SlaveToMaster
Full Saiyan
Aslında bu sabah dinlediğim bir müziğin analizini yapacaktım ama karakter limitine geldim diye yapamadım. O yüzden ben de genel bir konudan bahsedeceğim. Sabah erken uyandım, saat 7:55'ti bilgisayarı açtığımda. Nedense aklıma maNga dinlemek geldi. Belki de çocukluğumu hatırlamak için dinlemek istedim, belki de o günleri özlüyorum diye, bilmiyorum. Ama ben daha fazla düşünceye dalmadan "Dünyanın Sonuna Doğmuşum" şarkısını açtım. Hepimiz olmasa da çoğumuz hayatı dinlediği müziklerden öğrenir önce, henüz hayata atılmamışken. İşte maNga da bize günümüz tüketim kültürünün ve insan sorunlarını anlatıyor bu parçada. Dinlemeye doyamadım bir türlü. Belki de 3-4 kere üst üste dinledim. Her dinlediğimde daha da çok düşündüm (o kadar anda kalmayla ilgili kitabı boşuna mı okudum yoksa, bilmiyorum).
Ben normalde melankolik parçalardan uzak durmaya çalışırım, hatta neredeyse hiç dinlemem ama maNga bu melankoliyi hissettirmiyor bende (eski parçalarından bahsediyorum tabii; sonradan iyice bozdular, türkü tarzında çalar oldular). Bazı müzikler vardır mesela, tamamen enstrümantal ama insanı coşturur. Bazıları vardır, insanı düşüncelere sürükler, "The Way" gibi. Ya da Two Steps From Hell grubundan bir parça açıp epik hissedersin, dünyalar seninmiş gibi görürsün. Yani şunu diyorum: Hayat illa doğrudan tecrübe edilmeden de öğrenilebilir. Sonuçta çeşitli uyaranlara maruz kalıyoruz ve beynimiz durmadan bilgi alıyor bir yerden bir şekilde.
Ben normalde melankolik parçalardan uzak durmaya çalışırım, hatta neredeyse hiç dinlemem ama maNga bu melankoliyi hissettirmiyor bende (eski parçalarından bahsediyorum tabii; sonradan iyice bozdular, türkü tarzında çalar oldular). Bazı müzikler vardır mesela, tamamen enstrümantal ama insanı coşturur. Bazıları vardır, insanı düşüncelere sürükler, "The Way" gibi. Ya da Two Steps From Hell grubundan bir parça açıp epik hissedersin, dünyalar seninmiş gibi görürsün. Yani şunu diyorum: Hayat illa doğrudan tecrübe edilmeden de öğrenilebilir. Sonuçta çeşitli uyaranlara maruz kalıyoruz ve beynimiz durmadan bilgi alıyor bir yerden bir şekilde.