Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Pmo Hakkında Seçmece Notlar

Yardımcı

Satürn Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
82
Tepki puanı
343
Puanları
91
MyWealthShop başta olmak üzere Birçok siteden toplamadır.

✓Boşluğa çok fazla odaklanmak istemiyorum, sadece hayattaki diğer şeylere konsantre olmak istiyorum *rno/pmo düşünmemeyi tercih ederim , tüm zaman boyunca yoksunluğu düşünmektense.

✓Tetikleyici farklı aşerme farklı.

✓İlk kez p*rno izlediğin zamanı düşünmeni istiyorum.

O p*rno videosunu izlemenizin sebebi neydi?

Sebebiniz, dişinin çıplak kısımları hakkındaki merakınız ya da denetimsiz bir genç olmanız ya da bir arkadaşınızın size harika bir DVD vermesi ya da cinselliğinizi keşfetme zamanının geldiğini hissetmeniz olabilir.

Bunlardan biri kesinlikle çoğumuz için p*rno ile ilk kez çıkmanın nedeni olacak.

Kaşı onu!

Bunun yerine, daha sonra p*rno izlemeye devam etmenize neyin yol açtığını düşünmenizi istiyorum - ilk seferden sonra, ikinci seferden sonra, üçüncü seferden sonra… .bu ana kadar.

Bunu daha derin bir şekilde düşünürseniz, yukarıdakilerden çok farklı nedenler bulursunuz.

Bu gibi nedenlerle geleceksiniz; yalnızlık, can sıkıntısı, depresyon, utangaçlık, fantezileri dışa vurma, baba sorunları, anne sorunları, sınıf grubunun dışında kalma, mutsuz bir evlilik, zayıf benlik, maddi açıdan başarısız olma vb.

Gerçek şu ki, o ilk seferden sonra p*rno artık keşfetmekte olduğunuz bir şey değil. Çok daha derin bir düzeyde başka bir sorunla başa çıkmak için kullandığınız bir şey haline geldi. Limbik sisteminizde geçici olarak dopamini salgıladığı için bu sorunla başa çıkmak için kullanmaya devam edersiniz ve bu sizi 2 saniye boyunca başarılı hissettirir.

✓Limbic System size cinsel ilişki, yemek yeme, anlık zevk ve anlık ödüller arama dürtüsü verir.

Beyninizin dürtüsellikten sorumlu olan, savaş veya kaç mekanizmasını kontrol eden ve duygularınızı düzenleyen bölümüdür.

Bir orgazm gibi anında ödüller gördüğünüzde, limbik sistem aktive olur ve Go! "ŞİMDİ İSTİYORUM !!" yanıtı

Prefrontal korteks
Sorumlu olan kısım; problem çözme, mantıksal akıl yürütme, hayal gücü, çalışan hafıza, hazzı erteleme yeteneğiniz ve belki de hepsinin en önemli işlevi, İSTEDİĞİNİZ GÜCÜNÜZ.

✓İki benlik
Bir babanın oğluna bir erkekte iki kurt olduğunu anlatmasıyla ilgili meşhur bir hikaye vardır.

Baba devam etti, "Oğlum, en çok beslediğin kurt güçlenecek, diğeri ise zayıflayacak."

Kafası karışan oğul babasına sordu, "baba, kurttan hangisini beslemek en iyisidir?"

Baba bundan sonra pek bir şey söylemedi. Tek söylediği, "doğru kurdu beslediğinizden emin olun!"

✓Can sıkıntısı gibi olumsuz bir duyguyla kaldığınız zaman içinde huzur bulursunuz .
Korkularınızla yüzleştiğinizde daha cesur olursunuz .
Sadece acıdan geçtikten sonra zevk hissedebilirsiniz .

✓Duygularınız sizi p*rnoyu kullanmaya yönlendirirken, p*rno kullanımınız da duygularınızı etkiliyor.

Kendinizi bu olumsuz duygulara karşı uyuşturmak için p*rno ve m*stürbasyonu ne kadar çok kullanırsanız, duygusal olarak o kadar uyuşursunuz.

Duygularınızın konumu, beyninizin limbik bölgesinde bulunan amigdaladır.

Bu limbik bölgeyi SÜREKLİ OLARAK AŞIRI UYARMAK için p*rnoyu ne kadar çok kullanırsanız, amigdalanız duygulara karşı o kadar uyuşur.

Yani, sürekli p*rno kullanımıyla zamanla zombi oluyorsunuz .

Sadece kendi duygularınıza karşı bir zombi olmakla kalmaz, aynı zamanda çevrenizdeki insanların duygularına karşı da uyuşursunuz.

Bağımlılık düzeyine bağlı olarak, o kadar kötüye gidebilir ki, tüm dünya alevler içinde olabilir ve siz korkmazsınız.

Sevdikleriniz ölebilir ve acıyı o kadar hissetmezsiniz.

Tüm dünyan siyah beyaz olur.

P*rno beyaz olur ve diğer her şey siyah olur.

✓Şu gibi olumsuz e-hareketleri bastırmak için aslında p*rnoyu kullanıyorsunuz; can sıkıntısı, depresyon, yalnızlık, keder, umutsuzluk vb.

✓İlkokuldaki öğretmeniniz size Duyguların sadece Hareket Halindeki Enerjiler (E-Hareket) olduğunu öğretseydi, eminim PMO bağımlılığının kurbanı olmazdınız .

Bu E-hareketler (pozitif veya negatif) sizden geçmek (hareket etmek) ister. Senden tek istedikleri bu.

Bu E-hareketler, onları hissetmenizi ve deneyimlemenizi ister. Ve onları deneyimlemeyi bitirdiğinizde, ayrılıyorlar.

✓NoFap başarınızı şansa bırakmamalısınız - çünkü p*rnoya erişim kolaylığı sizi NoFap'inizin herhangi bir aşamasında sabote edebilir.

Ve bazen p*rnoya ulaşmak için "çok çalışmak" zorunda kalma eylemi, sizinle NoFap nüksü arasında duran şey olabilir.

✓Beyin sadece p*rnodan dopamin hitleri alacak şekilde eğitildiğinde, diğer aktiviteler beyne o seviyede dopamin vermeyecektir.

Çok uzun bir süre p*rno izlediğinizde, bu sürekli hareket beyninizi dopamin ile dolduruyor. Bundan dolayı beyninizdeki D2 reseptörleri azalmıştır.

Bunun bir sonucu olarak, beyniniz size zevk vermesi ve eğlenceli olması gereken diğer faaliyetlerin çoğuna karşı uyuşmuştur.

NoFap'in ilk iki ayında, rutinde bir değişiklik olmazsa, çoğu zaman sıkılma eğilimi yüksektir.

D2 reseptörleri yeniden kalibre edilinceye kadar, sıkılmak zaman zaman meydana gelen çok yaygın bir şey olabilir.

NoFap sırasında, bir kalabalığın ortasında olabilirsiniz veya eğlenceli olması gereken başka faaliyetlerde bulunabilirsiniz, ancak p*rno olmadığı için beyniniz bu etkinlikleri eğlenceli olarak kaydetmez.

Bu nedenle, NoFap meydan okumasını yaparken bazı D2 reseptör oluşturma faaliyetlerini güne dahil etmek çok önemlidir.

Yapabileceğiniz bazı D2 reseptörü oluşturma faaliyetleri;
kitap okumak,
bir müzik aleti öğrenmek veya çalmak,
müzik dinlemek,
meditasyon
yemek pişirmek veya yeni bir tarif pişirmeyi öğrenmek,
yeni bir dil öğrenmek,
dışarı çıkmak ve sosyalleşmek vb.
Buradaki anahtar, yeni zaman aralığını (p*rno izlemek ve m*stürbasyon yapmak için kullandığınız zaman) boş bırakmaktan kaçınmaktır.

Bilinçli olarak, bir öğrenme biçimi içeren olumlu ve güçlendirici bir faaliyetle doldurduğunuzdan emin olun.

✓Bağımlılıkların çoğu, bazı duygular veya hisler için bir baş etme mekanizması biçimi olarak geliştirilmiştir.
Bir p*rno ve / veya m*stürbasyon bağımlılığı oluşturmak, bazı temel duygularla başa çıkmanın bir yolu olarak ortaya çıktı.
Dolayısıyla, başa çıkmak için kullanılan alışkanlık denklemden çıkarıldığında, uzun süre şişelenip bastırılan duygular yüzeye fışkırmaya başlar.
NoFap'taki insanların önemsiz bir konu hakkında güçlü duygusal duygular yaşaması nadir değildir.

✓Çünkü tüm bu yıllar boyunca vücudunuzu ve beyninizi p*rno izleyerek ereksiyon olacak şekilde programlamak ve aniden onu durdurup sabah erken bir gaf ile uyanmayı bekliyorsunuz ??

✓Baştan çıkarıcı çekiş veya p*rno izleme dürtüsüne özlem denir. Başlangıçta özlem, bir uyaranla başlar. Bilim adamları buna işaret diyor ama ben tetik kelimesini tercih ederim .

Tetikleyici dahili olarak oluşturulabilir. Örneğin, hatırladığınız p*rno düşünceler veya resimler. Ayrıca, sokağın aşağısında cinsel görüntüler veya çekici bir kız görmek gibi harici olarak da oluşturulabilir.

Bu tetikleyicinin (PET taramaları yoluyla), bağımlı kişinin beyninin p*rno izlemeye benzer küçük bir dopamin patlaması salmasına neden olduğu bir çalışma tarafından bulundu.

Bunun anlamı, sahip olduğunuz p*rno düşüncelerinizin beyninizde dopamini yükselttiğidir; Beyniniz daha fazla dopamin aramaya ayarlandığı için güçlü istek duymaya neden olur.

“Pek çoğunun farkında olmadığı şey, isteklerin beyinden gelen, yıllar içinde şartlandırılan ve güçlendirilen yanlış mesajlar olduğudur.

Aşerme konusunda bilinçli olmanız gereken bir şey, onları durdurmaya çalışsanız da istemeseniz de bir noktada gelecekleridir. Onlara ne kadar direnmeye veya bastırmaya çalışırsanız, o kadar güçlenirler. "

Childress.

✓Beyniniz denen kötü adamla savaştığınız bir savaş alanı olarak düşünün. Bu senaryoda, beyniniz kötü adamdır ve vücudunuzun diğer tüm kısımlarını emrinde tutar.

Beyin vücudun diğer tüm kısımlarını kontrol ettiği için, algılanan bir rahatsızlık (değişim) olduğunda, vücudun farklı bölgelerine farklı türde ağrı sinyalleri gönderir.

Size biraz zihinsel cesaretsizlik vererek bağlılığınızı / çözümünüzü tersine çevirmeye başlar.

Eğer bu işe yaramazsa, hala bunu yapmak için motive olursanız, eski alışkanlık düşüncesi aklınızdan geçtiğinde beyinde küçük bir dopamin patlaması salgılandığı aşamaya gelir.

Beyin otomatik olarak daha fazla dopamin istediğinden, büyük bir özlem döngüsü tetiklenir. İstek işi tamamlamazsa, baş ağrısı, mide bulantısı, ateş, ciddi ruh hali dalgalanmaları ve diğer semptomlar gibi diğer semptomlar tetiklenir.

✓Bir geri çekilme semptomu, beyninizin değişime direnmek için savaşmasının bir yoludur .

Beyniniz değişimi sevmez. Beyniniz bu şekilde inşa edilmediyse, sizi yapan temel inançlarınıza, fikirlerinize ve değerlere bağlı kalamazsınız.

Ve varoluşunuzun bu bileşenleri olmadan, hayat anlamını yitirir.

Ama gerek daha iyi bir hayat yaşamak için, yaşam alışılmış yol kırmak için, beynin hala geri eski modele almak için onun cephanelik her şeyi deneyecektir.

P*rno izlemeyi bırakmak istediğini söylediğinde, senin için iyi bir şey olacağı umurunda değil. Beyniniz bu notu alamaz.

Yani beyninize bir çözüm veya taahhüt yoluyla bir değişim sinyali gönderildiğinde, ilk başta beyninizin motivasyon devresi açılır.

Sonuçta, yeni bir şey heyecan vaat ediyor (dopamin).

Heyecanlanır, heyecanlanır ve zorluk ne olursa olsun için hazır olursunuz. Ancak bu heyecan aşaması çoğu durumda iki ila üç günden fazla sürmez.

Bu bağlılığınız veya kararlılığınız statükoyla çeliştiği için, motivasyon devresi açıldığında, kısa bir süre sonra, korku devreleri - öncelikle (beynin Limbik sisteminde bulunan) Amygdala da devreye girer.

Bu, bizi zarardan korumak için yerleşik bir mekanizmadır. Ama beynin zarar dili DEĞİŞİM olduğu için, değişmek sizin için ne kadar gerekli ve ihtiyaç duyulursa yapılsın, korku devreleri yine de yüksek vitese geçer.

✓NoFap'ta geri çekilme semptomları beklenmeli ve nüksetmeye yol açacak kadar aşırı güçlenmemeleri için onları bir şekilde hafifletmeli
NoFap meydan okumasını yapmak söz konusu olduğunda, yüzeyde taahhütler vermek kolaydır.

✓Bağımlılık, genellikle yüzleşmeye hazır olmadığınız bir duygunun üstesinden gelme mekanizmasıdır. PMO'yu her arzuladığınız zaman, her zaman onu tetikleyen bir duygu veya düşünce vardır.

Bu duygu, internette gördüğünüz bir resim, birinin size söylediği bir şey, günün belirli bir saati veya odanızdaki belirli bir yer tarafından çağrılabilir.

Ve yıllar geçtikçe, beyniniz bu duygularla güçlü ilişkiler kurdu ve ekran karşısında m*stürbasyon yapmanıza neden oldu.

Bu duygular depresyon, can sıkıntısı, belirli bir konuda baskı hissetme, başarısızlık hissi, reddedilme veya bazı garip durumlarda mutluluk olabilir.

✓Zaten p*rnoya yatkın olduğunuz için, p*rnoyla ilgili ipuçlarına en ufak bir maruz kalmanın kaygan bir nüks eğimine neden olabileceği anlamına gelir.

✓Hiçbir bağımlılık kolayca kırılamaz. Bu nedenle, kendinizi hiçbir şeyin şansa bırakılmaması için hazırlamak daha iyidir.

Hazırlık çabalarınızı nasıl arttırırsınız, bağımlılığın mekaniklerini, duygusal tetikleyicileri, istekleri, tekrarlamaya giden farklı otobanları vb. bilmekle arttırırsınız.

✓İnsan beyni hakkında bilinmesi gereken bir şey, onun DEĞİŞİKLİK GİBİ OLMADIĞIDIR.

Bir alışkanlık haline gelmesi için güçlendirilmiş bir kalıbı değiştirmek istediğinizde, beyniniz ona karşı savaşacaktır.

Böylece, NoFap'tan üç gün sonra, motivasyon devreleri KAPANIRKEN beyninizin korku devreleri AÇILACAKTIR.

✓Dikkatli olmazsanız, hedeflerinizde gevşeklik dışında, bir dopamin bağımlılığını başka bir şekilde başka bir dopamin bağımlılığıyla - p*rno izleme biçiminde - değiştirdiğinizi fark edebilirsiniz.

✓NoFap'imin ilk haftasından sonra, NoFap avantajlarının peşinleri azaldı. Ve düz çizginin sıfır libidoları ve can sıkıntısı, bu aceleci faydaların yerini aldı.

Bu yüzden, "John John"umun hala çalışıp çalışmadığını test etmek için p*rnoya döndüm .

✓Uykuya dalmamız için bir çeşit rahatlama olmalı. Kaslarımız, enerji seviyelerimiz, uykuya neden olmak için gevşetilmelidir.

Ve PMO'nun en iyi yaptığı bir şey de enerjinin serbest bırakılmasıdır.

Yatmadan önce ya da günün herhangi bir saatinde bunu yaptığınızda, kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.

Ama zaten bildiğiniz gibi, bu rahatlama, penisinizin ve beyninizin ödediği çeşitli ağır bedellerle geri gelir.

✓Prolaktin, boşaldığınızda salgılanan hormondur. Bu hormon aynı zamanda uyku hormonu olarak da bilinir.

Boşalmadan sonra cinsel ilişki arzusunu öldürmek için salgılanır.

Salgılanması, dopamin salgılanması ile ters orantılıdır. Dopamin yüksek olduğunda prolaktin düşüktür. Prolaktin seviyesi yüksek olduğunda, dopamin en düşük seviyeye düşer.
Salınan prolaktin, kolayca uykuya dalmalarına yardımcı olur. Ve vücutları bu prolaktin salgısına alıştı.

NoFap'tayken, PMO denklemden çıkarıldı. Bu, yatmadan önce daha fazla prolaktin olmadığı anlamına gelir.

✓Eğer pes ederseniz, fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak tükenene kadar muhtemelen orgazm olmaya devam edeceksiniz.

Kovalayıcı etkisi bir nevi şu şekildedir;

Vay canına, sadece nüks ettim. 30 günlük bir seriyi mahvettim.

Sayacımı yeniden başlatmama izin verin.

Oh bekle, bir tane daha yapayım! Kendimi çok daha iyi hissediyorum Ama bu kadar!

Daha fazla yok! Nofap sayacımı yeniden başlatmama izin verin.

Oh bekle, bir tane daha yapayım !!

✓Farkındalığınıza adım atın, egoyu değiştirin.
Sırt üstü uzanın ve derin nefesler alın
Aynaya bak
Farkındalık meditasyonu uygulayın.
P*rno krallığınızı terk edin.
Bir yürüyüşe çıkın ve uzaktaki nesnelere bakın.
Cinsel enerjinizi etkisiz hale getirin
Dürtüyü dönüştürün
Fiziksel egzersiz
Ölmeden önce ulaşmak istediğiniz 101 hedefi yazın .
HEMEN ŞİMDİ ne kadar küçük bir adım atarsanız atın , bu hedefler üzerinde çalışmaya başlayın !!

✓Ancak NoFap'inize günler ekledikçe, başka bir tür dürtü de mücadeleye katılır.

Bu ikinci tür dürtü, yıllardır deneyimlemediğiniz doğal türden bir dürtüdür .

Bu ikinci tür dürtü iyidir.

Bu dürtü size “NoFap çalışıyor. Vücudun p*rnonun ona verdiği tüm zararlardan kurtuluyor. "

Bu gerçek dürtüler, artan cinsel enerjinin bir sonucudur. Değerli bir hedef için kullanabileceğiniz ham enerji ve güçtür.

✓Hepimiz cinselliğin biz insanlar için doğal bir şey olduğu konusunda hemfikir olabiliriz.

Herkesin, cinsel dürtüleri, (meditasyon yapan bir rahip, bir aseksüel ya da bir keşiş) dışında, ara sıra cinsel düşünceleri olur.

Bir p*rno bağımlısı ile ortalama bir insan arasındaki fark, p*rno bağımlısı için p*rno düşüncelerinin, sahip olduğu herhangi bir cinsel düşüncenin yerini anında almasıdır.

Bunun nedeni, PMO bağımlısının p*rnoyu çok uzun süredir cinsel bir çıkış noktası olarak kullanıyor olmasıdır.

✓Neden NoFap dürtülerimiz var?
Biz alışkanlık yaratıklarız. Alışkanlıklar, varlığımızı yönlendiren yazılım programları gibidir.
Bu yazılım programları, belirli bir eylemin sürekli tekrarlanmasıyla kurulur.
Ve bu hareket, beynin sinir yollarında pekiştirilecek kadar tekrarlandığı sürece , alışkanlık haline geliyor.
Beyniniz bu programları yükler, çünkü her zaman ayakkabı bağınızı nasıl bağlayacağınızı size açıklamak zorunda kalmak istemez.
Her gün yüz şınav çekmeyi seçseniz veya günde üç kez internet p*rnosuna boşalmayı seçseniz de beyniniz bu sinirsel bağlantıları kuracaktır.
Belirli bir eylemi, sağlığınız için iyi olup olmadığına bakılmaksızın, onu pekiştirmek için yeterince kez yaptığınızda, eylem - alışkanlık - statüko haline gelir .
Demek ki dürtüler beyninizin statükoya bağlı kalma şeklidir .
Sizin Statüko bir p*rno bağımlısı olarak her gün kapalı p*rno ve pislik izlemektir.
NoFap'a devam etmek için parlak bir fikir edindiğinizde, bu statükoya meydan okursunuz .
Ve zaten p*rnoya kurduğunuz güçlü sinirsel bağlantılar nedeniyle beyniniz p*rnoyu arzulayacak.
NoFap'inizin herhangi bir noktasında, normal p*rno tetikleyicilerinizden herhangi biriyle etkileşime girerseniz, beyniniz biraz dopamin salgılar .
Bu dopaminden daha fazlasını isteyeceksiniz.
Ve p*rnodan daha fazla dopamin isteme hissi, p*rno izleme dürtüsü .
Mağarada değilseniz ve yine de favori p*rno sitenize giriş yapmayı reddediyorsanız, dürtü artar.
Belki gergin, öfkeli, depresif, sıkılmış, ve bazı durumlarda, fiziksel acı hissi başlar.
Bu noktada, beynin sana şunu söylüyor: "Hey ahbap, tüm bu acıyı dindirmek istiyorsan, tek yapman gereken m*stürbasyon yapmak."

✓50-90 gün Hayatın küçük şeylerinden neşe duyarsınız, zor görevlere daha uzun bir süre odaklanabilirsiniz, çalışma hafızanız çok gelişir, kızlara yaklaşma konusunda bu köklü özgüvene sahip olursunuz, vb.
Henüz ormandan çıkmadığınızı unutmayın, ancak bu aşamada nüksetmenin nedeni sadece onu aramaya gitmeniz olabilir.

✓Lütfen NoFap'in size hayatta istediğiniz her şeyi sihirli bir şekilde vermeyeceğini bilin.
Size yalnızca yaşam hedeflerinizin peşinden gitmeniz için gereken enerjiyi, motivasyonu ve odaklanmayı sağlar.

✓NoFap'ta acı veren günler var ve bu NoFap'ın en zor günleri geldiğinde, neden ilk etapta NoFap yaptığınızı sorguluyorsunuz.
Bu NoFap zor günlerinin en kötü yanı, ilk başta neden NoFap yaptığınızı size unutturmalarıdır.
Ve böyle günlerde "bir göz atma", "kendini sınırlama" dürtüsü duyuyorsun.
Bu günlerde, size "kötü bir şey olamaz" diyen bir ses de duyarsınız, "şimdi kendinizi bir nüksün eşiğinde durduracak kadar güçlüsünüz."
Ve farkına bile varmadan, tekrar atladın ve yüz günlük bir galibiyet serisini kırdın.

✓Üçüncü günde beyniniz p*rnoyu ondan almaya çalıştığınızı fark eder.

Beyniniz bu kavrayışa ulaştığında, NoFap adı verilen bu hayalinize ulaşmanızı engellemek için cephaneliğindeki tüm araçları ortaya çıkarmaya başlar.

Yani, p*rno ve m*stürbasyon dürtüsü almaya başlıyorsunuz. Gerçek dürtüler. P*rnoya bir göz atmazsan ölmek üzere olduğunu hissettiğin dürtüler.

✓NoFap mücadelesini tamamlamanın faydaları fütüristiktir.
Ve gelecekte çok uzak olduğu için, beyniniz bu faydaları, p*rnoya bir göz atarsanız (veya m*stürbasyon yaparsanız) elde edeceğiniz anlık zevk lehine indirecek.
Bu nedenle, NoFap avantajlarını düşünerek alacağınız motivasyona güvenemezsiniz.
Güvenebileceğiniz bir şey, acının çoğumuz için mükemmel bir motivasyon kaynağı olduğudur.
Acı hissi anında olabileceğinden, onu hemen şimdi zihninizin çerçevesine getirebilirsiniz!
Bu nedenle, başarılı olmanın faydalarını düşünmek yerine, başarısız olmanın acısını düşünün.
Kendinize, üç gün önce yaşadığınız, sizi ilk etapta harekete geçmeye sevk eden en dipteki duyguyu hatırlatın.

✓Bundan böyle, dışarıda olduğunuzda ve cinsel açıdan çekici bir kız gördüğünüzde, ikinci bir göz atmayın. Sadece gününe devam et.
 

Newman26

Ay Yolcusu
Katılım
27 Eyl 2021
Mesajlar
46
Tepki puanı
40
Puanları
21
Dostum ellerine sağlık baya güzel bir yazı olmuş . Yonlendirici bilgileri çok beğendim inşallah hayatıma da gecire bilirim .
 

Barrypepa

Venüs Yolcusu
Katılım
28 Ara 2020
Mesajlar
39
Tepki puanı
104
Puanları
39
Cok begendimi soylemem gerek cunku akici ,ozgun ve de duzenliydi.Tesekkur ederim.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst