Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Odağınızı Nasıl Arttırırsınız 2. Bölüm

Doğukan Yavuz

Venüs Yolcusu
Katılım
12 May 2021
Mesajlar
23
Tepki puanı
100
Puanları
19
Odağınızı Nasıl Arttırırsınız Bölüm 2 sizlerle dostlar, eğer Part1’i okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim.

Birden Fazla Göreve Odaklanmayın

Aynı anda birçok görevi yapmakta iyi olduğunu mu düşünüyorsun? Bence tekrar düşün. Amerikan Psikoloji Derneği, çalışmalarında birden çok görevlerin, üretkenliği önemli ölçüde engellediğini belirtmiştir.

Çoklu görevlerin size şunlar gibi geri dönüşleri olabilir:
  • Üretkenlikte düşüş
  • Stres ve kaygı
  • Öğrenmenizde azalma
  • Karar verme yeteneğinizde azalma
  • Tükenmişlik
Görevleri tek tek yerine getirerek daha çok değil, daha akıllıca çalışın. Böylece üretkenlik kaybı olmadan tek bir şeye dikkatle odaklanabilirsiniz. Dikkatinizi sürekli bölmeden çalıştığınızda, odağınız artacaktır.



Odağınızı Doğal Bir Şekilde Arttırın


Gün geçtikçe enerjinizde de değişiklikler göreceksiniz. Gün boyu odaklanmanıza yardımcı olacak vitamin ve takviyelerle enerjinizi ve odağınızı doğal yollardan arttırabilirsiniz. Vitamin konusunda kısa bir araştırmayla daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca kendinizi unutkan hissediyorsanız bu konunun üzerinde de durmanız gerekir, B12 takviyesi ya da bu işlevi görecek olan yiyecekleri araştırabilirsiniz.

Ayrıca sporla ilgilenmek de enerjinizi ve odağınızı arttıracak ve hayatınıza disiplin katacak çok önemli bir eylemdir. Gerek salgılanan hormonlar olsun gerek düşünce tarzındaki değişimler olsun, spor hayatımızda önemli bir yere sahip olmalı.



Pomodoro Tekniğini Kullanın

Bu popüler üretkenlik ve odak yöntemi 25 dakikalık periyotlarla çalışmanızı önerir. Her 25 dakikalık pomodorodan sonra da 5 dakika mola vermelisiniz. Bu moladan sonra da 25 dakikalık diğer periyot ile devam edebilirsiniz. 4 Pomodoro tamamladıktan sonra da 15 ila 30 dakika arasında uzun bir mola verebilirsiniz.

İş akışınızı parçalara ayırmak, beyninize dinlenmek ve bilgileri işlemek için küçük bir mola vermenizi sağlar. Pomodoro tekniği hakkında biraz daha bilgi edinip kesinlikle denemelisiniz.



Meditasyon Yapın (Ve Farkındalık Meditasyonu)

Meditasyon yapmak içsel dikkat dağınıklıklarınızla başa çıkmanız için bire birdir. Meditasyon ruhunuzu, zihninizi ve beyninizi merkezleme sanatıdır. Zihnin boşalmasına izin verirsiniz ve bu da odağınızı arttırmaya yarayacak olan bir faydadır.

Sadece 5 dakikalık bir farkındalık meditasyonunun bile iş akışınız ve dikkat süreniz üzerinde önemli etkileri vardır. Gün boyunca oluşan içsel dikkat dağıtıcıları serbest bırakmaya ve odaklanma yeteneğinizi geliştirmeye başlayacaksınız. Farkında olmak, stresten kurtulmak ve kötü düşüncelerin uzaklaşmasını sağlamak…



Günlük Rutin Oluşturun

Her gün bir planınız, rutininiz olduğunda hem çalışmaya hem de dinlenmeye doğru bir şekilde zaman ayırabilirsiniz. Bir plan ve günlük rutin olmadığında zamanın nasıl aktığını göremeyecek ve hemen akşamın olduğunu düşüneceksiniz.

Bir plana ve bir rutine sahip olmak iyi alışkanlıklarla dolu bir yaşam tarzı oluşturmanın en önemli parçasıdır. Ve buna alışıp hayatınızın ayrılmaz bir parçası yaptığınızda üretkenliğinizde ve odağınızda ciddi gelişmeler göreceksiniz.

Uygun bir günlük rutine alıştığınızda hem çalışma zamanlarının hem de boş zamanların keyfini çıkaracaksınız.



Gördüğünüz üzere hayatınıza düzen katmak, planlar yapmak ve böylece üretkenliğinizi, verimliliğinizi ve odağınızı arttırmak için hayatınıza uygulayabileceğiniz ve hayatınızda değiştirebileceğiniz birçok şey var. Önemli olan hayatımızın hangi yönde ilerleyeceğine karar vermek ve bu kararları uygulamak. Hayatımız bizim ellerimizde ve kontrolü sağlamalıyız.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst