Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Nasıl Tekrar Toparlanabilirim?

93TACHİ

Yeni Üye
17 yaşındayım; eskisi gibi enerjim ve çevremin olmadığını hissediyorum. Yaklaşık bir yıl önce 87 günlük bir seri yakalamıştım. O zamanlar enerjim ve sosyal çevrem daha iyi durumdaydı. Bu sürece başlamadan önceki kadar olmasa da yine de bir toparlanma yaşamıştım. Artık enerjimi ve keyfimi yükseltmek, sosyal çevremi yeniden iyileştirmek istiyorum. Bunun için neler yapabilirim? Bu durumun haricinde, çok fazla müzik dinleyip hayal kuruyorum, reels bağımlılığımda var. Bunları düzeltmek ve daha sağlıklı bir rutine girmek için bana ne önerebilirsiniz?(Spora gidemiyorum kolumdaki sakatlıktan dolayı)

İvan sermayeff

Neptün Yolcusu
Sosyal sorumluluk gönüllülük projelerine katılabiliriz , hobi edinebiliriz , okumaları arttırabiliriz , yatma kalkma gece gündüz rutinleri oluşturabiliriz. Gün içinde varsa rutinimiz namaz kılmak gibi , başına sonuna yenilerini ekleyebiliriz. Kişisel bakımımıza daha geniş zaman ayırabiliriz. Maddiyat için planlamalar ve faliyetler yapabiliriz. Yani düzenli belli hedefleri amaçları hayalleri olan birisi olmaya çalışabiliriz , bize hayırsız şeyler yaptıran düzensiz belirsiz bulanık ideal benliği analiz edip bunun akıbeti üzerine düşünebiliriz.

93TACHİ

Yeni Üye
Sosyal sorumluluk gönüllülük projelerine katılabiliriz , hobi edinebiliriz , okumaları arttırabiliriz , yatma kalkma gece gündüz rutinleri oluşturabiliriz. Gün içinde varsa rutinimiz namaz kılmak gibi , başına sonuna yenilerini ekleyebiliriz. Kişisel bakımımıza daha geniş zaman ayırabiliriz. Maddiyat için planlamalar ve faliyetler yapabiliriz. Yani düzenli belli hedefleri amaçları hayalleri olan birisi olmaya çalışabiliriz , bize hayırsız şeyler yaptıran düzensiz belirsiz bulanık ideal benliği analiz edip bunun akıbeti üzerine düşünebiliriz.
Kitap okumaya başladım her gün 10dk şeklinde düzeni oturtmaya çalıştığım için 10dk yaptım süreyi dışarı çıkıyorum genellikle sosyal anksiyetem arkadaşlarımın yanında baya az oluyor tek sıkıntı fapin zararlarını bildiğim halde yapıyorum rahatça zararları umrumda değil gibi oluyor

berkkeppra

Yeni Üye
Kardeşim daha yaşın çok genç ve bu yaşta edindiğin farkındalık için seni tebrik ediyorum. Tavsiyelerim şunlar olacaktır öncelikle hayat motton şu olsun "no pain no gain". Sen acı çekmeden o mutlu sonuçlara ulaşamayacaksın.
Gelelim tavsiyelere, gününün güzel geçmesi sabahının güzel geçmesine bağlıdır genel olarak. Sabah kalkar kalkmaz telefona bakan tiplerden olma, kalktığında bir rutinin olsun. Ufak şeylerle başlayabilirsin: yatağını toplamak, meditasyon yapmak, soğuk duş almak vs. gibi. (ben yatak toplama, 20 sayfa kitap okuma, 1 saat civarında bir belgesel izleme gibi şeyler yapıyorum).
Sosyallik konusuna gelecek olursak, sen önce kendin yalnız başına kalmayı ve bundan zevk almayı öğren. Kendinle barışık ol. Zaten zamanla nofape devam ettiğinde, gelen dürtülere de yenilmezse önce evde kalmayıp dışarı çıkmak isteyeceksin, sonra dışarı çıkmalar da seni kesmeyecek birileriyle tanışmak için, diyalog kurmak için fırsat kollayacaksın bence. Bu öyle bir dürtü ki...

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6