Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Photopea Rehberi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İvan sermayeff

Uranüs Yolcusu
Selamunaleyküm. Elhamdülillahirabbil alemin Esselamuvesalamu ala rasuline muhammedin ve ala alihi ve sahbini ecmain.

Selam üzerinize olsun. Tüm övgüler Alemlerin Rabbi olan Allah adır. Efendimiz hz muhammed sav a ve ailesine Salat ve selam olsun.

Arkadaşlar bugün photopea rehberi oluşturcam. Altalta girilen entry şeklinde.Sizden ricam eğer hoşunuza giderse sadece beğenelim. Fakat yorum yapmayalımki bir sonraki entri kısım kısım dersin devamı olsun.

Ekran Alıntısıasdasdasd.PNG

Photopea nedir ? photopea ücretsiz photoshop klonudur. photo yunanca foton da burdan gelir ışık demek ama burdaki foto lar fotografın kısaltması. graf yine çizmek demek. Çekilen ilk fotoğraflar kimyasalla boyanmış aliminyum bi tabakaya ışıkla tepkiyerek resim çizdiği ve bu mekanizma ile çalıştığından anlamı ışıkla çizilen resim. böyle denmiş.
bkz.tarihteki ilk fotoğraflar: Fotoğrafçılık Köşesi̇

burdaki pea ise bu programı oluştruran ukraynalı yazılımcının dilinde bezelye demek fakat aynı zamanda sevgiyi ifade eden bir terim.

aasdasdas.PNG

Photoshop nedir ? pixel tabanlı resim dosyaları oluşturma ve düzenlemeye yarayan programdır en ekonomik tabirle. Bunu biraz daha açarsak bu tip programlar ne yapar sorusundan önce bu düzenlenen şeyin ne olduğuna kısaca deyinelim yani fotograf nedir ?

Objektiften bir resim çektiğimiz zaman bu 1 ve 0 lar yığınıdır ham veri denir buna. Hatta prof makinalarda ham veri olarak kaydetme vardır. jpeg png vs gibi şeyler bu 0 ve 1 lerden oluşan yığının az yer kaplaması için bunu daraltır. Bu jpeg denen şey hem bu sayı yıgınından oluşan fotograf verisini daraltır , hemde jpeg destekli görüntüleyiciler ile yorumlar. Yani işletim sistemi ve görüntüleyici olmasa bu verininde bi anlamı olmaz. Yorumlayıcı (işletim sistemi ve fotograf goruntuleyici) , bu 0 ve 1 yığınını yorumlar. Tabi fotoğraf makineside bunu yorumluyucuların yorumlicağı şekilde derler. Örneğin biz muhtemelen bu veriye (ekranda fotoğraf olarak gördüğümüz şeye) baksak şöyle bişey 001110010101010000001011001..... görürüz satırlarca ve bundan hiçbi çıkarım yapamayız anlamsız gelir.
Ekran Alıntısıasasa.PNG
Fakat işletim sistemi ve yorumlayıcılar buna bakıp 1x1 matrisindeki yada 2x1 2x2 ... pixel değerini görür , ve renk profillerine göre yorumlar.Ve birleştirilmiş pikselleri anlamlı bir fotoğraf karesi olarak bize gösterir.

bu kısımda öğrendiklerimiz özet :
-programın isminin anlamı
-programın neyin benzeri olduğu
-fotoğrafın anlamı ve ne olduğuna giriş

birdahaki kısımda :
-pixel kavramı ve pixelin hem fotografla hemde programlarla ilişkisi
-programın işlevine biraz değinip programa giriş

Son düzenleme:

İvan sermayeff

Uranüs Yolcusu
imagesasdasdasdasdasas.jpg

Bu bizim ekranlarımız.

piksel-nedir.jpg
Bu gördüğünüz renkler oled ekranlarda bir kimyasaldır. 0dan 255 e kadar 256 farklı seviyede. 00000000x00000000x00000000 değeri siyah , 11111111x11111111x11111111 değeri beyazdır. Bunu sayın 256üzeri3 çeşit decimal kod çıkar. İşte ekranlarımız buna göre bu üçünden birinin voltajını arttırır yakar. Örneğin red ve blue 0 ,green 256.seviyede yanarsa en canlı green verir ekran. Diğerler içinde geçerli. Üçü aynı anda 256.seviye olursa gözümüz bunu tam beyaz olarak algılar.

Soru : bu bilgilerden hareketler tek bir pixelde kaç renk vardır ?
256x256x256 tane renk.Yani 16 milyon küsür renk.

c68b2e1e8b657bf12000d3ca12b01a3c.jpg
Doğada da durum nispeten benzerdir aslında. Bizim renk diye algıladığımız şeyler bir elektromanyetik dalga olan ışığın nesneye vurması ve nesnelerdeki pigment molekülünün ışığın bazı dalga boylarını emip bazılarını yansıtması ile oluşur.
trianguliarnaia-prizma-tiomnaia-storona-luny-pink-floyd-muzy.jpg
Yani renkler aslında ışığın farklı dalga boylarının yansımasıdır.ışık nesneye çarpar , nesneye çarpıp gözümüze yansıyan bu renk içeren ışığın dalga boyunu gözümüz algılar.

Çok ayrıntıları bilmediğimden yüzeyinden değinip geçiyorum bildiğim kadarıyla.

-EE Bu programla ne alaka ?
Şimdi pixel tabanlı fotoğraf oluşturma ve pixelleri düzenleme burdan gelir. Yani biz bu tip program sayesinde 23x12 deki pixelin atıyorum 10010011x10010011x10010011 değerine karşılık gelen jpeg derlemesi vs değiştirmeyiz. Program bize sunduğu arayüz ile bunu yapar , örneğin ışığını arttır diye bi panel çıkar , genel olarak bütün hepsini artırır azaltr. vs vs.

pixel ve rgb aklımızda kalmalı , karşımıza çıkıcak programı kullanırken pratiktede.

Son düzenleme:

İvan sermayeff

Uranüs Yolcusu
programa giriş

adrese gittiğimiz zaman şöyle bi arayüz karşılıyo bizi
Ekran Alıntısı111.PNG
Genelde yeni proje ve bilgisayardan aç seçeneğini kullanırız. Şablonlara baktım şimdi sizin için orda da ücretsiz içerikler var yapılmış tasarım şeklinde. Ai desteğide gelmiş şimdi gördüm. Herneyse giriş yapalım arayüz tanımak adına

Ekran Alıntısı1221.PNG
Yukardaki social baskı maskı vs bişey değil ,bunlar hazırölçü veriyo elin ve zihninyorulmasın sağ tarafta değer gircekken diye.

asdasdasas.PNG
isim veriyon bunuda geç

Ekran Alıntısıaaa.PNG
şimdi burda genişlik yükseklik var buraya dikkat :
Ekran Alıntısı3444.PNG
Fotoğrafla nası napcaksanız ona göre ayar yapmanız lazım burda. Basılcak bişeyse cm cinsinden başlayabilirsiniz. Yada sonradan çevirmek durumundasınız. Dijital içinse pixel kullanırız.

Dpi değeri inç başına düşen pixel yoğunluğudur
-Soru : hocam baştan pixel seçersek bunun ne anlamı olur 72 olmuş 320 olmuş ?
-cevap :bilmiyorum

Ekran Alıntısıggg.PNG burayıda geçiyorum arkaplan nası olsun ayarı beyaz var şeffaf varvs.

Burda da renk profili , çokellemicez burayı ama yukardaki teorik kısım sayesinde bunun ne olduğu konusunda azçok tahmin yürütebiliriz
Ekran Alıntısıaacd.PNG
Bu srgb vs denen profiller şunu diyo bize : hey ben sRgb renk profiliyim , sen orda atıyorum #165 #10 #144 değerini seçtiğin zaman benim paletimdeki #165 #10 #144 rengini görceksin en çok ben kullanılırım. Adobergb seçersen onun profilini , vs birbirimizin renk paleti farklı benim #165 #10 #144 ımı ekranda görürsen diğerlerininkinden tonu farklıdır.

Ekran Alıntısıqq.PNG
genelde 8 biti anlattık. Ama bir piksel 16 32 de olabiliyor. Aynı mantık , 8 bitte 8 haneli decimal , 16da 16 haneli. örn r değeri 0110010011001010 böyle. Tabi buda bir pixelin olası rengni baya arttırır. 2üzeri 16 x2üzeri 16 x 2üzeri16 tane renk.

şimdilik 150x150 pixel görsel oluşturup başlıyorum
Ekran Alıntısıasas.PNG

hayırlara vesile olması dileğiyle

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6