Bu forumda defalarca kez neverfapin sihirli değnek olmadığı anlatıldı. Neverfap sadece bir katalizördür. Değişimi başlatırsın ve süreç sana bu değişiklikte çok güzel şekilde yardımcı olur. Mesele kızların sana koşması ya da ceoluk teklifi alman değil. Olay tamamen dopamin reseptörleriyle ilgili. Sen pmoyla her gün beynini aşırı uyarana maruz bıraktığında, beynin normal hayattan keyif alamaz hale geliyor. Kaç yıldır bu bağımlılıkla yaşıyorsun bilmiyorum ama 45 gün beyninin yeniden yapılanması için çok çok kısa bir süre. Ki sen pmo yerine yararlı olmayan bir aktivite koyduysan değişim beklemen gerçekten enteresan. Özgüven süreçten gelmez, süreçte yaptıklarından gelir. Neverfap ise bu süreçte bir şeyler yapabilmeni sağlar çünkü pmo yaptığın süreçte kendine yararlı olabilecek aktivitelere karşı isteksizleşirsin. Beynin kolay hazza o kadar alışmıştır ki uzun vadede sana yarar sağlayacak şeyleri hep geri plana atmaya başlar. Pek okumayı sevmeyen bir arkadaşsın belli ki. Sana özet geçeyim.
1.Fayda: Neverfap kolay hazzı bitirerek mecburen uzun vadeli hazlara yönelmeni sağlar. (Pmoyu bırakıp onun yerine başka bir kolay haz, örn. sosyal medya koyarsan bu etkiyi göremezsin.)
2.Fayda:
Uzun yazıları okuyabilmeye başlarsın..
Uzun okuyamamanın sebebi sizin saçmaladığıınız şekilde dopamin reseptörleri ile ilgili değilde anksiyete kaynaklı ne zaman kafamda bir şey canlandırmaya yönelsem beynin savunma mekanizması devreye giriyor ve kendini korumaya alıp beni kapatıyor(göz kararması yere düşme hızlı nefes alıp verme baş dönmesi vs)
(beynin normal hayattan keyif alamaz hale geliyor) 45. güne geldim illlahki küçük bir değişimde olsa olurdu yani siz sırf küçücük bu değişim için 1-2 yıl uğraşıyorsunz bozunca da 2 yıl beklemek zorunda mı kalıyorsunuz etkiyi hissetmek böyle bir saçmalık olabilir mi?
(Neverfap ise bu süreçte bir şeyler yapabilmeni sağlar çünkü pmo yaptığın süreçte kendine yararlı olabilecek aktivitelere karşı isteksizleşirsin)
neverfap sağlamaz senin kendi iraden sağlar burda neverfaplik bir şey yok ben ders çalılıyorsam kitap okuyorsam tamamen ben kendim istediğim içindir. 45. günde öyle bir şey yok ki olması içinde 2 yıl beklersen ne anlamı var?
(Neverfap kolay hazzı bitirerek mecburen uzun vadeli hazlara yönelmeni sağlar.)
Kaygı bozukluğu sürecim başlamadan önce zaten bana zor gelen şeyleri yapabiliyordum. Bu istekle alakalı. Yani kafaya koyupta yapamayacağım şey yoktu mücadele gerekiyordu o da bende fazlasıyla vardı. Benim için sıkıntı olmamakla beraber bir yararı da yok.
Ben herhalde başka bir şey yaptım 45 gün boyunca hiç bir şekilde yardımcı olmadı nasıl halen savunmaya devam ediyorsunuz aklım almıyor.
Sonuç olarak çöp yapılması için hiç bir neden yok ben kendi deneyimlediklerimi söylüyorum ekleyecek başka bir şeyin yoksa çöp olduğu kanısına varılmıştır.