Modern yaşamlarımızda etrafına baktığında bilgisayar, telefon göreceksin içerisinde yüksek dopamin salgılatan binlerce içerik bulabilirsin, dolabı açtığında çikolota gördüğünde tekrar yüksek dopamin salgılıya bilirsin ve alkol, sigara vs. bir sürü madde türevleri var ve çoğalmaya devam ediyor. İnsan beyni her zaman kolayı tercih eder ya da en kısa yolu tercih eder, bunun nedenini herkes farklı yorumlayabilir ama sonuç bu ve biliyoruz ama yüksek dopamin içeren maddeleri bir kere kullandığım an da beyinin doğal sistemini sadece bir kullanım sonucunda değiştirmiş oluyoruz ve biz değil, beynimizin isteği sonucu mecburen kullanmak zorunda kalıyoruz. Genel olarak her iş için motivasyon gereklidir bence her biriye fakat farkında bile olmadığımız bağımlılıklarımız bizi depresyona sürüklüyor ve kaygılı, endişeli ve seni içten yargılayan bir insana dönüştürüyor, bu durumda ne yapmak isteyesin ki? Şahsen ben hiç bir şey yapmak istemem ve yapmıyordum da zaten, neden nofap mücadelesi veriyoruz, sence? Nofap her işi yapmamızdaki gücü, motivasyon kaynağını sağlıyor bize içimizde bir güç oluşturuyor ve istek oluşturuyoruz, bunun yanında bu işler içinde enerji de veriyor, benim nofapı yapmamdaki temel amacım bu karamsarlığı yok edip o gücü bana sağlayıp, benimde diğer insanlar gibi mücadelemi vermem için ve senin sorularının cevabı: Nofap yap ve neden demek yerine eyleme geçerek yaşamaya başla olmalı.