Strafe
Neptün Yolcusu
Yeni günlüğümden hepinize merhaba dostlar. Yeni günlük açtım bunun için bazı sebeplerim var. Bu günlükte geçmişe nazaran daha düzenli ve dikkatli ilerleyeceğim. İlk günlüğümü açtığımda hissettiğim şeyler, amaçlarım, bilgi birikimim, dünyaya bakış açım bambaşkaydı bu yüzden yeni bir günlük açma gereği duydum. İlk günlüğüm alışkanlıklar elde edinmeyle ilgiliydi. O süreçler sayesinde çok iyi alışkanlıklar elde edindim ve bundan sonra onları her gün uygulamaya çalışacağım.
Bu günlükle beraber süreçlerimi daha ciddi göreceğim.
Sürecim için kurallarım olacak.
1) Sosyal medya günde 30dk
2) Her gün en az 30dk kitap.
3) Yatakta hiçbir koşulda uzanmak yok.
4) Telefon odaya girmeyecek.
5) İnsanlarla iletişim içerisinde olacağım. ( Odaya kapanmak yok yani)
6) İbadetler yapılacak.
7) Alarm kesinlikte ertelenmeyecek, direkt kalkılacak.
Relapselerimi inceledim ve ortam, saat…her şeyi düşündüm. Bu maddeler benim relapselerimle ilişkili. Bunlar dışında başka bir şey beni relapse götürmüyor. Bu yüzden günün başarılı geçmesi için üstteki 7 maddeden hepsine kesin uymam lazım. Birinden bir gün taviz verirsem süreç bozulmayacak ama ileride bozma riskim artacağı için taviz olmamalı.
Benim için özellikle 7.madde çok önemli. Alarmı ertelemezsem çok daha iradeli hissediyorum gün içinde.
İlk hafta her gün rapor olacak. İkinci haftadan itibaren 7 maddeye uyup uymamamı yazacağım ve haftalık genel rapor olacak. 1.aydan sonra sadece haftalık rapora dönebilir ona o zaman bakarız. Gün saymak ilk günler motive edici olsa da belli bir seviyeden sonra gereksiz ve bazen zararlı olabiliyor kanımca.
Bu günlükle beraber süreçlerimi daha ciddi göreceğim.
Sürecim için kurallarım olacak.
1) Sosyal medya günde 30dk
2) Her gün en az 30dk kitap.
3) Yatakta hiçbir koşulda uzanmak yok.
4) Telefon odaya girmeyecek.
5) İnsanlarla iletişim içerisinde olacağım. ( Odaya kapanmak yok yani)
6) İbadetler yapılacak.
7) Alarm kesinlikte ertelenmeyecek, direkt kalkılacak.
Relapselerimi inceledim ve ortam, saat…her şeyi düşündüm. Bu maddeler benim relapselerimle ilişkili. Bunlar dışında başka bir şey beni relapse götürmüyor. Bu yüzden günün başarılı geçmesi için üstteki 7 maddeden hepsine kesin uymam lazım. Birinden bir gün taviz verirsem süreç bozulmayacak ama ileride bozma riskim artacağı için taviz olmamalı.
Benim için özellikle 7.madde çok önemli. Alarmı ertelemezsem çok daha iradeli hissediyorum gün içinde.
İlk hafta her gün rapor olacak. İkinci haftadan itibaren 7 maddeye uyup uymamamı yazacağım ve haftalık genel rapor olacak. 1.aydan sonra sadece haftalık rapora dönebilir ona o zaman bakarız. Gün saymak ilk günler motive edici olsa da belli bir seviyeden sonra gereksiz ve bazen zararlı olabiliyor kanımca.
Son düzenleme: