Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sedou12'Nin Arınma Ve Gelişim Yolculuğu

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Merhaba arkadaşlar,

Bu günlüğe nasıl başlayacağımı bilmiyorum, bu yüzden bugüne gelmeme sebep olan sürecin başından anlatmanın en mantıklı seçenek olduğunu düşündüm.

Geçen yıl YKS'ye girdim ve istediğim bölümü, çok da kötü olmayan bir üniversitede kazandım. Ancak sonrasında büyük bir tatminsizlik ve tükenmişlik hissettim. Yaklaşık 15 gün boyunca sadece uyandığım için o günü yaşadım. Sonra okul başladı ve bu sürecin üzerimde etkileri oldu; çarpıntı, anhedoni (zevk alamama), dikkat bozukluğu ve anksiyete gibi sorunlar yaşadım.

Sonrasında, inat ettim ve kendimi toparladım. Güzel arkadaşlar buldum ve okula alıştım. Kasım ayında NeverFap’ı öğrendim, No Nut November sayesinde. O zamandan beri deniyorum; en uzun sürecim 15 gündü. Bu süreçten 3-4 gün sonra ilişkim bitti ve galiba aldatıldım. Sonrasında derslerin zorlaşmasıyla iyice bunaldım. Bu dönemde fap yapıyordum ama içimden gelmediği için rutin, yani zorlama bir şekilde yapıyordum.

Bütler bittiğinde eve döndüm ve kendimi rehabilite etmeye çalıştım. Beni rahatlatacak oyunlar oynadım, filmler izledim, kitaplar okudum. Kuzenimin muhabbet kuşu yavrulamıştı; biraz büyüdüklerinde onları aldım, bir şeyler ektim ve onlarla ilgilendim. Yani tamamen iç barış arayışına girdim. Son olarak, kendimi hazır hissettiğimde buraya geldim.
İlk amacım, okul öncesinde kendimi bu sürece alıştırmak. Sonrasında ise:

PMO yapmamak,
5 aydır devam ettiğim Instagram diyetine devam etmek,
Telefonumu günde 3 saatten fazla kullanmamak,
Günde 45 dakikadan fazla müzik dinlememek.
Okul açıldığında, ders programıma göre planımı revize edeceğim.

Bir forumda ilk defa bir şey yazıyorum, bu yüzden bir hatam olduysa affola abilerim ablalarım. Deneyimli arkadaşlarımdan tavsiyeler gelirse seve seve okurum. Teşekkürler, iyi günler

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 1 (05.09.2024)

Bugün direksiyon dersine gittim ve hocam iyi olduğumu söyledi. Yarın son günüm ve bu yüzden biraz heyecanlıyım. Ayrıca anneme de yardım ettim. Bugün genel olarak sakin geçti.bugünlük raporu yazmak için erken ama bugünlük böyle olsun bügün heyecanlıyım biraz diğer günler muhtemelen 11 gibi yazarım bügünlük bu kadar.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
GÜN 2 (06.09.2024)
Bugün son direksiyon dersime gittim ve ders oldukça iyi geçti. Hocam sınavda heyecan yapmadığım sürece başarılı olacağımı söyledi. Ders sonrası 1 saat yürüyüş yaptım, ardından eve döndüğümde hızlı bir duş aldım. Daha sonra okula dönmeden önce bu yıl devamını göreceğimiz dersleri tekrar gözden geçirdim. Bugün devre teorisini inceledim, projeleri tekrar yaptım ve ölçümleri kontrol ettim. Ayrıca biraz forumda dolaştım.
Neverfap açısından günüm iyiydi; bazı ani krizlerle karşılaştım ama hedeflerimde sapma yaşamadım. Günün puanı: 6.5/10 (daha dolu olabilirdi).

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 3 (07.09.2024)

Bugün sabahtan dişçi randevum vardı. Son kanal tedavisi yapıldı; dişte enfeksiyon varmış fazla ağrı yaptı. Ağrım hâlâ devam ediyor, bu yüzden gün boyunca pek bir şey yapamadım. Hedeflerden sapmadık en azından , ama günümü ağrım yüzünden pek verimli geçiremedim. Ancak, bir saat kadar oyun oynayabildim ve biraz çizgi roman okuyabildim. Bu yüzden güne puanım 3/10 olarak düşüyor (ağrı nedeniyle fazla bir şey yapamadım).

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 4 (08.09.2024)

Bugün bu hafta ameliyat olan teyzeme gittik, eve yeni geldim. Kalan zamanda pek bir şey yapamadım, bayağı yoruldum. Diş ağrım geçti, bu yüzden rahatladım. Yarın ders kayıtları var; ders programım belli olunca kendime bir program oluşturacağım. Neverfap açısından günüm iyiydi. Aklıma birkaç görsel geldi ama bunların ne kadar iğrenç şeyler olduğunu hatırlatıp kendimi kontrol ettim.Hedeflerden bi müzikte 15 dk kadar şaştı ama bu çok büyük bir sorun yaratmadı. Bu haftanın amacı zaten okula gitmeden önce sürece alışmak; asıl okul zamanı gaza basacağım. Güne puanım 5/10.

Hafta hafta gördüğüm etkileri ve haftanın genel değerlendirmesini yapmayı planlıyorum.Bide okul zamanı daha detaylı girdiler girmeyi.
Bide yavaş yavaş yaptığım işlerden daha çok zevk almaya başladım. İlk faydayı görmüş oldum bunla beraber.

Son düzenleme:

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 5 (09.09.2024)

Bugün genel olarak zorlandım, hem Neverfap'ta hem de gündelik yaşantımda. Kanal yapılan taraftaki kulağım zonkluyor ve krizlerde artış yaşadım. Ayrıca bugün yoksunluk belirtileri yaşamaya başladım. Neyse, hayırlısı. Güne puanım 4/10. Bugün detaylı bir açıklama yapamıyorum çünkü canım çok sıkkın. Relapse olmasam yeter.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 7 (11.09.2024)

Pazartesi akşamı yaşadığım gıda zehirlenmesinden sonra (ananemin yaptığı ev yapımı makarna 2 gün dolapta kaldı ve hafif ekşi gibi bir tadı vardı, ama ev yapımı olduğu için normal olduğunu düşündük), babamla ben zehirlendik. O sırada annem işteydi. Bugün daha iyiyim; dünkü halsizliğim azaldı. Neverfap açısından biraz sıkıntı yaşadım çünkü yataktan kalkamadığım için telefona çok baktım. Yarından itibaren bunu düzelteceğim çünkü baya toparlandım. Yarın okul planımı yapmaya başlayacağım. Güne puanım 5.5/10 (telefona çok baktım). Bu arada, geçmiş olsun diyenlere ve üzgün emojisi atanlara teşekkürler.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 8 (12.09.2024)

Bugün biraz geç kalktım; son iki gündür uyuyamadığım için derin bir uyku çektim. Okulun programını yapmaya başladım. Ayrıca bugün babamla biraz araba sürdük, güzel bir deneyim oldu (yol biraz yoğundu). Son iki günümü ailemle geçirmeyi planlıyorum çünkü pazar günü yurda gideceğim. Neverfap açısından da iyi bir gün geçirdim. Güne puanım 7.5/10; hedefim daha iyisi ama bu da iş yapar.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
İlk Haftanın Raporu

Bu hafta çok fazla yoksunluk yaşamadım. Arada zorlandığım anlar oldu, ancak genel olarak stabil bir süreç geçirdim. Gördüğüm etkiler şunlar:

• Özgüven Artışı: Bir miktar özgüven kazandım.
  • Odaklanma Artışı: Odaklanmamda bir artış oldu.
  • Basit Şeylerden Daha Fazla Zevk Alma: Basit şeylerden daha fazla keyif almaya başladım.
  • Daha Stabil Ruh Hali: Ruh halim daha dengeli ve stabil oldu.
Yaptıklarım: 7 günlük Neverfap ve sosyal medya kullanımını sınırlama.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 9 (13.09.2024)

Bugün genelde sakin geçti. Ailemle vakit geçirdim; babamla araba üzerinde çalıştık. Yarın da büyük ihtimalle benzer şekilde ailemle vakit geçiririm. Sonra pazar günü yurda dönüş yapacağım ve 2024-2025 eğitim yılı başlayacak benim için . Neverfap açısından rahat bir dönemdeyim; arada dopamin düşüşleri yaşasam da genel olarak iyiyim. Güne puanım 6.5/10.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 11 (15.09.2024)

Dün yurda döndüm ama yoğun olduğum için yazamadım. Hazırlıklar yaptık ve babamla yaklaşık 2 saat araba üzerinde çalıştık. Bugün de yurda geldim ve yerleştim. Yarın öğleden sonra dersim var, bu yüzden saat 9 gibi kalkarım. Neverfap açısından rahat geçti; iki gün için puanım 6/10.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 12 (16.09.2024)

Bugün sabah zamanında kalktım. Dersim öğleden sonra olduğu için yurtta takıldım ve derse gittim. İlk dersim SolidWorks'tü; ders oldukça güzeldi, zevk aldım ve verimli geçti. Sonrasında yurtta gelip oda arkadaşlarımla vakit geçirdim. İlk gün olduğu için çok ders çalışmadım çünkü konu yoktu. Neverfap açısından arada yoksunluk yaşasam da dayanabiliyorum. Güne puanım 7/10; güzel bir başlangıç oldu.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Plan 2.1 Hedefleri

• Şu an 4 saat 30 dakika ekran sürem var. Bunu her gün 5 dakika geri alarak 3 saatte sabitlemek.
  • Günlük müzik süresini 30 dakika ile sınırlamak; müziği kafam dağınıkken veya rahatlamak amacıyla dinlemek.
  • Günlük tekrarları düzenli yapmak.
  • Dersleri dikkatlice dinleyip düzgünce not tutmak.
  • Derse öncesinden bir göz atmak.
  • Neverfap sürecine devam etmek.
  • Sosyal medya diyeti uygulamaya devam etmek.
  • Uyku saatlerini düzene sokmak.
  • Kişisel bakımı aksatmamak.
  • Boş zamanlarını güzel değerlendirmek; aşırıya kaçmadan oyun, İngilizce dizi film, kitap veya çizgi roman gibi aktivitelerle.
  • Kendine verdiğin sözü unutma: Her günü, o günü geçirebilecek en iyi şekilde geçirmeye çalış.
  • Her sabah kalktıktan sonra hedeflerini tekrar etmek.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 13 (17.09.2024)
Bugün sabah derse gittim, dersi güzelce dinledim. Hoca erken saldığı için merkeze inip yemek yedik ve biraz sohbet ettik. Sonrasında dinamik dersi yapılmadı, yurda saat 3 gibi döndüm. Biraz dinlenip diferansiyel denklemleri tekrar ettim ve defteri temize çektim. Daha sonra oyun oynadım ve birkaç yabancı oyun medyasında haber okudum. Bugün bir ara büyük bir kriz yaşadım, fakat bir şekilde atlattım. Kendime kriz için bir plan hazırladım. Bunun dışında günüm rahattı, NoFap açısından da iyiydi. Yarınki dersim iptal oldu, ilk hafta çalışılacak ders yok. Yine merkeze inip arkadaşla buluşacağım, sonrasında dizi izlerim, çizgi roman okurum ve oyun oynarım. Zamanı olabildiğince düzgün geçirmeye çalışacağım. Güne puanım: 10 üzerinden 5.5 (büyük bir kriz yaşadım).

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 14 (18.09.2024)
Bugün dersim iptal olduğu için günüm boştu. Biraz merkezde dolaştıktan sonra 1 saat kadar yürüyüş yaptım. Onun dışında günüm bomboş geçti. Bu boşluk, dopamin yoksunluğu yaşamama sebep oldu; iki gündür kuvvetli bir yoksunluk çekiyorum. Güne puanım 5/10 (yoksunluk zor geçiyor). Haftalık raporu yarın sağlam kafayla yazarım.

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Relapse

Relaps nedeni:1.fazlaca tetikliyiciye mağruz kaldım okulda.2.haftam çok boş geçiyor.3.neverfapla bağım iyice azaldı

Hata raporu:kitap okumak gibi şeyleri kendi kendine akışta alışkanlık olsun dedim
Olmuyormuş denendi onaylandı.
Takıntı olmasın diye neverfapla aramı uzatıyım dedim o zamanda iradenin destek bacaklarından biri gidiyormuş

Yapılacaklar:günlük planlar oluşturcam 1 hafta geçti az çok haftam nasıl geçer biliyorum artık ve hergün düzgün biçimde rapor yazıcam buraya işte şunu yaptım bunu yapmadım gibisinden

SEDOU12

Merkür Yolcusu
Gün 0 (20.09.2024)

Relapstan sonra yurt etrafında yürüdüm rahatlayana kadar bir kaç km yürümüşümdür sonra eve gelmek üzere yola çıktım yolda düşündüm kafamı toplamak için şuan mentali topladım süreçteki gibiyim yarından ihtibaren full odak gitmem lazım hem sürecim için hemde derslerim bu hafta başlıycak iyicene Sürece hala devam etme sebebim etki görmemdi çeşitli iyileşmeler gördüğüm için(odak artışı,ruh hali düzeltmesi, kızlardan gelen bakışlar vb)

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6