Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Öğrenmeyi̇ Öğrenmek

Hasnslnn0

Yeni Üye
Katılım
20 Ağu 2021
Mesajlar
4
Tepki puanı
7
Puanları
3
ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMEK

Öğrenmek, hayatımızın parçasıdır. Hayatta kendimizi geliştirmek istediğimizde, okulda derslerimize çalışırken veya yeni bir yetenek edinmek istediğimizde bir şeyler öğrenmemiz gerekir. Fakat bu süreç kimi zaman çekilmez ve bunaltıcı olabilir ve süreçte motivasyonu kaybettiğimiz anlarda vazgeçmek en kolay seçim gibi görünür. Bu yazımda, öğrenmeyi öğrenmek için bazı tavsiyeler vereceğim ve daha etkili çalışmak için neler yapabileceğinizi göreceksiniz. Öğrenme sürecinde işinize yarayacak şeyler bulacak ve motivasyonunuzu yitirmeyeceksiniz.


Programlı Hareket Edin

Bir konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırken hemen o konunun içine dalmayın.
Konu hakkında az bir bilgi edinip konuyu parçalara bölün, parçalara böldükten sonra bu parçaları ayrı ayrı çalışın ve bunun için bir program yapın. Bu şekilde daha düzenli ve programlı çalışmış olacaksınız. Tabi bu tek başına yetmez bunu aşağıdaki teknikler ile beraber uygulamalısınız.

Pomodoro Tekniği

Daha etkili odaklamak için bu teknik çok işe yarıyor. Bu teknik 25 - 30 dakika gibi bir aralıkta dikkat dağıtan herşeyden uzaklaşmak ve sadece yaptığınız işe odaklanmaktır. Bu sayede çalışırken sadece öğrenmek istediğiniz konuya odaklana bilirsiniz ve öğrenmek istediğiniz şeyi daha kısa ve etkili bir biçimde öğrenebilirsiniz.

Asla Pes Etmeyin

Öğrenmeye çalıştığınız şeyi niçin öğrenmek istediğinizi hatırlayın ve fedakârlık etmezseniz bu işin olmayacağını hatırlayın.
Çok bunaldığınız düşünürseniz, biraz hava almak iyi olabilir. Fakat bu süre zarfında teknolojik cihazlar ve uyaran şeylerden kesinlikle uzak durulması lazım.

Deneyerek Öğrenmek

Eğer öğrenmeye çalıştığınız şeyi uygulayabileceğiniz bir şey varsa mutlaka o şey ile denemenizde fayda var mesela keman çalmak istiyorsunuz. O zaman öğrendiğiniz şeyleri keman üzerinde mutlaka deneyin. İlk başlarda hata yapmak çok normaldir. Sürekli denerseniz, pratik yaparsanız daha hızlı öğrenmenize yarayacaktır.

Sonuç Olarak

Hayatta fedakârlık etmeden ve üzerinde çaba sarf etmeden hiçbir şey olmaz. En zeki insan bile olsanız çünkü insan bilmediği şeyi öğrenmeden o şeye aşina olamaz. Umarım hedefleriniz üzerine daha çok çabalar ve mutlu olursunuz.
 
Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst