Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Siddetli Beyin Sisi

Ekckdh

Yeni Üye
Arkadaşlar ben haz aldığım her şeyi kestim, kestikten sonra zihnimdeki bulanıklık biraz hafifler gibi de oldu ama akşamları berbat bir hale dönüşüyor, tüm sorunlarım en şiddetli noktaya ulaşıyor ve çok fazla uyuyorum. Doktorumla da konuştum dopamin bağımlısı da olabilirim sanırım, sınava hazırlanacağım gelecek sene, çalışmalarımı erteliyorum çünki kafam korkunç bir vazşyette, kısa süreli hafızam ve bağlantı kurma yetim oldukça kötü. Ciddi manada derslerime çalışabileceğim zaman için ne kadar beklemeliyim

BloodRien

Yoda
beklemene gerek yok
kafan iyiyse çalış değilse dinlen yavaş yavaş bu oran değişecektir.

Stoic Legionnaire

Venüs Yolcusu
Arkadaşlar ben haz aldığım her şeyi kestim, kestikten sonra zihnimdeki bulanıklık biraz hafifler gibi de oldu ama akşamları berbat bir hale dönüşüyor, tüm sorunlarım en şiddetli noktaya ulaşıyor ve çok fazla uyuyorum. Doktorumla da konuştum dopamin bağımlısı da olabilirim sanırım, sınava hazırlanacağım gelecek sene, çalışmalarımı erteliyorum çünki kafam korkunç bir vazşyette, kısa süreli hafızam ve bağlantı kurma yetim oldukça kötü. Ciddi manada derslerime çalışabileceğim zaman için ne kadar beklemeliyim
Akşamları berbat bir hale dönmesinin sebebi melatoninin hormonunun yükselmesi ve dopaminin düşmesi. Bu doğal bir şey. O yüzden gece sokağa çıkmak gündüzden tehlikeli (hangi ülke olduğu önemli değil). Akşamları ve geceleri dopamin düşer, insanların irade gücü düşer, daha çabuk sinirlenir, sıkılır, öfkelenir, üzülür. Gün boyu mutlu olan biri gece çöktüğünde mala bağlayabilir. İntiharların en çok yaşandığı saat gece 03.00'tür. Yani dopaminin minimum, melatoninin maksimum olduğu saatler.

Zaten "çok fazla uyuyorum" da demişsin, bu da melatonin ve dopamin arasındaki bağlantıyı güçlendirir.

Çözüm, erken uyuyup erken uyanmak. En az 8 saat, hatta 9 da olur. Sabah 5'te uyanmak inanılmaz güzel bir şey. Birkaç kere yaptım, o zamanlar bildiğin turbo takılmış yarış arabası gibi oluyorsun. Bu çok doğal. En çok verim almak istediğin şeyi yani ders çalışmayı saat 5'te kalk ve yap, inanılmaz fayda görürsün.

Ayrıca dopamin, öğrenme konusunda da öncül bir nörotransmitter. Düşünsene, neden çok mutlu olduğun anları ve çok üzgün olduğun anları hatırlıyorsun? Çünkü ikisinde de dopamin normalin dışında. Birinde çok yüksek, diğerinde çok düşük. Normal şeyleri hatırlayamayız. Matematik formüllerini hatırlamayız ama 1-2 kere severek dinlediğimiz şarkının sözlerini sanki biz yazmışız gibi hatırlarız. Çünkü keyif alırız. Dersi severek çalışınca onu da hatırlarız yani. Sevmiyorsak bile seviyormuş gibi yaparsak yine aynı etki olur. Beyin hayal ile gerçeği ayırt edemez, sen direksiyonu nereye çevirirsen oraya gider.

Kısacası:

-> Erken uyu ve erken uyan. Örnek akşam 9-10, sabah 5-6 gibi.
-> En az 8 saat uyu.
-> Haz aldığın şeyleri kesmeye devam et. Lütfen "biraz kafam yerine gelsin" diye dopamin artırıcı şeylere geri dönme. Oyun mu daha zevkli matematik mi? Tabii ki oyun. Ama matematik mi daha zevkli yoksa bir duvara 1 saat boş boş bakmak mı? Tabii ki matematik. E zevk alınca öğrenme gücün de artacak, odaklanman da.

Bende beyin sisi PMO'dan sonra oluyor. PMO'nun etkileri de maalesef sadece anlık olmadığı için takip eden günleri de etkiliyor. PMO'yu kesinlikle bırak. Şekeri keza... Rafine şeker yerine millet meyveyi koyuyor. Tatlı ihtiyacın olursa ondan tüketebilirsin. Bence meyve de çok cezbedici bir şey değil. Yemezsen daha iyi. Çok yemek yeme. Eğer çabuk doyanlardansan doyduğun an kalk. Yemeğe düşkünsen doymayı beklemeden kalk. Zamanla alışırsın. Arkadaşın varsa her gün en az yarım saat turlayın. Arkadaşın yoksa da tek turla. Yürümek için kendine bahaneler yarat. Gidip şundan alayım. Şunu yapacaktım oraya gideyim yarım saat gibi. Yürümek gerçekten insanı dizginliyor.

Ekckdh

Yeni Üye
Cevaplar için teşekkürler. İçimde çok fazla yemek yeme isteği, özellikle bayılarak yediğim yemekleri tüketme isteği falan var. Müzik konusu da keza aynı. Dopamin detoksu da yapıyorum, ne kadar süre yapmalıyım tam etkilerini görmek için

Stoic Legionnaire

Venüs Yolcusu
Cevaplar için teşekkürler. İçimde çok fazla yemek yeme isteği, özellikle bayılarak yediğim yemekleri tüketme isteği falan var. Müzik konusu da keza aynı. Dopamin detoksu da yapıyorum, ne kadar süre yapmalıyım tam etkilerini görmek için
Hocam dopamin detoksunu "bir süreliğine olan bir süreç" olarak değil de, yeni hayatına alışma kursu gibi düşün. Bu düşünce bile bence sana çok yardımcı olacaktır.

Ekckdh

Yeni Üye
Birkaç yıldır başka nedenlerden de dolayı inanılmaz bunaltıcı ve yorucu bir hayatım var. Bilirsiniz ya insan hızlıca toparlanmak istiyor. Tabii kişiden kişiye değişir süreç içerisinde toparlanma hızı vesaire ama insanlar genel olarak eski potansiyellerine ne kadar vakitte ulaşıyorlar, merak ediyorum. Ve evet yardımcı olacak gibime geliyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6