Göbeklerini kaşıya kaşıya konuştuklarını düşünüyorum. Nofap'in zararı yoktur, bilimsel olarak da zararsız olduğu kanıtlanmıştır. Canın çekiyorsa yapıştır demek çok tehlikeli bir cümle. Ergenliğe yeni girdiğimde 8. sınıfta testosteronun tavan olmasıyla beraber her canım çektiğinde, öğle aralarında eve gelip yemek yedikten sonra yapıştırdım bir tane. Sonuç noldu %11'lik yüzdelik dilim, ona göre bir lise, ona göre bir üniversite böyle devam etti.
LoL ve pmo hayatımdan çok şey çaldı. Potansiyelimi çok düşürdüler. Ne kadar erken kurtulursan o kadar iyi. Çünkü kaybın üstel olarak artıyor.
Nofap'e karşı olanlara bir şey demeyeceğim, bana zararı büyüktü. Bu yüzden kurtuldum.
Kimseyi de ikna etmeye çabalamam. Kimseyle de tartışmam bu konuyu. Ha sen yaparak mutlusundur bana ne? Yapmazsan bana ne? Ben kendime bakarım. Yapmadığım zaman odağım artıyor mu, sakinliğim artıyor mu, hayata daha pozitif bakıyor muyum, kendimi aşağılanmış hissetmiyor muyum, cesaretim artıyor mu bunlara bakarım.
3 yıl boyunca arkadaşlarıma hep bahsettim. 10 arkadaşımın 10'undan da bu tepkiyi aldım, veya haftada 1 kere yap veya çok yapma vs gibi. Yapmayınca çok daha mutluyum. Şimdi de kimse umrumda değil. Herkesin kendi bileceği iş.