Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Nesnelerle, Statülerle, Başarılarla Değer Ölçülmez

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
296
Tepki puanı
759
Puanları
160
Dün gece uyumaya çalışırken, o anki varlığımın farkındalığını yaşadım. Kendimi, o anki benliğime, varlığıma odakladım. Garip bir tecrübeydi, meditasyon yaptığım evrelerde bile normalde bu kadar anın farkında olmadım hiç.

Aklıma gelen şey şuydu: sahip olmak istediğin araba, iş, kadın, başarı... Öte taraftan bugüne dek yaptıkların, geçmişin, başarıların, kaybettiklerin... Bunların hepsi birer an ve birikimden ibaret. Evet bunlar seni toplumda bir yere getiren şeyler. Ama bunların haricinde... Sırf bunlar olmasaydı ne kaybedecektin değerinden? Varoluşundan?

Başarı algımız insanlara, topluma, şartlara göre çok değişti. Bir şeyler başardığın zaman değer kazandığını düşünüyor insanlar. Biz de kendimiz hakkında böyle düşünüyoruz. Ama bunlar bir kıstas olmamalı. Kişi, kendisi olduğu için değerli olmalıdır. Kendi değerinin farkına varmalıdır.

Bir şeyler başarmak için çabalayan, öğrendiği bir yeniliğin peşinden giden, hayatın genel olarak farkına varmaya, farkındalığını arttırmaya çalışan bir grup insanız. Sırf bu farkındalık bile bizim değerimizi ifade ediyor. Mesele burada kendi değerimizi bilmek. Kendimizi değerli görebilmekte...

Sınavı kazanıp kazanmamak, o üniversiteyi okuyup okumamak... Seni değersiz ya da değerli hale getirmeyecek. Eğer bilincinde, şuuraltında, benliğinde bu değer algısı yoksa, hiçbir eşya, hiçbir araba, hiçbir meslek sana bunu kazandırmayacak. Kendini, kendin olduğun için, bu bedene, bu yaşama sahip olduğun için, bir şeyleri değiştirecek çabayı sarf ettiğin için, sana dayatılanları kabul etmediğin için, bir geleceğin hayalini kurduğun için değerli görmeli, sonuçları/neticeleri önüne değer olarak koymamalısın... Kazanımlar seni sadece daha başarılı biri yapar, ama başarılar seni daha değerli biri yapmaz.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst