Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Space Mode (Monk Modenin Farklı Bir Versiyonu)

NİGHTMARE.**

Yeni Üye
SPACE MODE - 1 Aylık Meydan Okuma

Uzun süredir dopamin detoksu yapmayı ve kendimi geliştirmeyi düşünüyordum. Neverfap'le birlikte monk mode kavramıyla tanıştım. Aslında zaten büyük ölçüde monk mode’a yakın bir yaşam tarzım vardı:

• Şeker neredeyse hiç tüketmiyorum, hazır gıdalardan uzak duruyorum.
  • Sosyal medya kullanımı oldukça sınırlı: YouTube haftada 1-2 saat, WhatsApp ise sadece iletişim için.
  • Dizi ve film izlemiyorum. En son 1 yıl önce Game of Thrones’u bitirdim ve başka bir diziye hiç başlamadım, artık sıkıcı geliyor.
  • Instagram’ı sadece işle alakalı gönderi atmak için kullanıyorum. Haftada maksimum 20 dakika, çoğu zaman ayda 20 dakikayı bile geçmiyor.
  • Oyun bağımlılığım da yok, 3 yıl önce bıraktım. Yılda bir ya da iki kez, sadece kardeşimle vakit geçirmek için oynuyorum.
  • Sigara, alkol gibi maddelere ise hayatım boyunca hiç el sürmedim ve bu konularda kırmızı çizgilerim var.

Yani dijital olarak tek zayıf noktam PMO bağımlılığıydı. Onun dışında hayatımı oldukça disiplinli ve sade bir şekilde yaşıyordum. Spor, koşu, kitap okuma, satranç, yapboz ve işimle ilgilenmek günlük rutinimin temel parçaları.

Şimdi ise, hem PMO’dan tamamen kurtulmak hem de zihinsel olarak daha fazla rahatlamak adına kendi oluşturduğum 1 aylık bir meydan okumaya başladım. Adını da “Space Mode” koydum – bana daha ferah ve güçlü hissettirdi.

Space Mode Kuralları

• ✅ NEVERFAP
  • ✅ 5 Vakit Namaz
  • ❌ Sosyal Medya Kullanımı (Sadece WhatsApp izinli)
  • ❌ Şeker ve Yağlı Gıdalar
  • ❌ Hazır Gıdalar
  • ✅ Kitap Okumak
  • ❌ Müzik Dinlemek
  • ❌ Oyun Oynamak
  • ❌ Dizi & Film İzlemek
  • ✅ Çene Egzersizi
  • ✅ Kol Egzersizi
  • ✅ Karın Kası Egzersizi
  • ✅ Koşu
  • ✅ Meditasyon
  • ✅ Takviye Gıda Kullanımı

SPACE MODE FELSEFESİ
"İnsan için meşguliyetten daha iyi bir tedavi yoktur."
Amaçsızlık yorar, hedef iyileştirir. Zihnini hedefe, bedenini disipline bağla.

BRABUS7.3s

Yeni Üye
Selamün aleyküm, nasılsınız? Sıkı geri dönüşlü bir karşılıklı takipli “space mode” yapalım mı. Bu illet benim dünya işlerimin bereketini ve verimini yok ettiği gibi, ahiretimi de sıkıntıya sokuyor. Yıllardır bağımlıyım, ergenlığımden beri (yaş 28) yaıllardır bir sebeple başa dönmekten sıkıldım. Kwndime karşı sorumluluk taşıyamaz oldum. “spacd mode “ her bir kuralının zorluk ve önemine göre pıanlaya biliriz. Hatta bu puana karşılık para cezasına bile razıyım. Gululsuz kalıp namazları bile kaçırdıklarım oluyor. Akşam akşam telefona takılıp gece 3-4 kadar uykusuz kalıp bir sonraki en az 1 günü kaybettiğim oluyor. Evli değilim. Temiz birisinin hayalini kuruyorum. Allah nasip etsin ama o saliha eşi de hak etmek lazım. Disiplin/takva modu 1-3 gün sürüyor sonra bir hahif tavizle ipin ucunu kaçırıyorum. Yıllarımı aldı. Ve bu gidişle almaya devam edecek.

BRABUS7.3s

Yeni Üye
Sizdeki bağımlılık ne kadar ağırdır , benim önerdiğim kadar uğraşmanıza ihtiyaç var mı?

Son düzenleme:

NİGHTMARE.**

Yeni Üye
Aleyküm selam kardeşim,
Elbette takipli şekilde yapabiliriz, çok güzel olur. Ben de yarından itibaren başlıyorum inşallah. Ben de 4-5 yıldır bu bağımlılıkla mücadele ediyorum (şu an 19 yaşındayım). 2024 Ocak'tan beri Neverfap Akademinin WhatsApp gruplarına katıldım ve o zamandan bu yana güzel süreçlerim oldu. Eskiden neredeyse her gün olan bu illet, artık ayda 3-4 kereye kadar düştü diyebilirim.

Cezalandırma yöntemini denedim ama bende çok fayda etmedi. Onun yerine 3-7-14-21-30-60-90-120-240-365 gibi gün hedeflerine ulaştıkça kendime ödüller veriyorum. Bu küçük bir meyve olabilir, pahalı diye almadığım bir kitap olabilir… Bu tür teşvikler daha etkili oluyor.

Krizlerin temel nedenini tespit edip ortadan kaldırmak çok daha etkili oluyor. Bende genelde şu durumlarda kriz geliyor: sosyal medya kullanınca, boş kalınca, yorgun olunca, uykusuz kalınca ve gece geç saatlere kadar ekran karşısında olunca. Bu gibi anlarda hemen teknolojiden uzaklaşıyorum. O kriz anında bir süre uzak kalınca beynim tekrar düşünmeye başlıyor: "Ben bunu neden yapmayacaktım? Nelerimi kaybediyorum?"

YARIN BAŞLIYORUZ. ALLAH UTANDIRMASIN.

UyKuSuZuM

Yeni Fapstronot
whatsap grup linkini atabilme şansınız var mı acaba ?

NİGHTMARE.**

Yeni Üye
SPACE MODE - 1 Aylık Meydan Okuma

Uzun süredir dopamin detoksu yapmayı ve kendimi geliştirmeyi düşünüyordum. Neverfap'le birlikte monk mode kavramıyla tanıştım. Aslında zaten büyük ölçüde monk mode’a yakın bir yaşam tarzım vardı:

• Şeker neredeyse hiç tüketmiyorum, hazır gıdalardan uzak duruyorum.
  • Sosyal medya kullanımı oldukça sınırlı: YouTube haftada 1-2 saat, WhatsApp ise sadece iletişim için.
  • Dizi ve film izlemiyorum. En son 1 yıl önce Game of Thrones’u bitirdim ve başka bir diziye hiç başlamadım, artık sıkıcı geliyor.
  • Instagram’ı sadece işle alakalı gönderi atmak için kullanıyorum. Haftada maksimum 20 dakika, çoğu zaman ayda 20 dakikayı bile geçmiyor.
  • Oyun bağımlılığım da yok, 3 yıl önce bıraktım. Yılda bir ya da iki kez, sadece kardeşimle vakit geçirmek için oynuyorum.
  • Sigara, alkol gibi maddelere ise hayatım boyunca hiç el sürmedim ve bu konularda kırmızı çizgilerim var.

Yani dijital olarak tek zayıf noktam PMO bağımlılığıydı. Onun dışında hayatımı oldukça disiplinli ve sade bir şekilde yaşıyordum. Spor, koşu, kitap okuma, satranç, yapboz ve işimle ilgilenmek günlük rutinimin temel parçaları.

Şimdi ise, hem PMO’dan tamamen kurtulmak hem de zihinsel olarak daha fazla rahatlamak adına kendi oluşturduğum 1 aylık bir meydan okumaya başladım. Adını da “Space Mode” koydum – bana daha ferah ve güçlü hissettirdi.

Space Mode Kuralları

• ✅ NEVERFAP
  • ✅ 5 Vakit Namaz
  • ❌ Sosyal Medya Kullanımı (Sadece WhatsApp izinli)
  • ❌ Şeker ve Yağlı Gıdalar
  • ❌ Hazır Gıdalar
  • ✅ Kitap Okumak
  • ❌ Müzik Dinlemek
  • ❌ Oyun Oynamak
  • ❌ Dizi & Film İzlemek
  • ✅ Çene Egzersizi
  • ✅ Kol Egzersizi
  • ✅ Karın Kası Egzersizi
  • ✅ Koşu
  • ✅ Meditasyon
  • ✅ Takviye Gıda Kullanımı

Space Mode - Gün 1

📅 19.04.2025 Cumartesi

Bugün sabah sınavım vardı. Bu yüzden ne PMO krizi ne de sosyal medya isteğiyle karşılaştım.

Sporumu yapıp kahvaltımı ettikten sonra tramvayla sınav binasına gittim. Orada ister istemez gözüne takılan bazı tetikleyiciler oluyor, fark etmemeye çalışsam da dikkatli olmam gerektiğini düşündüm.

Sınavdan sonra kendime birkaç kitap aldım. Sahaf abiyle güzel bir muhabbetimiz oldu. Eve döndüğümde yorgunluğumu atmak ve olası krizlerin önüne geçmek için biraz uyudum.

Akşam kalktığımda, İHH’nın düzenlediği Filistin’e destek yürüyüşünde görev almak için hazırlandım ve yola çıktım. Yeni insanlarla tanışma fırsatım oldu. Görevimizi tamamladıktan sonra eve döndüm. Saat biraz geç olmuştu.

Yolda gelirken canım hazır, paketli abur cuburlar almak istedi. Ama bu isteği bastırmak için marketten meyve aldım ve sağlıklı bir seçim yaptım. Eve geldikten sonra fazla oyalanmadan hazırlanıp yattım.

(Not: Bu yazıyı yorgunluktan dolayı ertesi gün yazıyorum.)

Günün Puanı: 100

✅ NEVERFAP
✅ 5 Vakit Namaz
✅ Sosyal Medya Kullanmamak (Sadece WhatsApp izinli)
✅ Şeker ve Yağlı Gıdalar Tüketmemek
✅ Hazır Gıdalar Yememek
✅ Kitap Okumak
✅ Müzik Dinlememek
✅ Oyun Oynamamak
✅ Dizi & Film İzlememek
✅ Çene Egzersizi
✅ Kol Egzersizi
✅ Karın Kası Egzersizi
✅ Koşu
✅ Meditasyon

NİGHTMARE.**

Yeni Üye

Space Mode - Gün 1

📅 19.04.2025 Cumartesi

Bugün sabah sınavım vardı. Bu yüzden ne PMO krizi ne de sosyal medya isteğiyle karşılaştım.

Sporumu yapıp kahvaltımı ettikten sonra tramvayla sınav binasına gittim. Orada ister istemez gözüne takılan bazı tetikleyiciler oluyor, fark etmemeye çalışsam da dikkatli olmam gerektiğini düşündüm.

Sınavdan sonra kendime birkaç kitap aldım. Sahaf abiyle güzel bir muhabbetimiz oldu. Eve döndüğümde yorgunluğumu atmak ve olası krizlerin önüne geçmek için biraz uyudum.

Akşam kalktığımda, İHH’nın düzenlediği Filistin’e destek yürüyüşünde görev almak için hazırlandım ve yola çıktım. Yeni insanlarla tanışma fırsatım oldu. Görevimizi tamamladıktan sonra eve döndüm. Saat biraz geç olmuştu.

Yolda gelirken canım hazır, paketli abur cuburlar almak istedi. Ama bu isteği bastırmak için marketten meyve aldım ve sağlıklı bir seçim yaptım. Eve geldikten sonra fazla oyalanmadan hazırlanıp yattım.

✅ NEVERFAP
✅ 5 Vakit Namaz
✅ Hazır Gıdalar Yememek
✅ Kitap Okumak
✅ Müzik Dinlememek
✅ Oyun Oynamamak
✅ Dizi & Film İzlememek
✅ Çene Egzersizi
✅ Kol Egzersizi
✅ Karın Kası Egzersizi
✅ Koşu
✅ Meditasyon

Space Mode - Gün 2

📅 20.04.2025 Pazar

Sabah erkenden kalktım, namazımı kıldım. Ardından kahvaltımı yapıp sabah programımı tamamladım. Baktım ki fazlasıyla boş vaktim var ve bahçede yapılacak birkaç iş bizi bekliyor. Dışarı çıktım, ailemle birlikte bahçeyi düzenledik.

Öğlen namazı ve yemeğin ardından biraz dinlenmek için uzandım. Vücudum toparlanmış bir şekilde uyandım ve kalan işleri tamamlamak için tekrar dışarı çıktım.

Akşam olduğunda soğuk bir duş alıp yemeğimi yedim. Yapacaklarımı listeledim. Son olarak telefondaki birkaç önemli mesaja baktım, ardından telefonu kapatıp başka bir odaya koydum.

Bilgisayarda halletmem gereken birkaç iş vardı, onları da tamamladım. Şimdi bu günlük yazısını yazıyorum. Kısa süre sonra kalan işlerle ilgilenip uyumayı planlıyorum.

Bugün detox kurallarına dair hiçbir istek ya da kriz yaşamadım. Bunun, gün boyunca aktif olmam ve boş durmamam sayesinde olduğunu düşünüyorum. İnşallah böyle devam eder ve bu bağımlılıktan tamamen kurtulurum.

Allah’a emanet olun. Yarın görüşmek üzere.

✅ NEVERFAP
✅ 5 Vakit Namaz
✅ Hazır Gıdalar Yememek
✅ Kitap Okumak
✅ Müzik Dinlememek
✅ Oyun Oynamamak
✅ Dizi & Film İzlememek
✅ Çene Egzersizi
✅ Kol Egzersizi
✅ Karın Kası Egzersizi
✅ Koşu
✅ Meditasyon

🎯 "Bir nedeni olan, her nasıla katlanır." — Friedrich Nietzsche