Jarl borg
Uranüs Yolcusu
Birkac gündür okudugum allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabını okurken , unuttugum şeyleri yeniden hatırladım. Bunlardan biriside bu bağımlılığı gercekten hafife aldığımı. Hatiirladığım diyorum çünkü filmini izledim ve zamanında bağımlılıklar üzerine sağlam zaman kafa gömdüm.
Bu bağımlıliik allen carrinda dediği gibi bırakması en zor uyuşturucu bağımlılıklarından birisi. Şimdi bu noktada belki daga sonra editlemek üzere ; bırakılcak ideal ortam , neden içiyorum , neden bırakmak istiyorum gibi seyleri editlemek üzere kenara bırakarak taktiklere geciyorum.
İrademiz sınırlı olduğundan güçlü bir düşmanı sadece irade gücüyle yenemediğimizi görüyorum. Peki bu durumda ne yapıcam ? Düşmanı tanımak ve içten zayıflatmak.
Düşman uyuşturucu (sigara-nikotin) bağımlılığı. Düşman gayet semirilmiş , teketekte yenmesi güç. Çok hızlı ve çok ayartıcı. Aynı zamanda da sersemletici. Birde manüple edici.Skiller gelismiş. Dolayısıyla sınırlı irademle eğer biranda kündeye getirmeye çalışırsam beni alt eder. Dolayısıyla düşmanı zayıflatmalıyım. Nasıl mı ?
Onun beni ayarttıgı sersemlettiği manple ettigi hizli oldugu zamanlari iyi taniyip.
şuan yaptıklarım ;
-sigara değiştirerek , tadiyla kandirma skiline karsi guclendim
Yapcaklarim ;
-yemek sonrasi sigaralari bitirmek
-sabah sigarasini ertelemek
-sigaranin gelecekte olasi tehlikelerini sigara icme esnasinda simule etmek ve rahatlmayi azaltmak
-sigarasiz bir yasamdaymisim gibi davranarak neler kaybettigimi gormek , orn bi kiraathaneye gitmek
-cay kahveden koparmak sigarayi
-en zoru sigarayi aksamdan bagini koparmak (yerine baska sey koymak gerekebilir)
-sigarayi toplum iliskilerinden koparmak
-sigarayi muhabbet sohbetten koparmak
-sigarayi duygusal inis cikislardan koparmak
-bilinçlenme okuma video
Hatirlayalim o guzel dostlari 172 fast tavsiyeleri; icmek istemiyorsan oan ;
-yudum yudum agir agir tadini cikara cikara su icmek
-sakiz cignemek
-naneli şeker
-kuruyemiş (b*nu cikarmadan)
-derin derin nefes almak mindfullness
-yuruyus veya egzersiz hafif tempolu
-sicak dus
-istegi izlemek yargilamadan
-dis takviyeler. b vitamini takviyeleri, fenilanin sitozin l-dopa , omega
(Bu bölümler güncellenebilir)
Birakma tarihi : tarihi an; 21 günlük mücadele sonunda ; ekim ortasi sonu gibi
1 ekim : 1.gün.
...
Bu bağımlıliik allen carrinda dediği gibi bırakması en zor uyuşturucu bağımlılıklarından birisi. Şimdi bu noktada belki daga sonra editlemek üzere ; bırakılcak ideal ortam , neden içiyorum , neden bırakmak istiyorum gibi seyleri editlemek üzere kenara bırakarak taktiklere geciyorum.
İrademiz sınırlı olduğundan güçlü bir düşmanı sadece irade gücüyle yenemediğimizi görüyorum. Peki bu durumda ne yapıcam ? Düşmanı tanımak ve içten zayıflatmak.
Düşman uyuşturucu (sigara-nikotin) bağımlılığı. Düşman gayet semirilmiş , teketekte yenmesi güç. Çok hızlı ve çok ayartıcı. Aynı zamanda da sersemletici. Birde manüple edici.Skiller gelismiş. Dolayısıyla sınırlı irademle eğer biranda kündeye getirmeye çalışırsam beni alt eder. Dolayısıyla düşmanı zayıflatmalıyım. Nasıl mı ?
Onun beni ayarttıgı sersemlettiği manple ettigi hizli oldugu zamanlari iyi taniyip.
şuan yaptıklarım ;
-sigara değiştirerek , tadiyla kandirma skiline karsi guclendim
Yapcaklarim ;
-yemek sonrasi sigaralari bitirmek
-sabah sigarasini ertelemek
-sigaranin gelecekte olasi tehlikelerini sigara icme esnasinda simule etmek ve rahatlmayi azaltmak
-sigarasiz bir yasamdaymisim gibi davranarak neler kaybettigimi gormek , orn bi kiraathaneye gitmek
-cay kahveden koparmak sigarayi
-en zoru sigarayi aksamdan bagini koparmak (yerine baska sey koymak gerekebilir)
-sigarayi toplum iliskilerinden koparmak
-sigarayi muhabbet sohbetten koparmak
-sigarayi duygusal inis cikislardan koparmak
-bilinçlenme okuma video
Hatirlayalim o guzel dostlari 172 fast tavsiyeleri; icmek istemiyorsan oan ;
-yudum yudum agir agir tadini cikara cikara su icmek
-sakiz cignemek
-naneli şeker
-kuruyemiş (b*nu cikarmadan)
-derin derin nefes almak mindfullness
-yuruyus veya egzersiz hafif tempolu
-sicak dus