Bu illetten nasıl kurtulabilirim ? PMO buna sebebiyet veren şeylerden olabilir m ? Psikolojik olarak kendimize zarar verdiğini hepimiz biliyoruz. Artık kafama sıkasım geliyor bu şey yüzünden, kafamın içi ağrımaya başladı. O kadar fazla saplantılı düşünce kafamın içinde tekrar ediyor ki, bir süre sonra uyku bile uyuyamaz hale geldim. Kafamı dağıtamıyorum hiçbir şekilde. Uyku hapı almaya başladım. Günlük rutinimi aşırı derecede etkiler duruma geldi.
Hocam bende de varmış ve dün farkettim. Bence büyük bir problem değil. Ancak bu durumdan muzdsrip olan insanları dinlemeni tavsiye ederim. Yazacalarım biraz uzun olabilir ve işine yarar diye düşünüyorum.
Öncelikle bu konunun neverfap ile biraz az ilgisi var. Çünkü bende ilk olarak 7.sınıfta ortaya çıkmıştı. Sabah ezanını duyduğum zamanlar vardı ordan biliyorum. Neverfal ile olan ilgisi ise mastürbasyon ile alakalı. O dönemler haftada 1 yapardım ve 1 hafta geçince bu durum kendini fark ettirirdi. Biraz da overthinkin nasıl ilerlediğinden bahsedeyim(Hiç araştırma yapmadım. Sadece kendi üzerimde gözlemlediklerim)
-Belli bir konuyu farklı yorumlarla düşünmek.
-O düşünceye karşılık verdiğini düşünmek.
-Neyse birazdan uyurum diyerek düşüncenin devam etmesine izin vermek.
Nkt:Bazen bir iş yaparken de aşırı düşünebilirsiniz. Ancak gece uyumaya çalışmak gibi olmaz yapacak bir işiniz vardır.
Sonra başa dönüyor ve uyuyamıyorsun. Ancak çözümü de basit. Önce bir kaç kez doktora danışdığımda başıma neler geldi? İlk defa 8.sınıftamı ne gittim. Ancak bahsettiğimi vs hatırlamıyorum. En son geçen sene Ekim'de gitmiştim önemli olan da o tecrübem. Uykusuzluk diyerek gittim bu kısım önemli kan değerlerime vs baktı. Ardından psikolağa da gittim ve bana uykusuzluk ile ilgili sorular sordu. Hatırlamıyorum ama sanırım düşüncelerimden ötürü uyuyamadığımı belirttim. Ama kendisini uyku ilacı yazıp gönderdi

O ilaçtan bir tane dahi kullanmadım iyiki de kullanmamışım.
Neyse bu durumla nasıl baş ediyorum? Onu diyeyim. Meditasyon haline geçerek özellikle de dün gece o şekilde uyudum. Yaptığım meditasyonun bir yöntemi vs yok. Sadece etrafın ya da nefes almamın sesini dinleyerek gevşıyorum. Sonra da uyumuşum zaten

Umarım yardımcı anlattıklarım sana yardımcı olur. Bilmiyorum o kadar anlattım ama sadece uykusuzluk da olabilir bu durumumun adı. Nofap yaptığım dönemlerde de vardı. Ancak geçer merak etme. Bende geçmişti. Yani sonuçta neverfal ile pek de alakası yok. Senin ne kadar çok düşünerek ne kadar derine indiğinle alakalı