NİGHTMARE.**
Yeni Üye
SPACE MODE - 1 Aylık Meydan Okuma
Uzun süredir dopamin detoksu yapmayı ve kendimi geliştirmeyi düşünüyordum. Neverfap'le birlikte monk mode kavramıyla tanıştım. Aslında zaten büyük ölçüde monk mode’a yakın bir yaşam tarzım vardı:
Yani dijital olarak tek zayıf noktam PMO bağımlılığıydı. Onun dışında hayatımı oldukça disiplinli ve sade bir şekilde yaşıyordum. Spor, koşu, kitap okuma, satranç, yapboz ve işimle ilgilenmek günlük rutinimin temel parçaları.
Şimdi ise, hem PMO’dan tamamen kurtulmak hem de zihinsel olarak daha fazla rahatlamak adına kendi oluşturduğum 1 aylık bir meydan okumaya başladım. Adını da “Space Mode” koydum – bana daha ferah ve güçlü hissettirdi.
Uzun süredir dopamin detoksu yapmayı ve kendimi geliştirmeyi düşünüyordum. Neverfap'le birlikte monk mode kavramıyla tanıştım. Aslında zaten büyük ölçüde monk mode’a yakın bir yaşam tarzım vardı:
- Şeker neredeyse hiç tüketmiyorum, hazır gıdalardan uzak duruyorum.
- Sosyal medya kullanımı oldukça sınırlı: YouTube haftada 1-2 saat, WhatsApp ise sadece iletişim için.
- Dizi ve film izlemiyorum. En son 1 yıl önce Game of Thrones’u bitirdim ve başka bir diziye hiç başlamadım, artık sıkıcı geliyor.
- Instagram’ı sadece işle alakalı gönderi atmak için kullanıyorum. Haftada maksimum 20 dakika, çoğu zaman ayda 20 dakikayı bile geçmiyor.
- Oyun bağımlılığım da yok, 3 yıl önce bıraktım. Yılda bir ya da iki kez, sadece kardeşimle vakit geçirmek için oynuyorum.
- Sigara, alkol gibi maddelere ise hayatım boyunca hiç el sürmedim ve bu konularda kırmızı çizgilerim var.
Yani dijital olarak tek zayıf noktam PMO bağımlılığıydı. Onun dışında hayatımı oldukça disiplinli ve sade bir şekilde yaşıyordum. Spor, koşu, kitap okuma, satranç, yapboz ve işimle ilgilenmek günlük rutinimin temel parçaları.
Şimdi ise, hem PMO’dan tamamen kurtulmak hem de zihinsel olarak daha fazla rahatlamak adına kendi oluşturduğum 1 aylık bir meydan okumaya başladım. Adını da “Space Mode” koydum – bana daha ferah ve güçlü hissettirdi.
Space Mode Kuralları
NEVERFAP
5 Vakit Namaz
Sosyal Medya Kullanımı (Sadece WhatsApp izinli)
Şeker ve Yağlı Gıdalar
Hazır Gıdalar
Kitap Okumak
Müzik Dinlemek
Oyun Oynamak
Dizi & Film İzlemek
Çene Egzersizi
Kol Egzersizi
Karın Kası Egzersizi
Koşu
Meditasyon
Takviye Gıda Kullanımı
SPACE MODE FELSEFESİ
"İnsan için meşguliyetten daha iyi bir tedavi yoktur."
Amaçsızlık yorar, hedef iyileştirir. Zihnini hedefe, bedenini disipline bağla.