Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sık Yapılan Hata!

MİKE

Mezun
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
60
Tepki puanı
150
Puanları
43
Selam arkadaşlar. Benim de çok yaptığım bir hatayı siz yapmayın diye yazıyorum bunu. ''Eee ne bu hata ? ''

Sürecin başında ve ortasında kendinize sürekli ''hala bağımlı gibi hissediyor muyum, boşluk hissi gitti mi , boşluk hissi bağımlılığın işareti mi , ya gitmediyse, ya yine başlarsam...'' gibi sorular sormak. Arkadaşlar bunu yapmanın faydası yok bir köşeye sinip gelecek mi diye korkuyla beklemek ya da daha önceki yazımda bahsettiğim gelen üreme isteğini buna yorup ''Aha yine geldi yaaa '' diye söylenmek hiçbir fayda yaratmaz sizde takıntı yaratır artık her sabah uyandığınızda ilk yaptığınız şey geldi mi gelecek mi diye bekleyip süreci beslemek olur ve faydası olsaydı bu yoklamaların eminim şu ana kadarki süreçte faydasını görürdünüz ama görmediniz. Bu sizi otomatikman sınırlar çünkü 1 günde oluşmadı ki bu bağımlılık 1 günde yok olsun ya da bir gün yataktan kalkıp tamam bugün bitti her şeyin etkisi geçti diyemez ki hiç kimse. Lafın kısası fazla kurcalamayın ve unutmayın gerek pmo sırasında gerekse önceki hayatınızda yarattığınız ya da yaşadığınız sorunlar sizi hep buraya getirir onun için tavsiyem hayatınızdaki problemleri tek tek ele alıp yok edin.(İzzet Güllü diye bir psikolog var youtubda kesinlikle okb videolarını izlemelisiniz , ilk izlediğimde kalpazan sandım ancak Stoacıların yüzlerce yıl önce söylediğini söylüyor adam ''
  • İnsanları tedirgin eden, olan biten değil, olan bitenle ilgili inandıkları.
 
N

neurosoft

Misafir
gelen üreme isteğini buna yorup ''Aha yine geldi yaaa '' diye söylenmek hiçbir fayda yaratmaz sizde takıntı yaratır
Burada son zamanlarda zihnimde özellikle tekrarladığım ve önemli olduğunu düşündüğüm bir cümle var: "Boksörü nakavt eden nereden geldiğini bildiği yumruk değil bilmediği yumruktur". İlerleyen zamanlarda üzerimde beni sürekli rahatsız eden bir takım düşünceler vardı ve bu düşüncelerde aynen buradakiler gibiydi. Ya bozarsam ne olacak?, Gerçekten başarı elde edecek miyim? vesaire vesaire. Hatta bilinçaltıma yerleşen pmo bağımlılığına geri dönme korkusu veya paronayası rüyalarıma bile girdi. Entrymin başlarına yazdığım cümle de aslında tam olarak bu düşüncelere rasyonel bir cevap niteliğinde. Düşünelim; gerçekten bir relapse kontrolünüz dışında mı oluşur, yoksa yalnızca hazmedemediğiniz için mi kendi yaptığınız hatayı başka sebeplerin üstüne atarsınız? İkincisi olduğuna zerre şüphem yok. Zira bizim için kabullenmek zor olsa dahi her relapse esasında belki de sizin kendi iradenizle açtığınız başta masum görünen ama aslında hiçte öyle olmayan tahrik edici bir foto ile başladı. Sonrasında küçük bir kar topunun yuvarlanarak dev bir kar kütlesine dönüşmesi misali sizde ufak bir çekici fotodan dozu arttırarak önce daha da uyarıcı fotolara, şarkı kliplerine en sonunda da işi p*rno açıp izlemeye kadar götürdünüz ve tabii ki son basamakta kendi kendinizi durduralamayacak şiddette bir krize soktuğunuz için mastürbasyon yaparak 15 milyon ile 200 milyon arasında çocuğu da tuvalete döktünüz :) Aslında tuzağa tam o ilk fotoyu açmaya karar vermekle düştünüz. Aslında bunu yapmamanız gerekiyordu. Ama kendinizi kandırdınız ve bir şey olmaz diyerek kendinizi örümcek ağına kaptırdınız.
1463241651_b993d019c8_z.jpg
Ağın yanında gezen sineğin ağa yapışarak örümceğe yem olması an meselesidir. Bunun için cinsel anlamda size çekici gelen hiçbir medya içeriği masum değildir. Foto, youtube videosu, çizgiroman, film sahnesi(gerekirse parlaklığı göremeyeceğiniz kadar aşağı çekin ama sizi tetikleyen bir sahneyi doğrudan izlemeyin), reddit postu(entel yada marjinal olmuyorsunuz. Sizi tetikliyorsa silin gitsin), twitter ifşası(bunları depolayıp arşiv yapan bir arkadaş bile çıktı. Lütfen böyle bir alışkanlık edinmeyiniz. Başınıza hiçte iyi şeyler gelmez zira.) farketmez... Yani özetle hiçbir relapse sebepsiz yere olmaz dostlar. Relapse bir anda olan bir şey değil. Bu da tepeden baktığımızda bir süreçti hatırlarsanız. Ve bu sürece tamamen kendi iradenizle siz giriyorsunuz. Bu sebeple ya bozarsam gibi düşüncelerin sizi yönetmesine izin vermeyin. Mental sağlığınızı koruyun. Hepinize kişisel gelişimlerinizde, projelerinizde, derslerinizde ve tabii ki sosyal iletişiminizde başarılar diliyorum.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst