nasıl geliştirdin bu kadar abi
O dönemde neverfap sürecindeydim. Onun verdiği enerji, içindeki hırs ve öfke ile birleşince doğal olarak bunları yapabilecek enerjiye sahip oldum. Sonrasında ise müthiş bir sabır ve azim ile çalıştım. Nasılına gelirsek; her gün ders çalıştım. Soruları çözemediğim zaman uğraştım. Bir bilene sordum. "Antrenmanlarla Matematik" kitapları var biliyorsundur belki. O kitaplarla başladım çalışmaya. Sonra daha zor kitaplara geçtim. Yine çok bir net yaptığım söylenemez ama yine de geldiğim seviye kendime göre çok yüksek. 1.25 netten 14-15 nete çekmiştim mat2 netimi. 40 soruda çok az bir sayı da olsa kendim için epey yüksek bir net yapmıştım. Ama önemli olan "sabır + azim + kararlılık" . Bir de içimdeki hırs ve öfke ile birleştiğinde böyle bir şey çıktı ortaya.
Senin durumuna gelirsek, canını hiç sıkma. Bir çözüm yolu elbet vardır. Her zaman çözüm odaklı ol. Yoksa her gün gelip burada dert yansan sana bir çözüm sağlamadığı sürece bir faydası olmayacak. Harekete geçmek ve sabırla hedefin için çalışmak yapacağın en optimal seçenek olur.
Başka bir konuya değineyim. Spor için calisthenics öneriyorum. Spor salonlarını oldum olası sevmem. Ve Body Building'de vücudu şişirmekten başka bir şey yapmıyorsun. Adam benim iki katım. Ama barfiks çek diyorsun, bir tane nizami barfiks çekemiyor (Genelleme yapıyorum, istisnaları katmıyorum). Ve calisthenics'de de farklı hareket varyasyonları yaparak zorluğu arttırıyorsun. Gelişmeni her zaman aktif tutabiliyorsun.
Beslenme konusunda da şunu yapabilirsin. Günlük kalori ihtiyacını internette hesapla. Kilonu korumak için gereken kalorinin üstüne 300-500 kalori daha fazla kalori al. Böyle yaparak kilo alabilirsin.
Sorun olursa yardımcı olurum.
Başarılar...