Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Spor Yaparken Müzik Dinlemek Sizce Iyi Mi Kötü Mü ?

vayulaula

Adamlık mücadelesi verenlere selam olsun.
Dünya genelinde 10, 15 yıl önceki yabancı forum yazılarını incelediğimde genel olarak ilk başlarda spor yaparken müzik dinlenmemesi gerektiğini söylenmiş, spordaki hareketlerden çok müziğin ritmine ayak uydurduğu için performansı etkileyebilirmiş. Ayrıca dopamin mevzusuda var. Aslında müzik dinlemeden spor yaparken, sessiz bir ortam varsa, dopamin açısından daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Aksine dinlenilirse de yine de ekstra gaza getirdiği konusu da doğru. Ama asıl olay, bir mücadelede tek başına karşı koymak gibi düşünüyorum. Müziksiz yapmak sporu.
David Goggins, kulaklığın yere düşerse sete devam edemeyecek misin, o zaman ne yapacaksın? gibi bir şey diyordu. Kastettiğim şeyi anlamışsınızdır zaten. Mental kuvvet.

Ekşiden bir yazı:

"yıllar önce profesyonel olarak yaptığım zamanlarda okulda antrenmanlarda müzik dinlemek yasaktı. takım kaptanı “müsabakada duyacağınız kan kokusuna şimdiden alışın” derdi"​

Sizlerin düşünceleri?

Dr.House

Yeni Üye
bir iş yaparken sadece ona odaklanmak prefrontal kortex gelişimi için daha doğrudur diye okumuştum bir yerde

mvhhd88

Yeni Fapstronot
Dünya genelinde 10, 15 yıl önceki yabancı forum yazılarını incelediğimde genel olarak ilk başlarda spor yaparken müzik dinlenmemesi gerektiğini söylenmiş, spordaki hareketlerden çok müziğin ritmine ayak uydurduğu için performansı etkileyebilirmiş. Ayrıca dopamin mevzusuda var. Aslında müzik dinlemeden spor yaparken, sessiz bir ortam varsa, dopamin açısından daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Aksine dinlenilirse de yine de ekstra gaza getirdiği konusu da doğru. Ama asıl olay, bir mücadelede tek başına karşı koymak gibi düşünüyorum. Müziksiz yapmak sporu.
David Goggins, kulaklığın yere düşerse sete devam edemeyecek misin, o zaman ne yapacaksın? gibi bir şey diyordu. Kastettiğim şeyi anlamışsınızdır zaten. Mental kuvvet.

Ekşiden bir yazı:

"yıllar önce profesyonel olarak yaptığım zamanlarda okulda antrenmanlarda müzik dinlemek yasaktı. takım kaptanı “müsabakada duyacağınız kan kokusuna şimdiden alışın” derdi"​

Sizlerin düşünceleri?
olimpiyatlara mı hazırlanıyorsun veya müziksiz yapılan sporlardan sonra bir müsabakada şampiyonmu olacaksın.Bir sporcu,tanınır bir kişi bir şey söyledi diye söylediği şey direkt geçerli diye alıp kendi hayatınıza uygulamaya kalkışıp mükemmeliyetçi zihin oluşturmayın dahada başarısız olma ihtimaliniz yükselir sadece. Bu yüzden bu konuda isteyen istediğini yapsın aşırı bir zararının olduğunu düşünmüyorum.

quartz

Yeni Fapstronot
spor yaparken müzik dinlemenin zararı sportif performansa değil zihnedir.
sevmediğiniz işi yapmak için müziğe (belki pre almak ya da ders çalışmak için kahve vs.) muhtaç halde olunur.
"ben yapılması gereken işleri yaparken böyle ek'ler kullanmayı seviyorum" diyenlere de bir şey diyemem. ben bunu da bir çeşit bağımlılık olarak görüyorum.
Salonda çalan müzik ve kulaklık kullanmanın da farklı olduğu kanaatindeyim.

Vaccine

Yeni Üye
Beyler bu kadar kasmayın. Müzikten kimsenin dopamin sistemi tahrip olmaz. Şu neverfap i seviyorum ama cogu kiside fazlasiyla takıntı yaptiriyor. Yok müzik dinlemeyim mi yok onu yemeyim mi yok bilmem ne bilmem ne. Birde her sorununu bunlara bağlayanlar var.

Vaccine

Yeni Üye
spor yaparken müzik dinlemenin zararı sportif performansa değil zihnedir.
sevmediğiniz işi yapmak için müziğe (belki pre almak ya da ders çalışmak için kahve vs.) muhtaç halde olunur.
"ben yapılması gereken işleri yaparken böyle ek'ler kullanmayı seviyorum" diyenlere de bir şey diyemem. ben bunu da bir çeşit bağımlılık olarak görüyorum.
Salonda çalan müzik ve kulaklık kullanmanın da farklı olduğu kanaatindeyim.
Hocam yapmayın Allah aşkına. Müzik ne zarar verebilir?

CİNGÖZRECAİ

Kibar Serseri
Hocam şimdi diyeceksin birader sıkıntı sende ama şunu söyleyeyim sık müzik dinlediğim zamanlarda müzik dinlemeyi bırakınca kafamda sürekli şarkı dönüyordu müziği kapatıyordum şarkı söylemeye başlıyordum ama manyak bir şekilde sabahtan akşama kadar gitmiyordu şu an da ne zaman derse otursam geliyor random alakasız bir şarkı sonra garanti odak bozuluyor hayallere dalıyorum.

Bir zamanlar da müzik açmadan oturamazdım derse şimdi müzik açmayıp oturuyorum ama kafada sürekli şarkı dönüyor asla geçmiyor bilmiyorum belki de farklı bir rahatsızlık var ama bende etkileri böyle siz bir zararını görmüyorsanız ne hoş dinleyin ben de dinlemek istiyorum ama dinlemiyorum şu ara dinlemediğim için hafifledi odağıma etkisi.

İlginç olanı bana ne olduğunu hiçbir yerde bulamadım yani earworm filan diyorlar da nasıl kurtulacağımıza dair hiçbir şey yok ben de çareyi müzik diyeti yapmakta buldum güzel etkileri de oluyor ama hala var sıkıntılar .

quartz

Yeni Fapstronot
türüne, sıklığına göre değişir. devamlı tekrar eden cümlelerin insan zihninde belirli kodlar oluşturduğu kanaatindeyim ayrıyeten.
Beyler bu kadar kasmayın. Müzikten kimsenin dopamin sistemi tahrip olmaz. Şu neverfap i seviyorum ama cogu kiside fazlasiyla takıntı yaptiriyor. Yok müzik dinlemeyim mi yok onu yemeyim mi yok bilmem ne bilmem ne. Birde her sorununu bunlara bağlayanlar var.
Müzik dinlemenin dopamin sistemini tahrip ettiğini iddia etmiyorum. Türüne ve sıklığına bağlı düzeyde, algı ve bilincimizle oynadığını söylüyorum.

Vaccine

Yeni Üye
Hocam şimdi diyeceksin birader sıkıntı sende ama şunu söyleyeyim sık müzik dinlediğim zamanlarda müzik dinlemeyi bırakınca kafamda sürekli şarkı dönüyordu müziği kapatıyordum şarkı söylemeye başlıyordum ama manyak bir şekilde sabahtan akşama kadar gitmiyordu şu an da ne zaman derse otursam geliyor random alakasız bir şarkı sonra garanti odak bozuluyor hayallere dalıyorum.

Bir zamanlar da müzik açmadan oturamazdım derse şimdi müzik açmayıp oturuyorum ama kafada sürekli şarkı dönüyor asla geçmiyor bilmiyorum belki de farklı bir rahatsızlık var ama bende etkileri böyle siz bir zararını görmüyorsanız ne hoş dinleyin ben de dinlemek istiyorum ama dinlemiyorum şu ara dinlemediğim için hafifledi odağıma etkisi.

İlginç olanı bana ne olduğunu hiçbir yerde bulamadım yani earworm filan diyorlar da nasıl kurtulacağımıza dair hiçbir şey yok ben de çareyi müzik diyeti yapmakta buldum güzel etkileri de oluyor ama hala var sıkıntılar .
O kafanızda dönüp durması müzik kaynaklı değil, zihnin bir gevezeliği, tıpkı yaşanan eski bir olayın sürekli kafada dönüp durması odağını bozması gibi. Farkındalık temelli uygulamalarla çözülebilir bu. Ha istemiyorsanız elbette dinlemeyebilirsiniz kimse kimseyi zorlayamaz :D Sizde işe yarıyorsa gerisinin bir önemi yoktur.

Vaccine

Yeni Üye
türüne, sıklığına göre değişir. devamlı tekrar eden cümlelerin insan zihninde belirli kodlar oluşturduğu kanaatindeyim ayrıyeten.

Müzik dinlemenin dopamin sistemini tahrip ettiğini iddia etmiyorum. Türüne ve sıklığına bağlı düzeyde, algı ve bilincimizle oynadığını söylüyorum.
İlk cümlenize katılıyorum aslında. Kederli arabesk müzik dinlemekle, sana heyecan ve hırs veren müzikler dinlemek kesinlikle çok fark ediyor özellikle uzun vadede

hypertrophy

Yeni Fapstronot

Ekşiden bir yazı:

Sizlerin düşünceleri?
Daydreaming tarzı kendini olduğundan daha havalı daha yüce görüyorsan bu salon dışına rahatsız edecek derecede yansıyorsa soundclouddan sakin melodili kevin levrone editlerini dinleyebilirsin hiç dinleme demiyorum çünlü müzik aynı zamanda bedava bi supplement
Supplement olmadan gelişir misin gelişirsin
Suplement olduğunda peki? Daha çok gelişirsin
Pr almana yardım eder bu sadece fitness için değil herhangi bir spor dalında veya herhangi bir fiilde ;
garsonluk yapsan bile müzik seni teşfik eder daha keyifli takılırsın dükkanda.

ben kendimde gerçekten dopamin dengemin bozulduğunu hissettiğim dönemlerde müzik işini salon dışında dinlemiyorum ama salonda her türlü dinliyorum müziği seviyorum müzik ruhun gıdasıdır işe teşvik eder hayat verir.
ne kadar işe yarar bilmiyorum ama arada dopamin reseti white noiseler dinliyorum kendimce plesebo yapmadım ama plesebo yaparsan işe yarayabilir

birşeylerden kısman gerektiğini düşünüyorsan müzik en sonlarda olabilir kanka şekerli şeyler baharatlı şeyler vb yiyorsan onları bırakmalısın önce

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6