarak ilk gün aklıma şeytan düşürmeye çalışsa da 5 saniye kuralına riayet ettiğimiz ve taviz vermediğimiz sürece sıkıntı yok galiba. Forumda gördüm bazıları kafayı süreç ile bozmuş. Ben de onlardan edindiğim tecrübeye dayanarak sürece değil gün içinde yerine getirmeye çalıştığım hedeflere odaklanacağım. Sadece akşam günlüğümü yazarken bile hatırlasam nofapda olduğumu yeterli.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst