kardeş tanıdığın felan yoksa mühendisliğe bulaşma inan zaten bu sitede takılanların çoğu hatta 1-0 geride başlayanlar.Çok üzülürsün derslerde bunalırsın.Zaten iş garantisi yok.Bende iyi bi ünide makina müh. okuyom pişmanım.İş garantisi olan 2 yıllık sağlık bölümüne gitseydim diye kendime kızıyorum şuan.Hem ortamı olur hemde iş garantin olur.Bu bölümler hakkında bilgileriniz var mı? Dersler ne kadar ağır? İş imkanları neler?
Sağlık bölümündeki gelecek varmıkardeş tanıdığın felan yoksa mühendisliğe bulaşma inan zaten bu sitede takılanların çoğu hatta 1-0 geride başlayanlar.Çok üzülürsün derslerde bunalırsın.Zaten iş garantisi yok.Bende iyi bi ünide makina müh. okuyom pişmanım.İş garantisi olan 2 yıllık sağlık bölümüne gitseydim diye kendime kızıyorum şuan.Hem ortamı olur hemde iş garantin olur.
aga bazı bölümlerin alımları var kpss ile çok kolay atanabiliniyor ama bu bölümleri tam bilmiyorum.Bide bölüm seçmeden önce iyice araştır.Tabi ki biraz da zevk alıcağın bölüm olsunSağlık bölümündeki gelecek varmı
2 yıl demişsiniz
Sağlığa gitmeyi dusunuyorumda
deniz ulaştırma müh. ya da gemi makineleri işletme müh. hakkındaki düşüncelerin nedir abikardeş tanıdığın felan yoksa mühendisliğe bulaşma inan zaten bu sitede takılanların çoğu hatta 1-0 geride başlayanlar.Çok üzülürsün derslerde bunalırsın.Zaten iş garantisi yok.Bende iyi bi ünide makina müh. okuyom pişmanım.İş garantisi olan 2 yıllık sağlık bölümüne gitseydim diye kendime kızıyorum şuan.Hem ortamı olur hemde iş garantin olur.
ya bu bölümler güzel fakat gemide hayatın geçer veya tersanede çalışmayı düşünürsen sadece tersanelerin olduğu yerde yaşarsın.Benim bi kaç denizci eleman arkadaşım vardı o önermiyordu.deniz ulaştırma müh. ya da gemi makineleri işletme müh. hakkındaki düşüncelerin nedir abi
kanka ben ea bölümündeyim normalde abimle konuştum mfden hazırlanma dedi, ve haklı da fende sıfırım matematikte sıfırım. hak verdim ve eadan devam ediyorum. senin soruna gelirsek 4 yıllık okumanı tercih ederim hangi bölümler olduğunu yazarsan daha iyi olurSizce kolay bir bölüm okuyup (2 yıllık) az maaşa temiz yerde çalışmak mı daha iyi
Yoksa zor bir bölüm okuyup (4 yillik )
İyi bir maaşla hayata devam etmekmi
Usengeclik gibi biraz hemen 2yil oku ise gir temiz
Ama sonrasında pişman olursam mezun olduktan sonra (iş bulamama şartları sevmeme ücret maaş memnuniyetsizliği vs.) 4 yilliga geçmek için çalışmak istemem
Ne onerirsiniz
4 yıllık oku bence. sen daha iyi bilirsinSağlık mesleğim galiba 2 yilliga ek puan veriyorlar 4 yilliga veriyorlarmi bilmiyorum
Sağlık alanları vs. Dusunmekteyim
üzücüBu ülkede maalesef ki mühendislerin değeri bilinmiyor bu ülkede tutunmak istiyorsan ya salak saçma Tiktok videosu çekeceksin ya da Tıp okuyacaksın maalesef bunlar bu ülkenin gerçekleri