Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Müstakbel Doktor Strafe’nin Günlüğü

Strafe

Neptün Yolcusu
Yeni günlüğümden hepinize merhaba dostlar. Yeni günlük açtım bunun için bazı sebeplerim var. Bu günlükte geçmişe nazaran daha düzenli ve dikkatli ilerleyeceğim. İlk günlüğümü açtığımda hissettiğim şeyler, amaçlarım, bilgi birikimim, dünyaya bakış açım bambaşkaydı bu yüzden yeni bir günlük açma gereği duydum. İlk günlüğüm alışkanlıklar elde edinmeyle ilgiliydi. O süreçler sayesinde çok iyi alışkanlıklar elde edindim ve bundan sonra onları her gün uygulamaya çalışacağım.
Bu günlükle beraber süreçlerimi daha ciddi göreceğim.
Sürecim için kurallarım olacak.

1) Sosyal medya günde 30dk
2) Her gün en az 30dk kitap.
3) Yatakta hiçbir koşulda uzanmak yok.
4) Telefon odaya girmeyecek.
5) İnsanlarla iletişim içerisinde olacağım. ( Odaya kapanmak yok yani)
6) İbadetler yapılacak.
7) Alarm kesinlikte ertelenmeyecek, direkt kalkılacak.

Relapselerimi inceledim ve ortam, saat…her şeyi düşündüm. Bu maddeler benim relapselerimle ilişkili. Bunlar dışında başka bir şey beni relapse götürmüyor. Bu yüzden günün başarılı geçmesi için üstteki 7 maddeden hepsine kesin uymam lazım. Birinden bir gün taviz verirsem süreç bozulmayacak ama ileride bozma riskim artacağı için taviz olmamalı.
Benim için özellikle 7.madde çok önemli. Alarmı ertelemezsem çok daha iradeli hissediyorum gün içinde.

İlk hafta her gün rapor olacak. İkinci haftadan itibaren 7 maddeye uyup uymamamı yazacağım ve haftalık genel rapor olacak. 1.aydan sonra sadece haftalık rapora dönebilir ona o zaman bakarız. Gün saymak ilk günler motive edici olsa da belli bir seviyeden sonra gereksiz ve bazen zararlı olabiliyor kanımca.

Son düzenleme:

Strafe

Neptün Yolcusu
Haftaya perşembe sınavım var yani yarınlar yokmuş gibi ders çalışmak için tam 7 günüm var. Hedefim AA almak ama BA alırsam da yeter. Rutinim şöyle olacak.
7.45 kalkış + duş.
8.15-10.30 Ders 1.Oturum ( Evde )
11.30-13.30 Ders 2. Oturum ( Evde )
14.30-17.00 Ders 3.Oturum ( Kafede )
20.30-23.00 Ders 4.Oturum ( Evde )

Araya namazlarıma ve dinlenmeye göre ayarladım. Farenjit olduğum için birkaç gün oruç tutmayacağım. Boğazım iyi olunca oruçla beraber tutacağım. Zaten rutini oruçlu halime göre ayarlamıştım.

Ders çalışmayla ilgili şöyle bir sıkıntım var sabahları ve akşamları evde güzel çalışıyorum ancak öğlen çalışamıyorum. Bu yüzden öğle namazından sonra kafeye gideceğim hem sosyallik için daha iyi olur. Eve kapanmam psikolojim ve iyileşmem için iyi olmaz. Toplam günde 9 saat 15dk ders etti. Böyle çalışarak 4 günde bütün komite biter. Son 3 gün tempoyu düşürüp tekrara odaklanırım.

Sporu da zaten ramazan ve derslerden ötürü haftada 2’ye düşürmüştüm vakit bulursam bu hafta giderim. Yarın başlıyorum dostlar hayırlısıyla.

Strafe

Neptün Yolcusu
Tembelliğin, motivasyonsuzluğun, iyi uyumaya rağmen üzerimizde oluşan halsizliğin ve isteksizliğin en etkili çözümü SOĞUK DUŞ.

2 gündür ders çalışma isteğim çok azaldı ama ders çalışmam lazım sınavım var. Dün çalışma hedefi konusunda başarısız bir gün oldu ama bugün daha iyiyim çünkü sabah soğuk duş aldım. Şu an eski ben geri döndü diyebilirim. Artık her sabah soğuk duşu rutinime ekliyorum.

Bu arada bunu yks senesi de çok yaşadım : Nofaple ders çok kötü yürüyor. Bütün gün 10 saat sadece ders çalıştığınızda ve gün boyu başka hiçbir şey yapmadığınızda Nofapın etkileri göremiyorsunuz. Ama 2-3 saat çalışıp diğer aktivitelere de vakit ayırdığınızda zaman çok iyi gidiyor.

30 güne yakın 2 tane sürecim oldu son zamanlarda. Birinde sadece evde ders çalıştım diğerinde günümü çok iyi planlamıştım ve her gün az-çok dışarıdaydım. Bunu tekrar deneyimledim ve şu an ilk söylediğim durumdayım.

Önümüzdeki aylarda tekrar böyle olmaması için 2 hafta sonra düzenli çalışmaya daha doğrusu düzenli yaşamaya başlayacağım.

Strafe

Neptün Yolcusu
Dostlar tatil bitti ben de herkes gibi düzenime geri dönüyorum. Tatilden döndüm çok iyi kafamı dinledim 10 gün hiçbir şey yapmadım. Psikolojim gayet iyi. Tatilde instagramı ve dizi izlemeyi biraz kaçırdım. 2-3 gündür onu toparladım en azından. Günümü sakin ve düzenli geçirmeye çalışıyorum. Mesela kalkıp kendime güzel bir kahvaltı hazırlıyorum. Kitap okuma rutinime geri dönmeye çalışıyorum. Spor yapıyorum. Derslerimi az az hallediyorum. Bugün yapamadım ama ibadetlerimi tamamlamaya çalışıyorum.

Kitap demişken yaklaşık 4-5 aydır elime bir kitap alıyordum ama 10-20 sayfa okuduktan sonra gitmiyordu. 2 gün oldu başlayalı okumaya. Etkilerini 1-2 haftaya kalmadan göreceğimi biliyorum.

Tatildeyken piyano çalan insanları görünce ben de çalmak istediğimi fark ettim. Klasik müzik yıllardır ders çalışırken kitap okurken dinlerim ama hiçbir enstrüman çalmıyorum. Ben de hazır vaktim bol piyano öğrenebilirim diye düşünüyorum. Bilen varsa ilk birkaç ay kursa yazılmayı ve çalmayı az-çok öğrendikten sonra kendim devam etmeyi düşünüyorum.

Strafe

Neptün Yolcusu
Yatmadan bir şey fark ettim ve buraya yazmak istedim. Ben ortaokulda basket oynardım ( genelde amaç sadece şut veya 1’e 1 olurdu maçtan ziyade ) evimizin hemen arkasında saha var oraya giderdim ve ben yaklaşık 5-6 yıldır bir kere bile oraya gitmedim. Bunu şimdi fark ettim neden basketi çok önem vermesem de bıraktım ki? Neden artık gitmiyorum? Pandemi dönemine denk geldi ve ben kendimi derslere gömdüm sebebi bu. Bulduğum ilk fırsatta oraya gidip oynayacağım. Kafa dağıltmam için daha fazla hobi lazım ve şu an çok iyi bir fikir gibi geldi.

Strafe

Neptün Yolcusu
Olmuyor dostlar, taviz vererek kurtuluş olmuyor. Günü boş geçirerek kurtulunmuyor. Yapmayacağın konusunda kararlısın ama sadece bir anlığına taviz verdiğinde süreç gidiyor. Buna kriz de denilemez çünkü içten içe sonunu biliyorsun sadece rol yapıyorsun. Konfor alanında 5dk geçireceğim veya dinleneceğim ile başlıyor ve bir bakmışsın relapse olmak ve olmamak arasında kalmışsın. Bir tarafın yapma diyor ne kadar zarar gördüysen gördün devam et diyor, diğer tarafın yap ve yeni sürece başla diyor. Bütün bunlar sadece o 5 dakika taviz verdin diye gerçekleşiyor. En son o tavizi vermesen hangi durumda olursun diye düşünmeye başlıyorsun. Bu çok saçma bir durum aslında.

Günüm okul varken dolu geçiyor, okula gitmediğim zamanlar bütün gün evdeyim. Evde yapacak hobilerim var iyi tamam ama bütün gün neredeyse 15 saat demek. 15 saat evde en fazla ne yapabilirsin, ne kadar oyalanabilirsin. Eninde sonunda sıkılacaksın ve boşluğa düşeceksin. Ne yapsam diye düşünürken PMO aklına gelecek. Okuldayken veya işteyken PMO aklına gelen var mı zaten?

Gerçekten çok sıkıldım, neverfapte başarılı olmak istiyorum ama gerçekten başarılı olmak için taviz verilmemeli ve sürekli aksiyon almalıyım. 18 yaşındayım, okul yoksa neden vaktimi evde geçiriyorum. Bu yaşlarda yeni deneyim elde etmeyeceksem başka ne zaman edeceğim. Bundan sonra okul olmayan günler evde durmayacağım. Çözüm her gün ders çalışmak veya okula gitmek değil. Çözüm boş vakit kavramını ortadan kaldırmak. Birisi bana ne yaptığımı sorduğunda " hiç öyle oturuyorum " bile dememeliyim. En azından birkaç aylığına. Artık boş oturduğumda direkt kendimi dışarı atacağım. Nereye gideceğim belli olmasa bile.

PBKY kitabını okumaya tekrar başlıyorum. 2 günde okuyacağım ve tertemiz bir sürece yelken açacağım. Bu sefer kararlıyım dostlar. 1 defa bile taviz verirsem buraya yazacağım. Benim için en büyük taviz bu arada konfor alanımda vakit geçirmek. 30 günlük sürecimde bütün gün yorgun olsam bile bir defa oturmamıştım. Ve dizi izlemeyi bırakacağım. Dizi izlemeyi severim ve düzenli her gün 1-2 bölüm izlerim. Ama gün içinde bunları düşünmeme ve izlerken rehavete kapılmama sebep oluyor. Dopamini yapay kaynaklardan değil doğal kaynaklardan almayı artık alışkanlık haline getirmeliyim.

Her zaman bir şeyle uğraş, aksiyon al, boş durma! Durumum hakkında daha çok düşünmeyeceğim yazdığım gibi harekete geçiyorum. Bu ve bundan önceki relapselerimi unutuyorum, onlardan öğrendiklerimle yoluma devam ediyorum. Onlar hakkında düşünmeme veya depresif ruh haline gerek yok. Çünkü 90 gün sonra kurtuluyorum.

kafkaslı23

Uranüs Yolcusu
Olmuyor dostlar, taviz vererek kurtuluş olmuyor. Günü boş geçirerek kurtulunmuyor. Yapmayacağın konusunda kararlısın ama sadece bir anlığına taviz verdiğinde süreç gidiyor. Buna kriz de denilemez çünkü içten içe sonunu biliyorsun sadece rol yapıyorsun. Konfor alanında 5dk geçireceğim veya dinleneceğim ile başlıyor ve bir bakmışsın relapse olmak ve olmamak arasında kalmışsın. Bir tarafın yapma diyor ne kadar zarar gördüysen gördün devam et diyor, diğer tarafın yap ve yeni sürece başla diyor. Bütün bunlar sadece o 5 dakika taviz verdin diye gerçekleşiyor. En son o tavizi vermesen hangi durumda olursun diye düşünmeye başlıyorsun. Bu çok saçma bir durum aslında.

Günüm okul varken dolu geçiyor, okula gitmediğim zamanlar bütün gün evdeyim. Evde yapacak hobilerim var iyi tamam ama bütün gün neredeyse 15 saat demek. 15 saat evde en fazla ne yapabilirsin, ne kadar oyalanabilirsin. Eninde sonunda sıkılacaksın ve boşluğa düşeceksin. Ne yapsam diye düşünürken PMO aklına gelecek. Okuldayken veya işteyken PMO aklına gelen var mı zaten?

Gerçekten çok sıkıldım, neverfapte başarılı olmak istiyorum ama gerçekten başarılı olmak için taviz verilmemeli ve sürekli aksiyon almalıyım. 18 yaşındayım, okul yoksa neden vaktimi evde geçiriyorum. Bu yaşlarda yeni deneyim elde etmeyeceksem başka ne zaman edeceğim. Bundan sonra okul olmayan günler evde durmayacağım. Çözüm her gün ders çalışmak veya okula gitmek değil. Çözüm boş vakit kavramını ortadan kaldırmak. Birisi bana ne yaptığımı sorduğunda " hiç öyle oturuyorum " bile dememeliyim. En azından birkaç aylığına. Artık boş oturduğumda direkt kendimi dışarı atacağım. Nereye gideceğim belli olmasa bile.

PBKY kitabını okumaya tekrar başlıyorum. 2 günde okuyacağım ve tertemiz bir sürece yelken açacağım. Bu sefer kararlıyım dostlar. 1 defa bile taviz verirsem buraya yazacağım. Benim için en büyük taviz bu arada konfor alanımda vakit geçirmek. 30 günlük sürecimde bütün gün yorgun olsam bile bir defa oturmamıştım. Ve dizi izlemeyi bırakacağım. Dizi izlemeyi severim ve düzenli her gün 1-2 bölüm izlerim. Ama gün içinde bunları düşünmeme ve izlerken rehavete kapılmama sebep oluyor. Dopamini yapay kaynaklardan değil doğal kaynaklardan almayı artık alışkanlık haline getirmeliyim.

Her zaman bir şeyle uğraş, aksiyon al, boş durma! Durumum hakkında daha çok düşünmeyeceğim yazdığım gibi harekete geçiyorum. Bu ve bundan önceki relapselerimi unutuyorum, onlardan öğrendiklerimle yoluma devam ediyorum. Onlar hakkında düşünmeme veya depresif ruh haline gerek yok. Çünkü 90 gün sonra kurtuluyorum.

Strafe

Neptün Yolcusu
Günlerim çok yoğun geçiyor vakit bulsam yapacağım daha çok şey de var. Okul bu ay çok yoğun ve bunu avantaj olarak kullanabilirim. 5 gün tamamlandı hiç aklıma bile gelmedi. Bugün okula gitmedim kendime ayırdım ve yazacak başka vaktim olmaz diye şu an yazıyorum. İhtiyacım olan şey buymuş sosyalliği artırmak ve boş kalmamak. Önümüzdeki günlerde birkaç tane sunumum var, ilk defa +100 insan önünde sunum yapmam gerekiyor. Biraz tedirgin edici açıkçası.

Strafe

Neptün Yolcusu
Dizi izlemek çok tehlikeli. Dizi izlemeyi seven birisi olarak bırakmam gerektiğini zaten biliyordum ama bırakmamıştım. Yaptığım 2-3 hobiden birisiydi çünkü zarar gelmez diye düşünüyordum. Ama artık bırakmakta kararlıyım.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6