Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sedou12'Nin Arınma Ve Gelişim Yolculuğu

kral6666

Yoda
Babamın hastalığı daha ciddiymiş (Karaciğer enfeksiyonu) onla koştururken maalesef relapse oldum yoğun streesten dolayı sonra toparlanamadım şuan babam daha iyi topladı baya ama ben mental olarak toplanamadım ondan tekrar deneyemedim bugün sabah iyi kalktım normalde aklımda yoktu neverfap ama şuan *ok gibi hissediyorum bu hisstende kurtulamıyorum o yüzden gene burdayım bu şaçma kısır döngüden çok sıkıldım nefes alamıyorum artık sarjörümdeki son mermiyi kullanma zamanı geldi ruhum çok yorgun ama bunu yapmak zorundayım tekrardan karanlığa gömülmemek için
Geçmiş olsun kardeşim.Stres ve can sıkıntısı bizi relapse olmaya götürebilir.Kendini hırpalama ama salma da son kurşun diye kendini motive etmen güzel ancak başarısız olursan kendinden nefret etme lütfen.
Sürecin daim olsun.

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Geçmiş olsun kardeşim.Stres ve can sıkıntısı bizi relapse olmaya götürebilir.Kendini hırpalama ama salma da son kurşun diye kendini motive etmen güzel ancak başarısız olursan kendinden nefret etme lütfen.
Sürecin daim olsun.
Teşekürler yoldaş kendimden nefret etme gibi bi planım yok zaten son kurşunu elimdeki herşeyi kullanıcam manasında kullandım(bazen işi hafife aldım bazen stresi atmak için kolay yol gördüm vb hatalar yaptım süreçte onlara ihtafen son kurşun yani)

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Gün 2
Bugün sabahtan okula gittim hoca hastaymış yarım ders yaptı 10 gibi dersim bitti sonraki dersim 13.30 olduğu için kampüste takıldık arkadaşlarımla okulda arkadaşımla satranç oynarken satranç kulübüne davet aldım (eskisi kadar iyi oynayamasamda hala zevk alıyorum ve şunu farkettim benim sorunum online satranç fiziki de çatır çatır oynadım)sonradı diğer dersr girdim ve yurda geldim tekrarımı yaptım yemeği yedim filan sonra dinlenmeye geçtim şimdide maçı izlerim heralde
Gün raporu:Bugün genel olarak iyi hissettim kafam rahattı motivasyonum yerindeydi kriz namına biraz zordu okulda çok kız var
Güne puanım 7/10(oda arkadaşlarım uyuyo çok sohbet edemedik onlarla okulda genel olarak boştu sıkıldım yani

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Gün 3
Bugün sabah kalkarken sorun yaşadım alarmı 5dk ertele erteleye 1 saat uzattım kalma işini o gün verimini düşürdü bariz bi şekilde onun dışı klasikti
Gün raporu:Bugün idare eder bi gündü çok monoton geçti griydi resmen kriz açısından daha iyiydi güne puanım 6/10(sıkıcı bi gün)

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Gün 4
Bugün sabahtan okula gittim ders erken bitti hocanın toplantısı dolayısıyla erken saldı diğer derse kadar arkadaşlarımla takıkdım gene sonra turda geldim günler monotonlaştı gene
Gün raporu:Bugün krizler yoğundu okulda fazla tetikliyiciye maruz kalıyorum gene sürecin keşkr kız arkadaşım olsa evresine geldim güne puanım 6.2/10(umarımmkız arkadaşım olur

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Gün 5
Bugün dersim iptal olduğu için 9 gibi kalktım merkrzdr işim vardı onu hallettim sonrasında oda arkadaşımla takıldım
Gün raporu:Bugün kriz açısından yoğundu gene tetikliyiciler yüzündrn bidr fazla enerjim var onu atamıyorum güne puanım 6/10(idare eder)
İlk rutini ekleme zamanı geldi işi iyicr basitr taşıycam bu sefer
-Günlük tekrarlara devam
-Hergün 10 sayfa kitap oku
-Günde 1 bölüm dizi (güzel bişey bulursan filimde olur müsaitsen) izlr

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Gün 6
Bugün sabah kalktım dersimi çalıştım
Sonra odadakilerle takıkdım gün bu kadardı
Gün raporu:Dünkü çoşkudan sonra bugün bi durgunlak var kriz yaşamadım bile o enerji hala varda bişeyin ardına gizlenmiş gibi güne puanım 6.5/10(iyimi kötümü anlamadım)
Ha unutmadan rutin hedeflerimi gerçekleştirdim

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Gün 7
Bugünde sabah kalktım duş aldım ders çalıştım arkadaşlarla takıldım öyle gene aynı
Hafta raporu:İlk hafta geride kaldı idare eder bir haftaydı yoksunluk yaşıyorum güzel idare edebiliyorum bu süreci genede rahatsız ama sırun değil biticek bu sıkıntıda
Gördüğüm etkiler
+Enerji artışı başka bişey yok şuanlık yoksunluk baskın geliyor şuan

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Gün 8
Bugün sabahtan diferansiyel denklemlerin telafi dersine gittim sonrasında bu haftaki solid dersi onlinedı(fakültede yangın oldu)
Sonra arkadaşlarımla aşağı indim takıldık biraz sonra geldim ders çalıştım klasik oyun oynadım anime izledim biraz sınra manga okurum sonrası odaya bağlı
Gün raporu:Bugün orta şeker gibiydi yoksunluk hissiyatı sürsede belirgin bi kriz yoksu çok enerjim yok kolay odaklanamıyorum (eskiye göre iyi genede)
Genede iş yapar düzeydeyiz güne puanım 7/10(iyileşne var gibi

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Gene bi süreline yokum malum dönem aonu ve bi dünya ödevim labım filan var muhtemelen finallerden sonra dönerim günlüğe tabiki bu sefer bozmamış olarak

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Yine,yeni,yeniden merhaba arkadaşlar finallerim perşembe günü bitiyor anlatıcak çok şey birikti yolumu kaybetmiş durumdayım son 2 haftadır iyice dağıttım kafayı eve gittikten sonra kafamı toplayıp geri dönüş planımı yapıcam ve planı bütlerden sonra harakete bitiricem(Bütleri riske atmamak için ve arada psikolojik destek almayı planladığım için biraz bekliycek plan o sırada cilala parlat yapıcam plana)

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Bugün itibariyle finallerim bitti yarın eve gidicem sonrasında kafamı toplamaya çalışıcam kafamı toplayıp az biraz bi yol oluşturunca kalan işleri tamamlıyıp(Bütler ve psikolojik destek mevzusu) tam bi yok haritası çizmek için yopunlaşıcam bide pbky nu tekrar okuyacağım

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Evet kafamı büyük oranda topladım yarın planımı oluşturmaya başlıyacağım uzun bi iş olucak bu çünkü hayatımın son 4 yılını inceleyip değerlendiriceğim bittiğinde buraya büyük bi paragraf döşerim muhtemelen

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Part 1: Geçmişte Kalması Gereken Ama Hala Beni Rahatsız Eden Konular

1. Kız Meseleleri: Çeşitli zamanlarda kızlarla bir iletişimim olsun diye kendi gururumu, onurumu ayaklar altına aldım. Artık bunu yapmak istemiyorum. Ayrıca, temelde sevgilisi olan erkeklere karşı hissettiğim anlamsız bir eziklik duygusunu da artık hissetmek istemiyorum.
  2. Arkadaşlık Meseleleri: Sırf arkadaşım olsun diye, uyamayacağım gruplara uymaya çalışmak doğru değil. Kendi çizginde gittiğin sürece, kafa dengi insanlarla arkadaşlık kurabilirsin. Babanın da dediği gibi: “Kalitesiz bir kalabalığın olacağına, kaliteli şeyler yapabileceğin 2-3 arkadaşın olsa yeter.”
  3. Umutsuzluk: Bu konuda tek söyleyebileceğim şey, hep aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklememdir. O yüzden, umudunu topla ve farklı yollarla başarılı olmaya çalış. Art arda gelen başarısızlıklar, pes etmeni değil, çalışma biçimini değiştirmeni söyler.
  4. Sağlık Takıntısı: Bir sağlık problemi hissettiğinde hemen paniklemek yerine sakinleş, hissettiğin şeyi anla ve neden olduğunu düşün. O soruna yönelik çözüm bulmaya çalış. Çok sıkıntın olursa ailene söyle, doktora git. Abartmanın bir anlamı yok.

Part 2: Şimdinin Çözülmeyen Problemleri

1. Hayat Düzeninin Bozulması: Son bir ayda her şey bozuldu (uyku düzeni, beslenme, su tüketimi, içmem gereken hapları aksatmak, günü bomboş geçirmek, tembellik, erteleme). Kısacası, hayatım kaydı.

Part 3: Gelecek Vizyonu

• Okulu fazla uzatmadan bitirmek (şu an 1 yıl uzadı gibi ama sorun yok, çünkü bizim bölümde son sene staj ve bitirme projesi yani 3 sene teoik eğitim görüyoruz bi sene uzayınca 4 sene toplayıp kalanları 5 senede stajımı ve projemi yapıp mezun olabilirim).
  • Bölümümle ilgili kendimi geliştirmek.
  • İşimi yurt dışında yapabilmek (tercihen uzak doğu ve mümkünse Japonya. Mekatronik mühendisliği, uzak doğu pazarı için uygun bir bölüm, şansımın en yüksek olduğu pazar diyebilirim).
  • Yeni bir dil öğrenmek (gene tercihen Japonca).
  • Yapmayı sevdiğim şeyleri rahatlıkla yapabilmek ve bunlardan zevk almak (odaklanma problemleri, erteleme gibi şeylerin çözülmesi yani).

Part 4: Yolculuk

Bu paragraf, bugün yazdığım andan vizyonumu yerine getirdiğim güne kadarki süreci kapsayacak. Bu süreci etaplara böleceğim ve her birini ayrı yazacağım.

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Etap 1 (Bugünden Bahar Döneminin Bitişine Kadar)

Genel Hedefler:​

1. Hayatını Düzene Koymak
  2. Derslerini Toparlamak
  3. Odaklanma ve Erteleme Sorunlarını Çözmek
  4. Geçmişten Gelen Sorunları Çözmek

Bu seferde hafta hafta gidicez bu etapta 1.Haftanın hedeflerinden başlıyalım:
1.Uyku sorununu düzeltmek (gece 1 yatış sabah 9 kalkış ilk baş için ideal)
2.Haplarını aksatmadan al
3.Sosyal medya kullanımını 3 saate sabitle(insta+youtube)
4.her gün manga kitap çizgi roman farketmez okumanı yap ( en az 10 bölüm veya 30 sayfa)

ilk hafta için bular neverfapı bütlerden gelince başlıycam o güne kadar günlük veri girişi yapmam arada uğrar yazarım genede tabi

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Şuanlık iyi gibi gidiyor iki bütüm var sadece ondan kafam daha rahat tabi gene 1 hafta kalıcam yurtta çünkü biri salı biri cuma hedefleri tuturuyorum büyük oranda arada sarkmalar olabiliyor tabi pazar 2.haftanın hedeflerini yazarım muhtemelen(çok bişey eklemiyeceğim büt haftam diye ama genede 1 2 küçük şey eklenir devamlılık adına)

Son düzenleme:

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
1.hafta değerlendirme
Bu hafta toparlanış haftasıydı genel olarak hayatımı belli bi düzene oturtmaya başladım diyebilirim hedefler genel olarak tutuldu baz kaymalar oldu ama şuan baya toparladım okulun son zamanları iyice sıkışık ve çok istendiği gibi geçmediği için baya tükenmiş ve kötü alışkanlıklarıma sarmıştım(fap çok yoktu ama insta youtube artmıştı baya)onları topladım baya ilk hafta için iyi diyebiliriz
2.hafta planları
Bu hafta bütlerden dolayu çok bi ekleme yapmıycam iki amacım var 1.bütleri geçmek 2.evde kurduğum düzeni burdada sürdürmek
Bu haftayı atlatınca 3.hafta neverfapa ve günlük girdi girişine başlıycam gene hafta ortası yazarım bişeyler muhtemelen

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Dün eve geldim bütleri atlattık odada tektim canım fazla sıkıldı bide dün baya şaçma şeyler yaşadım ondan bugün yazıyorum bunu.Yarın akraba ziyareti yapıcaz ondan hafta değerlendirmesini pazartesi yapıcam sonrasında zaten gündelik raporlara devam

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
2.hafta değerlendirme: Genel olarak sabit kaldığım bi haftaydı rutin çok bozulmadı denebilir anlatılacak çok bir şey olmadı bu hafta.
3.hafta hedefleri:
-Neverfap süreci başlangıç bugün 0.gün olacak sabahtan hastane işim vardı öğleden sonrada sonuç almaya gidicem ondan yarın günün 0 noktasından (uyandığım an) başlatıcam.
-Önceki haftanın düzeni zaten devam edicek.
-Yoksunluktan dolayı oluşacak overthink ve evde boş boş volta atmayı kontrol altında tutmak.
-Tatilini güzel değerlendir uzun zamandır oynamak istediğin oyunlar var onlara bak.
-Zincir metodu(bu metot Barış Özcanın "zinciri kırma" takviminden uyarlandı ordaki amaç 1 yıllık devamlı bir düzenken bu metotta amacım gün içindeki devamlılığı sağlamak belli bir ritimde belli bir akışta kalmak(İlk bunu yap sonra şunu sonrasında gene ikili bi plan şeklinde sabah kalktığımdan akşam yatana kadar).

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6