Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Soru Cevap Nofap'e Başladım Önerileriniz Nelerdir?

aboutblank

Yeni Üye
Katılım
8 Tem 2021
Mesajlar
8
Tepki puanı
7
Puanları
3
Merhabalar, 13 gün önce NoFap'e başladım. Süreç şuan için iyi gidiyor. Sizin önerileriniz nelerdir? Süreç boyunca neler yapmalıyım, neler yapmamalıyım, nelere dikkat etmeliyim? Örneğin mast*** gibi kolay yoldan dopamin salgılayan müzik gibi şeyleri de azaltmalı mıyım? Cevap olarak yazarsanız sevinirim :)
 
B

Brock

Misafir
Merhaba seni uyarırken kendimi uyaricam. Buna başladıysan daha başarılı bi insan olmak istiyorsun kafanda bir ideal var o kusursz kişi. Heh tamda şeytan sana bu ideali istettirip en ufak sıradışı bir irade hamlende :"sen oldun süpersin artık" dedirtiyor ve bòylece aslında daha hiçbişeyken emsallerinden gerideyken sana "herkesten iyisin" dedrtip: olduğundan fazlasını bekletiyor,aslında yapman başarı olan şeyi normalleştiriyor ve yapamayıncada suçlu hissettiriyor. Bu yüzden bir euzu cekip seytandan Allah a sığınmamız ve başarıyı Allah tan istememiz lazım
 

Samuray

Son Dopamin Bükücü
Üst Düzey Moderatör
Katılım
15 May 2021
Mesajlar
800
Tepki puanı
1,841
Puanları
160
Bağımlılığı yapan şey dopamindir. Bağımlılığın ne türden olduğuna karar veren ise deltaFosB’dir.

Gidip bilgisayar oyunlarına bağımlı olursan canın sigara çekmez, ya da sigara bağımlısıysan canın PMO çekmez. Bu nöral yolları (seçilim) yönetmen gerek. Ama unutma, dopamini bolca almak da reseptörleri pasif hale getirir, yani kapatır.

Şimdi işin içine serotonin epinefrin vs. spastik hormonlar giriyor ama kısaca söyleyeyim: Nöral bir yolu tamamen yıkmak için gereken süre yaklaşık (en az) 3 aydır. Mesela hiç porno izlemezsen bu yollar 3 ayda zayıflamış olur. Bunu yönetmen gerek, sadece dopaminle olmaz. Her şeye hakim olmak lazım.

En son kurucu Umut Bural Hazretleri bir şey paylaşmıştı uzun baya ama çok açıklayıcı. Onda baya bir bilgi var. Tavsiyelerin tamamına yakını forumda mevcut. Bir şey merak edersen önce ? tuşuna basıp kelimeyi aratmayı dene, forumda bulamazsan konu açıp sorabilirsin. Her şey açıkça ele alınmış şekilde duruyor. Sürecinde başarılar.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst