Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Relapse ve Başarısız Süreçler Sonrası ?

Mr.Dufresne

Yeni Üye
Katılım
21 Mar 2021
Mesajlar
2
Tepki puanı
1
Puanları
3
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4-5 gündür bir relapse döngüsündeyim ve bundan çıkmak istiyorum ve bu aşamada il başta kendimi analiz etmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim, hangi metotları uygulayabilirim?
 

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Ben de aynı döngüdeyim 20 günlük sürecim bozuldu pmo ya karşı olan düşmanlığım neredeyse gitti, zaten 1 kere bozdun 1 kere daha yapsan olmaz kafasındayım, bunu daha önce yaşamış arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 

Tough Climber

Emekli Moderatör
Katılım
12 Ağu 2020
Mesajlar
164
Tepki puanı
643
Puanları
108
Forumdaki bazı üyeler belli aralıklarla relapse oluyor, aslında bu durum dopamin canavarının farklı bir oyunudur. Kişi kısa süreli (3-7 gün) Neverfap yapar, dopamin canavarı dopaminsizlikten can çekişiyordur ve kişi önce görsellere girer bir bakıp çıkacağım der beyindeki dopamin kaydırağını yağlar coolidge effect boy gösterir, rehavete kapılır ve sonunda pmo yaparken bulur kendini sonucunda beynine eşsiz bir dopamin şöleni yaşatır. Dopamin canavarı artık bu taktiği uygulamaya başlar kişi her relapse olduğunda en az 2-3 defa pmo yapar ve ardından Neverfap süreci sonrasında pmo bu bir kısır döngüdür. Bu kısır döngü bazı kişilerde haftalarca hatta ve hatta aylarca sürebilir.

Bu kısır döngüden çıkmak adına yapılacak ilk şey detaylı bir SWOT analizi yapmaktır. Ardından eğer yapay pikseller sizi mastürbasyona itiyor ise Pornoyu Bırakmanın Kolay Yolu adlı çevirimizi okumalısınız. Bu şekilde relapse olmuyorsanız dahi kitabı okumalı ve bağımlılığa farklı bir perspektiften bakmalısınız.

Yapmanız gerekenleri yapmamanız sonucu oluşan stres ile mastürbasyon yapıyor iseniz kendinize ufak ufak hedefler belirlemeli ve disiplin kazanmalısınız. İradenizi geliştirdikçe fitinizi arttırmalı ve en önemlisi aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklememelisiniz.

Meditasyon yapmak kısır döngüyü kırmak ve cinsel enerjiyi kontrol altına almak adına çok önemli bir yere sahiptir yanı sıra meditasyon yapmak odak kapasitesini ,oto kontrolü ve iradeyi geliştirir.

Cinsel enerjiyi yönlendirmek te kısır döngüyü kırmak adına çok önemlidir. Eğer Neverfap sürecinde hiç bir şey yapmıyor, internette sörf yaparak vakit öldürüyor ve yapmanız gerekenleri yapmıyorsanız kaçınılmaz olarak relapse olacaksınız. Cinsel enerjiyi yönlendirmek adına spor, meditasyon yapmalı, düzenli uyumalı ve soğuk duş almaya gayret etmelisiniz.

Kısır döngüden çıkmak adına yapılacak şey sonuca değil nedene odaklanmaktır. Burada bahsedilen sonuç relapseye sürükleyen etmenler, nedenleri ise kişiden kişiye farklılıklar göstermektedir. Eğer ki kendinizi relapse olmaya iten durumları iyi bir şekilde analiz eder ve relapseye giden yolları birer birer keserseniz bağımlılıktan kurtulmak adına temel ama bi o kadar da önemli olan adımları atmış olursunuz.


 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst