Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sırat Köprüsü

Never00

Yeni Fapstronot
Arkadaşlar öncelikle hepinizin bayramı mübarek olsun.

Öncelikle kendimden biraz bahsedeyim. 19 yaşındayım , 2. Kez Yks'ye hazırlanıyorum kısacası bunları bilseniz yeter.

En uzun NoFap sürem 15-16 yı geçmedi , bir şekilde uyarana maruz kalıp kendimi o illette buluyorum , NoFap konusunda aslında artık yavaşta olsa tecrübe deneyim elde ediyorum. Ama sizden asıl yardım etmenizi istediğim şey aşağıda. 👇🏻👇🏻👇🏻

Arkadaşlar ben 6 7 seneden beridir , lise başlangıcından mezuniyete oradan da birkaç yıl sonrası yani şimdiye kadar , hep olumsuz yaşadığım deneyimleri veya yaşamak istediklerimi , okuldan gelip direkt yatarak geceleri hep yatarken , istisnasız her Allah'ın günü herşeyi kafamda aklımın , zihnimin , hayal dünyamın ne derseniz içinde yaşıyorum.

Anda kalamıyorum. Kafamda kurguladığım bir hayatım var , eşim kızım işim yaşantım. Aslında olmak istediğim beni gerçek hayatta çabalayıp olmaya çalışmazken hayal dünyamdaki kusursuz beni her salise her durumda düşünüyorum. Günlük hayatın her türlü stresinden kendimi böyle avutuyorum.

İşin kötü tarafı artık iş işten geçmek üzere , başlığa Sırat Köprüsü yazmamın nedeni de bu. Bu sene , bu ay , bu gün benim mast da dahil olmak üzere bu kurgulu hayatıma son vermem gerekiyor.

Çünkü normalde de sosyal olmayan , dışarıya çok çıkmayan birisiyim. İşte işin zor kısmı burası dışarıdaki hayatı görünce hayalden o yaşantımdan çok daha farklı olduğunu o zorluğu görüyorum. Kendim kurgusal hayatımda kusursuzum fakat gerçek hayatta gerçekler yüzüme vurunca mahvoluyorum.

Mükemmeli hep istediğimden ve kurgusal da öyle yaşadığımdan bu hayat ağır basıyor , kafayı yediriyor , ölüm kalım arasındayım , bedenim diri fakat bu durumu , hastalığı her neyse aşamazsam ruhum ölecek tek korkum bu.

Bunu şimdiye kadar online dahil hiç bahsini dahi açmadım , belki bende eşeklik vardır , görmediğim gözler siz olun , tavsiye verin , olumlu olumsuz her türlü görüşlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Eflatun

Yeni Üye
İlk önce sevgili dostum,bu psikolojik hastalığın ismi Maladaptive Daydreaming(uyumsuz hayal kurma).Bu hastalığı atlatmış biri olarak bende bir zamanlar oldukça fazla hayal aleminde yaşıyordum.Hatta dünyanın sıkıcılığından yakınıyor ve kendime hayal dünyamda özel güçler veriyordum.Yani durumum seninkinde kötüydü.Yapman gereken şey seni strese sokan durumu tespit etmek.Örneğin sınav stresini üzerinden atmak için derse gömülebilirsin.Elinden geleni yaptığını bildiğin sürece streste olmazsın zaten bunun hakkında biraz stoacılığa ve felsefeye bulaşmanda çok iyi olur.Ayrıca bir eşin olduğunu ve çocukların olduğu hayalini kurduğundan da bahsetmişsin.Şunu asla unutma lütfen,Yaşa-Gül-Sev sen daha yaşamadan yani hayatını kurmadan sevmeye çalışmışsın.Hem de bunu hayalinde yapmışsın daha! İlk önce kendi hayatını kur,sonra kendine sosyal bir çevre edin hayat arkadaşını bulmayı en sona bırak.Kusura bakma baya bir uzattım umarım yardımım dokunur.Kendinle dalga geçmeyi bırak sen o hayalindeki adama ne yakınsın ne de o'sun.

gereksizbiri

Yeni Üye
Bu hastalık bende de var. Ben şu şekilde başa çıktım. Öncelikle müzik dinlemeyi bırak bırakamıyorsan baya bı azaltman gerek sonra meditasyon yap günlük 2 dk da olsa olur yavaş yavaş artırırsın. Durumun çok ağırsa başta daydreaming yapmak için bir zaman belirle sadece o zamanlarda yapmaya çalış. Birde sürekli editli kısa videoların da etkisi oluyor bunu da azaltmanda fayda var. Kendin başa çıkamıyorsan da bir uzmana danışmak en iyisi olacaktır.

themanmode

Yeni Üye
Kardeşim sonda söyleyeceğimi ilk başta söyleyim terapi almak senin gerçek hayatı kabul etmende ve bundan doyum almanda çok faydalı olacaktır imkanın varsa destek alman iyi olur.

Bu aslında bir savunma sistemi hiç zarar almadığın, tehlikeye ve riske girmediğin kaosun değilde düzenin olduğu ve dolayısıyla hiç zayıf hissetmediğin bir sistem, bir akıl oyunu. Belli oranda bende de vardı küçükken 6 yaşına kadar kendi kendine sallanır hayal kurardım.

Ama şunları kabul etmen gerekirki birşeyin hayalini kurmak demek o şeye sahip olmak asla değil, zihninde istediğin kadar güzel yemekler ye bunun tadını almazsın, istediğin kadar güzel bir eşin olsun gerçek hayattaki eşin bir elini tutuşunun hissettirdiklerini sana hissettirmez. Düşündüklerin sen değilsin bunlar zihin oyunu kurgu suni birşey yani sende bunu farketmişsinki en önemli adım bunu kendinde farketmen.

Bu hayaller senin yaratıcılığını arttırır seni daha sanata estetiğe yakın yapar hatta seni ebedi mutluluk diyarı ahiretle ilgili imanını ve bunun için çabalamanıda sağlar.

Ama şu konularda yanılma burada Allah’ın sisteminde yaşıyoruz, test ediliyoruz imtihan oluyoruz kimi zaman zor zamanlar geçiriyoruz kimi zaman şükredeceğimiz şeyler yaşıyoruz, ve sistemin sahibi Allah sana karşı merhametsiz değil, senden bi haber değil, adaletsiz değil, sana karşı zalim değil. Şeytan seni hayattaki zorluklarla korkutup seni hayal dünyanda tutmaya çalışır, seni oraya hapseder, seni kısıtlar.

Hayata açılmaktan korkma, mülk Allah’ın mülkü onun yazmadığı hiçbirşey sana dokunmayacak, onun yazdığıysa seni ıskalamayacak, Allah hayalini kurduğun şeyleri sana vermeye Kadir sana düşen gücün yettiğince çabalamak, sıkıldığında daraldığında bunaldığında korktuğunda üzüldüğünde sistemin sahibine doğrudan bağlanabiliyorsun, o seni duyuyor, cevap veriyor. Buna dua diyoruz ve güçlü olarak gördüğün bütün insanlar , tüm insanlık dua etmeye muhtaç.

Sınav süreçleri en stresli dönemler kişinin psikolojisini yoruyor ama bu kaçman gereken bir durum değil sen hangi üniversiteye gidersen git seni orada bekliyen bir yolun olacak , olanda hayır var diyeceksin, burayı bana Allah yazmış diyeceksin devam ediceksin yola, sen fonksiyonunu çalış sen problem çöz sonuçları Allah a bırak.

Gerçek hayat o kadar korkulacak yer değil ve sende 0 değilsin, belirli kabiliyetleri sana vermiş, O senin gücünün üzerinde yük yükleyecek değil, başına gelenler hep senin halledebileceğin şeyler, ama şunu unutma şeytan sistemin sahibinden seni koparıp seni sanki çaresizmiş kimsesizmiş gibi gösterir, bak hayatta ne kadar acı var der, insanlar ne kadar üzgün der, iş sahibi olmak zor der, hadi iş buldun kızı bulamayacaksın der, sana hayatı karanlık gösterip senin kurgusal bir mutluluk hayalini sana hayat diye sunar, inanmaaaa

Çık hayata kaçtığın şey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’ın kaderi, kaçma , kal orada acıyla kal, zorlukla kal ve vaad edilen her zorlukla beraber bir kolaylık vardır hakikatini yaşa.

Düşmanın hayatın zorlukları değil seni vesveseyle korkutup seni zihin dünyana kaçıran şeytan, sınav geçer o başka birşeyle seni korkutur , bulur illa ki, ta ki sen korktuğunda Allah a sığınmayı öğrenene kadar.

Kendine karşı şefkatli ol, hayatta kendine yardımcı olmaya çalışan bir abi gibi kendinle ilgilen ve yolda yalnız olmadığını bil.

Ben bu şekilde hayata açıldım, açıldıkça genişledim, hayalini yerini gerçekler aldı acısıyla tatlısıyla Allah ın bana yazdığı gerçekler, kendi seçimlerim ve seçemediklerim. Hepsi bana ait.

Umarım bu yazdıklarım benim hayata açılmamda yardımcı olduğu gibi sizede faydalı olur. Allah hepimize şeytanın zihin oyunlarından kurtulmayı ve Rahmetim kainati kuşatmıştır dediği dünyaya açılabilmeyi nasip etsin.Sürecinizde başarılar

themanmode

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle hepinizin bayramı mübarek olsun.

Öncelikle kendimden biraz bahsedeyim. 19 yaşındayım , 2. Kez Yks'ye hazırlanıyorum kısacası bunları bilseniz yeter.

En uzun NoFap sürem 15-16 yı geçmedi , bir şekilde uyarana maruz kalıp kendimi o illette buluyorum , NoFap konusunda aslında artık yavaşta olsa tecrübe deneyim elde ediyorum. Ama sizden asıl yardım etmenizi istediğim şey aşağıda. 👇🏻👇🏻👇🏻

Arkadaşlar ben 6 7 seneden beridir , lise başlangıcından mezuniyete oradan da birkaç yıl sonrası yani şimdiye kadar , hep olumsuz yaşadığım deneyimleri veya yaşamak istediklerimi , okuldan gelip direkt yatarak geceleri hep yatarken , istisnasız her Allah'ın günü herşeyi kafamda aklımın , zihnimin , hayal dünyamın ne derseniz içinde yaşıyorum.

Anda kalamıyorum. Kafamda kurguladığım bir hayatım var , eşim kızım işim yaşantım. Aslında olmak istediğim beni gerçek hayatta çabalayıp olmaya çalışmazken hayal dünyamdaki kusursuz beni her salise her durumda düşünüyorum. Günlük hayatın her türlü stresinden kendimi böyle avutuyorum.

İşin kötü tarafı artık iş işten geçmek üzere , başlığa Sırat Köprüsü yazmamın nedeni de bu. Bu sene , bu ay , bu gün benim mast da dahil olmak üzere bu kurgulu hayatıma son vermem gerekiyor.

Çünkü normalde de sosyal olmayan , dışarıya çok çıkmayan birisiyim. İşte işin zor kısmı burası dışarıdaki hayatı görünce hayalden o yaşantımdan çok daha farklı olduğunu o zorluğu görüyorum. Kendim kurgusal hayatımda kusursuzum fakat gerçek hayatta gerçekler yüzüme vurunca mahvoluyorum.

Mükemmeli hep istediğimden ve kurgusal da öyle yaşadığımdan bu hayat ağır basıyor , kafayı yediriyor , ölüm kalım arasındayım , bedenim diri fakat bu durumu , hastalığı her neyse aşamazsam ruhum ölecek tek korkum bu.

Bunu şimdiye kadar online dahil hiç bahsini dahi açmadım , belki bende eşeklik vardır , görmediğim gözler siz olun , tavsiye verin , olumlu olumsuz her türlü görüşlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.
Son olarak eşşeklik sende değil sana bu hayali dünyayı güvenli gösteren şeytanda, dinleme onu, o hayaller güvenli değil gerçek hayatta ayağına batan bir toplu iğne bile günahın affına vesile oluyor, hayata açılıyor olman daha güvenli, o acı o zorluk daha güvenli ,hepsi sana bir şey katıyor

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6