Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neden nofap yapıyorsun veya neden buradasın?

Sonumut1

Venüs Yolcusu
Katılım
20 Ağu 2020
Mesajlar
33
Tepki puanı
83
Puanları
24
Evet hepimizin muztarip olduğu,yenmek için çaba harcadığı ;bilinçlenmek için okuduğu,yazdığı,izlediği,üzerine düşündüğü bir bağımlılığı var.Evet burası bir hastane,hastası da biziz doktoru da. Fakat sevgili dostlar, bazılarımız burada o kadar fazla zaman geçirdi ki neden burada olduğunu unuttu.
Birçoğumuz başlangıçta Pmo'nun birçok yönden zararı olduğunu ögrendikten sonra ;o kurduğumuz düşleri,olmak istediğimiz insanı,başarmak istediğimiz hedefleri veya istediğimiz her neyse unutmuş durumdayız.Peki sen güzel dostum neden burdasın?
Bir anlık fevri bir karardan sonra sonu pmo ile biten bu döngünün içinde sıkışıp kaldın ve ruhuna ağır gelen bu eylemi yaptıktan sonra burada sadece bulunmuş olmak için bulunuyorsun ve vicdanın rahatlasın diye mi buradasın?Güzel günler göreceğine mi inanıyorsun?Ya da daha yetkin,birikimli,kendini her manada yetiştirmiş,bir önceki günüyle bugünü aynı olmayan;düşünen,sorgulayan,hiçbir şeye boyun eğmeyen,daha güçlü,daha kararlı,daha azimli bir insan olmak için mi buradasın?
Herkesin aşağıya neden burada olduğunu,bu bağımlılığı yendikten sonra neler yapmak istediğini veya hiç değilse önümüzdeki 3 ay boyunca neleri başarmak istediğini yazmasını istiyorum.
Önce ben başlıyım o halde,ben çocuklar için buradayım.Bu bağımlılığı yendikten sonra nasip olursa kendi çocuklarıma olmazsa da var olduğum müddetçe çevremdeki çocukları bu pislikten uzak tutucağımı kendime şiar edindim.
 

AkıncıTürk

Ay Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
40
Tepki puanı
62
Puanları
24
İlk önce önümdeki üniversite sınavından alabileceğim en iyi puanı almak isterim, Mayısın ortasında yeni bir şehre taşınıyoruz en büyük ümidim bu, yeni şehir yeni hayat, ve oraya özgüvenli, utanma duygumu yenmiş, ve birtakım korkularımı yenmiş olarak huzur içinde gitmek isterim sonra orayı yürüyerek keşfe çıkmak, yürürkende ne kadar doğru yolda oldugumu düşünmek o huzuru hissetmek istiyorum, bir sonraki sene sınav içinde istikrarlı çalışıp istediğim üniversitenin kapısından girmek isterim, ben uzun zamandır loser yaşıyorum inanılmaz utangaç oldum eğer böyle gidersem üniversiteyi kazansam bile utanmadan iş bile bulamam ne olduysa pmoyu fazlaca yaptığım 9.sınıftan sonra oldu ilk başta sınıfta köşelere çekilmek kafayı sıraya vurup yatmak, o kadar halsizlik vardıki sadece izliyorum millet cıvıl cıvıl koşturuyor en ufak sesten rahatsız oluyordum, arkadaşları ekmem ve aktivitelere ısrarla katılmamak kaçmak belki önceden yaptığım pmo etkisini gösterdi belkide o zamanlarki sık yaptığım pmo sebep oldu, ama ne zaman illete bulaştım hayatım karardı. Tek tek arkadaşlarımla aramı açtım çocukluk arkadaşı dahil. Şuan ailem ve ben sağolsun onlarda destek vermiyor. En son bunları başarirsam eğer birinde kendimi görürsem o kişiye güzelce yaklaşıp anlamaya çalışırım ve kaynak sağlarım buralardan bahsederim kendi aştığım süreci anlatırım.
 

chidori88

Jüpiter Yolcusu
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
228
Tepki puanı
280
Puanları
96
Sadece olmak istediğim kişi olmaktan aciz olduğum veya neverfapin kulağa hoş gelen getirileri için değil, eskiden olduğum insanın da bir canavara dönüştüğü için. Hem o canavarı, kötü düşünceleri
ehlileştirmek istiyorum, hem de ileri doğru pozitif adımlar atmak istiyorum. Bu yılın hayatımın dönüm noktası olmasını istiyorum ve 1 yıl sonra şunları başarmış olmak istiyorum diyebilmeyi hedefliyorum. Bunlar için çaba sarf etmek istiyorum
 
Son düzenleme:

Turkuaz

Ay Yolcusu
Katılım
19 Şub 2021
Mesajlar
22
Tepki puanı
47
Puanları
16
PMOyu bırakan dostların kazandıkları ekstra artılar beni motive ediyor ama bunlar için değil, olduğum sefil durumdan kurtulmak için yapıyorum...
 

Luxx

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
140
Tepki puanı
212
Puanları
58
Tabi ben de PMO'yu bırakıp eski mutlu hayatıma geri dönmek istiyorum.Bu sene üniversite sınavım var ve en azından gelecek sene üniversiteye özgüveni yüksek bir insan olarak gitmeyi düşünüyorum.
 

JakeDunn

Admin
Topluluk Yöneticisi
Katılım
22 Tem 2020
Mesajlar
720
Tepki puanı
2,274
Puanları
200
Web Sitesi
neverfapturkiye.com
Amacım Türkiye'de daha fazla insana ulaşıp bu PMO denilen illetin zararlarını herkese yaymak. Kendimi geliştirmek, zihin yapımı mükemmelleştirmek. 3 ay içerisindeki hedefimse iki sınavımda da başarıya ulaşmak. Sporda ilerleme kaydetmek.
 

Tempest

Anka
Katılım
13 Kas 2020
Mesajlar
351
Tepki puanı
834
Puanları
160
PMO yaptığımda tüm günümü ,hatta haftada birkaç günümü heba etmem , mutsuz ve huzursuz olmam ,odaklanmamın zayıflaması ,normal bir şey yaparken aklıma görüntüler ve cinsellik gelmesi. Özgüven eksikliği .Ders çalışmakta zorlanmam.
Buraya gelmemin en büyük nedenlerinden birkaçı.
Bunların tek sebebi PMO değil ama ama sebeplerinden biri PMO en azından önümdeki bir engeli şu genç yaşta önümden kaldırmak istiyorum.
~48. Günden selamlar.
 

isxo

Jüpiter Yolcusu
Katılım
30 Ara 2020
Mesajlar
148
Tepki puanı
226
Puanları
64
PMO nun psikikolojik zararlarından bıktım artık. Utangaç, kendine güvenmeyen, pısırık ve çelimsiz biriyim. Artık bunları yenmek istiyorum. Ayrıca PMO nedeniyle ders çalışamıyorum. Önumde kazanmam gereken bir sınav var. Bunun içinde oturup ders çalışmalıyım.
 

Sonumut1

Venüs Yolcusu
Katılım
20 Ağu 2020
Mesajlar
33
Tepki puanı
83
Puanları
24
Dostlar hepinize soruma samimi cevaplar verdiği için teşekkür ederim.Burada bazı şeyleri kabullenmek veya ne istediğini bilip bunu dürüstçe burada yazabilmek iyi bir cesaret örneğidir diye düşünüyorum.Önümde odaklanmam gereken bir sınav var tüm dikkatimi ve enerjime sınava yönlendiriceğim bu yüzden foruma sadece rapor vermek için giriceğim.Umarım hepiniz yazdığınız şeyler doğrultusunda çabalar ve başarırsınız.
 

promanskins

Mars Yolcusu
Katılım
27 Ocak 2021
Mesajlar
76
Tepki puanı
120
Puanları
39
PMO'nun bana verdiği zararları görüyorum, nasıl aklımı uyuşturduğunu görüyorum. Artık bundan kurtulup hayatımın kalitesini arttırmak için burdayım. PMO yapıyorum, yaptığım zamanlar en az 1-2 saatim gidiyor, PMO yapıyorum sporda enerjim dibe vuruyor 100 şınavı zor çıkartıyorum, utangaçlığımı arttırıyor, halsizlik yapıyor, gerçek anlamda beynimde uyuşma oluyor yani yataktan yeni kalkmış gibi bir uyuşukluk oluyor sürekli. Bundan önce çok girişimim oldu ve hepsinde ya geceleri ya da boş vakit geçirdiğim için relapse oldum. En son yapışımda artık kendi kendime ''Her seferinde aynı haltı yiyorsun, her seferinde hadi yap yeniden başlarsın diyorsun, her seferinde bağımlılıktan değil canım istiyor diyorsun sen ne aptal bir insansın, bu tuzağa 100 lerce kez düştün nasıl 101 inci kez düşebiliyorsun?'' dedim ve tekrar başladım. Her kriz geldiğinde bu dediklerim aklıma geliyor ve kriz anında kayboluyor.

Önümüzdeki 3 ay içerisinde MSÜ sınavından iyi bir puan almak, TYT'den de iyi bir puan ve sıralama almak ve kısmet olursa HHO'ya girmek istiyorum. Bu 3 ay içerisinde 85 kilonun altına düşmeyi, başlangıç seviyesinde bile olsa bir dil öğrenmeyi ve şu anda aklıma gelmeyen bir sürü şeyi başarmak istiyorum.
 

kovabalıksatranc

Mars Yolcusu
Katılım
19 Ara 2020
Mesajlar
74
Tepki puanı
166
Puanları
43
Pmo insana fiziksel ve zihinsel olmak üzere 2 tür zarar veriyor , fiziksel zararı tüm enerjin birden vücudundan çekiliyor , bir yorgunluk isteksizlik üzerine çöküyor ve yapmayı düşündüğün çoğu şeyi bir hiç uğruna bırakıyorsun (bende baş ağrısı falanda oluyor ) , zihinsel olaraksa bakış açın sadece cinsellik üzerine kurulu oluyor yine psikolojik olarak depresif duyguları derinden hissetmene sebep oluyor , sosyal anksiyeteye bile sebep olduğunu düşünüyorum.

Benim hedefim bu pmodan kurtulmak ve artık kendime hükmedebilmek söylediğim sözlerin kafamdaki planlarımın arkasında durabilmek , planlar koyup hepsini pmo uğruna bırakmadan bir yaşam kurmak
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst