Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap, Depresyon Ve Anksiyete

chill34

Yeni Üye
Arkadaşlar neverfaple tanışalı 3 yıl oldu. 80 gün rekorum var. O günlere gelmek suan nerdeyse ımkansız gıbı gelıyor. Mezun senesındeyım ve evde ders calısıyorum. O kadar depresif tukenmıs halsiz hissediyorum ki bırakın neverfapi ders calısmaya masanın basına bıle oturamıyorum. Doğrusu biraz aile baskısı da var ama çoğunlukla sürekli kaygı halinde olmaktan şikayetçiyim. Neverfap sürecini nasıl daha sağlam ilerletebilirim desteğe ihtiyacım var. Aşırı ümitsiz ve bıkmış bi haldeyim üzerimde sanki 70 yaşında birinin yaşanmışlığı ve ağırlığı var. Bu süreçte hem neverfapi hem de eğitim ve anksiyete, depresyon konularını nasıl halledebilirim. Hayatımın en dibini yasıyor gıbıyım…

İvan sermayeff

Neptün Yolcusu
Sanrm Vizyon kazanmamız lazım bunun içinde yapabiliyosak kendi başımıza kalmak hiçbi gözün size bakamicağı zaman ve mekanlar oluştrmaya çalşmak

Delifisek

yalnız adam
Arkadaşlar neverfaple tanışalı 3 yıl oldu. 80 gün rekorum var. O günlere gelmek suan nerdeyse ımkansız gıbı gelıyor. Mezun senesındeyım ve evde ders calısıyorum. O kadar depresif tukenmıs halsiz hissediyorum ki bırakın neverfapi ders calısmaya masanın basına bıle oturamıyorum. Doğrusu biraz aile baskısı da var ama çoğunlukla sürekli kaygı halinde olmaktan şikayetçiyim. Neverfap sürecini nasıl daha sağlam ilerletebilirim desteğe ihtiyacım var. Aşırı ümitsiz ve bıkmış bi haldeyim üzerimde sanki 70 yaşında birinin yaşanmışlığı ve ağırlığı var. Bu süreçte hem neverfapi hem de eğitim ve anksiyete, depresyon konularını nasıl halledebilirim. Hayatımın en dibini yasıyor gıbıyım…
Mekan değişikliği yapmak epey fark ediyor, imkanın varsa ders çalışmak için kütüphaneye gitmeni öneririm. Mezun psikolojisini ben de biliyorum, evden dışarı adımı atmak dahi iyi geliyor insana. Depresyon konusunda da ne diyeceğimi bilemedim, psikiyatriye gitsen ilaç yazıp gönderir muhtemelen. İyi alışkanlıklar kazanmaya bak, sana kendini iyi hissettiren şeyler yapmaya çalış diyeceğim, ama sen zaten denemişsindir bunları. Yine de senin çaban olmadan aşılabilecek bir şey değil bu. Hayat koşuşturmanın içinde kendini kötü hissettiğin her zaman birkaç adım geriye çekilip kendine biraz vakit tanı. Hemen düzelmez ama zaman ve çaba isteyen bir süreç, umarım başarılı olabilirsin.

chill34

Yeni Üye
Mekan değişikliği yapmak epey fark ediyor, imkanın varsa ders çalışmak için kütüphaneye gitmeni öneririm. Mezun psikolojisini ben de biliyorum, evden dışarı adımı atmak dahi iyi geliyor insana. Depresyon konusunda da ne diyeceğimi bilemedim, psikiyatriye gitsen ilaç yazıp gönderir muhtemelen. İyi alışkanlıklar kazanmaya bak, sana kendini iyi hissettiren şeyler yapmaya çalış diyeceğim, ama sen zaten denemişsindir bunları. Yine de senin çaban olmadan aşılabilecek bir şey değil bu. Hayat koşuşturmanın içinde kendini kötü hissettiğin her zaman birkaç adım geriye çekilip kendine biraz vakit tanı. Hemen düzelmez ama zaman ve çaba isteyen bir süreç, umarım başarılı olabilirsin.
Teşekkür ederim hocam yorumun için. Kütüphane uzak bana zaten evde daha rahat hissediyorum iyi alışkanlıklar konusunda da haklısın yeni hobiler edinmeye bakacağım

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Kendini anlamı olan bir hayatın içerisinde var etmen lazım.Çünkü böyle bir hayat;doğrusuyla-yanlışıyla ve acısıyla-tatlısıyla sana çok şey katacaktır.

İnsan,kendisini ilgilendiren ve önemli-değerli olduğu konusunda gerçekliği bakımından kendisini aklen ikna edecek mantıklı gerekçeler + duygusal olarak güçlü bir biçimde bağlandığı ve kendisini ciddi bir biçimde motive edecek birşeyler bulması lazım.
Çünkü ortada uğruna mücadele vermeye değicek birşeyler varsa;insan kendinde ve hayatında birşeyleri değiştirmeye çalışır ve bu doğrultuda gerektiğinde bedeller öder,fedakarlıklar yapar,bi takım riskleride göze alır.

Ben insanın kendisine güçlü bir biçimde bağlanacağı sağlam bir varoluş anlam ve amacını bulabilirse bağımlılık döngülerinden kurtulabileceğini düşünüyorum.
Size bu konuda yardımcı olucağını düşündüğüm bir yazımı paylaşmak istiyorum.

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Kendinizi keşfetmek ve kendi anlam dünyanızı inşa etmek;hayat boyu süren,birbirini besleyen ve iç içe geçmiş iki dinamik süreçtir.
Kısa bir özetle;
kendini keşfetmek bir kazı çalışması,anlam inşa etmek ise bu kazıdan çıkan malzemelerle bir yuva kurmaktır.

Bu yolculukta size rehberlik edecek adımları ve bu iki kavramın derin ilişkisini aşağıda size kısa ve özetle aktarmak isterim:

1. Kendini Keşfetme Yolları (İçsel Kazı)

Kendini keşfetmek,dış dünyanın beklentilerinden sıyrılarak "Ben kimim?" sorusuna dürüst yanıtlar arama sürecidir.

• Değerlerinizi Tanımlayın:Sizin için hayatta nelerin vazgeçilmez olduğunu bulun.Gerçeklermi,dürüstlük mü,adaletmi,özgürlük mü,başarı mı,sevgimi,sağlık mı....?Hayattınızdaki davranışları nelerin yönlendirdiğini bilmek ilk adımdır.
  • Gözlemci Olun:Tetiklendiğiniz,çok mutlu olduğunuz veya derin bir öfke duyduğunuz anları not edin. Duygusal tepkilerinize odaklanın;çünkü ihtiyacınız olan veya problem yaşadığınız durumların tespiti açısından size ipuçları verir.
  • Yalnızlıkla Barışın:Sosyal medyanın ve çevrenin gürültüsünü kapatıp,sadece kendi düşüncelerinizle başbaşa kalabileceğiniz sessiz zamanlar yaratın.
  • Sınırlarınızı Test Edin:Konfor alanınızın dışına çıkın.Hiç denemediğiniz faydalı birşeyler yapmaya çalışın. Yeni bir dil öğrenin,estrüman çalmayı öğrenin vesaire. İnsan en çok zorlandığı veya hayret ettiği anlarda kendini daha yakından tanır.

2.Kendi Anlam Dünyanı İnşa Etme Yolları (Mimari Süreç)

Anlam,gökten zembille inen bir şey değildir;sizin tarafınızdan aktif olarak üretilir.Viktor Frankl’ın da belirttiği gibi,insan hayatına anlamı kendisi katmak zorundadır.

• Sorumluluk Alın:Seçimlerinizin ve bu seçimlerin sonuçlarını üstlenmesini bilin.Kurban rolünden çıkmak,kendi hikayenizin yazarı olmanın ilk şartıdır.
  • "Neden" Sorusunu Sorun:Yaptığınız şeyleri, sürdürdüğünüz ilişkileri neden hayatınızda tuttuğunuzu sorgulayın.Bunlar sadece alışkanlık mı,yoksa sahici bir anlam ve amaca hizmet ediyorlar mı?
  • Bağ Kurun ve Katkı Sağlayın:Anlam dünyası sadece "ben" ilede kurulamaz.Diğer insanlarıda işin içine katmanız lazım.Diğer insanların anlam ve amacınıza her halükarda katkısı olucaktır.İnsanlardan negatif ve pozitif ne kadar-ne gelirse gelsin,onları değerlendirip onlardan anlam ve amacınıza hizmet edecek birşeyler bulup çıkarın.

Kendini Keşfetmek ile Anlam İnşası Arasındaki İlişki
Bu iki kavram arasında
döngüsel ve organik bir ilişki vardır.Biri olmadan diğeri eksik kalır.
Döngü Şöyle İşler:
Kendinizi keşfettikçe(örneğin adalete çok önem verdiğinizi fark ettiniz),anlam dünyanızı bunun üzerine kurarsınız(hak savunuculuğu yapmak veya adil bir lider olmak).Bu anlam doğrultusunda yaşadıkça,daha önce bilmediğiniz yeni yönlerinizi keşfedersiniz.Yani keşif anlamı doğurur,anlam ise keşfi derinleştirir.

''İnsan için iki tane doğum günü vardır;Biri annesinin onu doğurduğu gündür.Diğeride niçin doğduğunu bulduğu gündür.'' (Mark Twain)

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6