Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sonunu Bekleme Yanılgısı

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
296
Tepki puanı
759
Puanları
160
Kendimde farkına vardığım bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum.

İzlediğim film/dizi, okuduğum kitap, başladığım iş... Mesele ne olursa olsun, sürekli sonuna ulaşmak için çaba sarf etmem. Yani diziyi sürekli, hızlı hızlı izleyerek sonuna bir an evvel ulaşmaya çalışıyorum. Okuduğum kitaplarda da durum böyle. Hep bir sonunu merak, hızlıca bitmesi için ek çaba sarf etmek...

Bu garip bir şekilde andan koparıyor beni. Kaldı ki sonunu gördüğüm şeyler de artık albenisini yitiriyor. Her şeyi bitirmek için yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum.
 

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Genel anlamda maalesef dünyanın amacı bu, başardın veya başarmadın insanlar bunu önemsiyor. Belki başaramamanın sebepleri var ama önemli olan sonuç işte, tam burada bize düşen başaramadığımız zaman yeni bir şeyler öğrenmek ve kendimizi geliştirmek, bir dahaki seferde kazanmak.

Aynı senin dediğin gibi bu her zaman karşımıza çıkıyor, arkadaş çevresinde hava atılır; şu ünlü yazarın kitabını okudun mu ? Evet okudum veya şu ünlü yönetmenin başyapıtını izledin mi ? Evet izledim. Evet boş bir insan olmadığımızı kanıtladık; izlediğimiz, okuduğumuz şeyleri belirttik. Peki ama bu okuduklarımızdan izlediklerimizden ne anladık ? Ne öğrendik ? Bana kattığı düşünceler ne ? En önemlisi de bu zaten, asla bunları düşünmüyoruz. Arkadaşlarımızla veya çevremizle asla bunları yapmıyoruz sadece evet izledim, evet okudum ,evet o ülkeye gittim şeklinde kendimizi kanıtlamaya çalışıyoruz.

Sana önerim film veya kitap okuduğunda kendi düşüncelerini, sana öğrettiği şeyleri bir kağıda deneme şeklinde yaz ve internetten diğer insanların yorumlarını, fikirlerini oku. Bunu yapmak senin gözünden kaçan bilgileri, fikirleri, cümleleri sana geri kazandırır ve kendini çok daha fazla geliştirmiş olursun.
 

gozkalemi

Yeni Fapstronot
Katılım
30 Ocak 2021
Mesajlar
27
Tepki puanı
36
Puanları
14
Benim başıma da sık sık geliyor bu durum. Farkediyorumki strese girmiş oluyorum genellikle bir kaç saniye durup ne yapmam gerektiğini düşünüyorum aklımda kalmayan yerlerin üstüne uzun uzun düşerek özümsenmiş bir okuma sağlıyorum. Klasik ama etkili olarak verebileceğim tavsiye meditasyon yapmak olur. Belirli pratiği yaptığında ve meditasyonun felsefesini içine yerleştirdiğin vakit zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın. Birde eğer dakika, saat tutup çalışıyorsan onu görmeyeceğin bir yere yerleştirmen dikkatinin dağılmasını ve odaklanamamanı önler.
 

JakeDunn

Admin
Topluluk Yöneticisi
Katılım
22 Tem 2020
Mesajlar
720
Tepki puanı
2,274
Puanları
200
Web Sitesi
neverfapturkiye.com
Sürece değil sonuca odaklanma kültürünün bir yansıması, bazı zamanlarda benim de başıma geliyor. Geldiğinde de zihnimi sakinleştirmem gerektiğine dair bir işaret olarak görüyorum.
Bu yazdığını az önce ben de fark ettim. Süreçten zevk almak için kendi çapımda bir meydan okuma ilan edeceğim. Nedense bu tür işler hoşuma gidiyor ve bana zevk veriyor. Çok fazla sonuç odaklı gittiğimiz için kendimizi dinleyemiyor, göremiyoruz. Sürece odaklansak hem zevk alacağız hem de kendimize gerekli ve yeterli değeri vereceğiz.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst