Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Pmo Çıkmazından Çıkamıyorum

Whiteangel

Yeni Üye
Merhaba dostlar, ben şuan 21 yaşındayım ve yaklaşık 5 yıldır pmo yapıyorum. Kendimden bahsetmem gerekirse Yök atlas da hemen hemen her bölümde ilk 3 de olan bir vakıf üniversitesinde okuyorum, iyi ve ilgili bir ailem ve 2 yıllık düzenli bir ilişkim var(ikimiz de evlilik öncesi ilişkiye girmek istemediğimizden aramızdaki ilişki sadece duygusal). 6 Şubat depremlerinde de evim yıkıldı ama çok şükür ki ailemden birini kaybetmedim. Özellikle o süreçten sonra YKS'ye hazırlık sürecinde ve sonrasında PMO sıklığım iyice arttı. Neverfap topluluğu ile tanışıp PMO'nun zihnime ve bedenime ne kadar zarar verdiğini de öğendim. Lakin, PMO'yu bırakma teşebbüslerimin hiçbirinde başarılı olamadım en fazla sürdürebildiğim süreç 5 gün sürdü arkadaşlar. Ben gerçekten özellikle son sıralarda kendimden nefret etmeye ve hayattaki bir çok şeyin anlamsız geldiği bir sürece girdim. Buraya da bir süredir hikayelerini okuduğum ve takdir ettiğim abilerimden ve kardeşlerimden yardım alabilmek için yazıyorum. Süreciniz daim olsun...

planeta

Yeni Üye
Benim tavsiyem sosyal medyayı silmen son bıraktığından itibaren tetikleyiciye bakmaman gerekiyor. Zaten birkaç gün içinde o bağımlılık kafasından çıkacaksın. Bu seferde beynin sana oyun oynamaya başlayacak. Ben iyileştim vs. diyeceksin kendi kendine bunlara kanma beyninin sana oynadığı oyunlar bunlar ilk hafta bittiğinde bu etkiler sıklaşacak. 2. Hafta gibi flatline yaşamaya başlarsın 1 hafta sürer 3. Hafta iyileşmenin etkisini görürsün. Ben nerdeyse beynimi tamamen çözdüm bağımlılık konusunda sana da tavsiyem baya bi araştır bu konuyu beyin bu konuda koordineli çalışıyor gerçekten. Boş durmamaya çalış ayrıca şunu söyle kendine ben 31 çekmesem günlük hayatta vaktimi nasıl geçiririm gibi.

Whiteangel

Yeni Üye
Benim tavsiyem sosyal medyayı silmen son bıraktığından itibaren tetikleyiciye bakmaman gerekiyor. Zaten birkaç gün içinde o bağımlılık kafasından çıkacaksın. Bu seferde beynin sana oyun oynamaya başlayacak. Ben iyileştim vs. diyeceksin kendi kendine bunlara kanma beyninin sana oynadığı oyunlar bunlar ilk hafta bittiğinde bu etkiler sıklaşacak. 2. Hafta gibi flatline yaşamaya başlarsın 1 hafta sürer 3. Hafta iyileşmenin etkisini görürsün. Ben nerdeyse beynimi tamamen çözdüm bağımlılık konusunda sana da tavsiyem baya bi araştır bu konuyu beyin bu konuda koordineli çalışıyor gerçekten. Boş durmamaya çalış ayrıca şunu söyle kendine ben 31 çekmesem günlük hayatta vaktimi nasıl geçiririm gibi.
Çok teşekkür ederim dostum.

kral6666

Yoda
Merhaba dostum öncelikle yaşadığın kötü şeyler için geçmiş olsun.
Pmo genelde hangi anlarda seni zorluyor bunları sapta. Boş durmaktan oluyorsa zamanını doldur gibi.
Günlük rutinlerin olsun kitap okuma, yürüyüş ve meditasyon gibi.

Whiteangel

Yeni Üye
Merhaba dostum öncelikle yaşadığın kötü şeyler için geçmiş olsun.
Pmo genelde hangi anlarda seni zorluyor bunları sapta. Boş durmaktan oluyorsa zamanını doldur gibi.
Günlük rutinlerin olsun kitap okuma, yürüyüş ve meditasyon gibi.
Teşekkür ederim, aslında saptadım gibi birçoğumuz gibi benim de stresli bir hayatım var akademik ve maddi baskı gibi. Özellikle sınav dönemleri, veya olgunluk gösterilecek zamanlarda pmo iyice kontrolden çıkıyor. Bu zamanlar dışında da sanki hiçbir şey yapmak istemiyorum gibi. Kendimi vicadeni açıdan da kötü hissediyorum çünkü okulun spor salonuna ve havuzuna erişimim var birkaç güzel imkanım daha var ama hiçbirini kullanmıyorum. Son zamanlarda odaya gitmeyip kütüphanede veya spor salonunda uyumayı bile düşünmeye başladım

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6