whiteKnight
Mezun olacak
merhaba dostlar bu forumda hepimiz ortak bir konu olan nofap için topanıyoruz.Bende bu sürecimizi kolaylaştıracak olan ev ve sokak çalışmaları hakkında konuşacak ve belkide birkaç kişiyi spora başlatacağım.başlamadan evvel biraz neden spor yapmalıyız onu konuşalım,
•spor ilk olarak bize nofap sürecimizde katkı verir(çünkü bize bir hedef ve bundan dolayı sorumluluklar getirir , sorumluluklar ise bir çocuğu adam yapan yegane şeylerdendir.Bundan dolayı süreç bilincimiz artar),
•günlük hayatımızda enerji vede tabiki özgüven verir .Hatta nofapin bizi nötrleme etkisine getirmesiyle beraber kendimizi daha güçlü görürüz özgüvenin artması bundandır.elimizdeki faydalar tabiki bu kadar değil ama bunlar benim gözüme en çok çarpanlar şimdide ne yapacağımıza bakalım biraz
bu arada kesinlikle hareketleri bilseniz bile kendinize zarar vermemek için youtubedan vesaire doğru formuna bakın,zaten birsürü shorts videosu var bunlarla alakalı çekilmiş 20 saniyemizi slır-almaz bu kısım
program haftada 4 gün
ilk olarak ısınma ile başlıyoruz burada varsa 3-5 dk ip atlayarak ısınabiliriz atlama ipi yoksa jumping jack yapabilirsiniz
ısındıktan sonra başlıyoruz
setler arası yaklaşık 1-2 dakika dinlenme
3×8-10(3 set 8-10 tekrar arası)şınav burada yavaş ve kontrollü yapıyoruz tekrarların bozulduğunu ve yanlış olmaya başladığını görürseniz seti bırakın
2×3-5 arası barfiks burayı çıktığı kadar yapın eğer doğru düzgün çıkmıyorsa scapular barfiks 3×8-12 yapın lakin bu barfiksi 4 spor gününüzün 4 ündede yapmayın en az 1-2gün barfiks eklemeyin
3×15-20 arası squat yapın burada çok zorlanmazsınız yaparsınız
son olarak birkaç konudan bahsedeceğim
evet dostlar bu iş böyleydi siz anlattığım şekilde bir başlangıç yaparsanız zaten mantığını bi 4-5 ay içinde anlamaya başlıyorsunuz. Sosyal medyada ise asrınçağözdemir ,egefitness'ın evde çalışanlara özel yaptığı videoları veya diğer yabancı calisthenics kanallarını takip ederek (yellowdude kanalı gibi) evde yapabileceğiniz bu spor hakkında bilgi haznenizi geliştirebilirsiniz.
eğer ilk defa yapıyosan bunları uygula ve mümkün olduğunca günleri üst üste getirme .Zaten bir süre sonra sinir sistemin ve kasların uyum sağlamaya başlayacak .O zaman daha hipertrofi veya dayanıklılık odaklı bir programa geçebilirsin , ama benim tavsiyem en az bi 2 ay bu program ile çalış bayağı bi temel oturtmaya başlarsın son olarak şunu diyeyim kolay geldikçe sayıyı arttırman gerekecek gelişim için mesela bu hafta tekte 8 şınav yaptın haftaya değil sonraki hafta setleri 9-10 şınava çek ki gelişimin düzenli olsun.
umarım faydalı oluruz
•spor ilk olarak bize nofap sürecimizde katkı verir(çünkü bize bir hedef ve bundan dolayı sorumluluklar getirir , sorumluluklar ise bir çocuğu adam yapan yegane şeylerdendir.Bundan dolayı süreç bilincimiz artar),
•günlük hayatımızda enerji vede tabiki özgüven verir .Hatta nofapin bizi nötrleme etkisine getirmesiyle beraber kendimizi daha güçlü görürüz özgüvenin artması bundandır.elimizdeki faydalar tabiki bu kadar değil ama bunlar benim gözüme en çok çarpanlar şimdide ne yapacağımıza bakalım biraz
ilk olarak
•temel güç kazanmak
bu adım çoğu kişide eksik eğer ağır bir işte çalışılmıyorsa veya günlük hayatın yoğunluğuna bağlı olarak değişir tabii burası için kendinizi bi test etmelisiniz mesela tek sette en fazla kaç squat-şınav-barfiks yapabiliyorsunuz büyük ihtimalle ilk denemenizde barfiksien fazla 2-3 şınavı en fazla 8-10 arası yaparsınız squatta ağırlıksız olduğu için en az bi 20 çıkar şimdi bazı kişiler şınav yapamıyor olabilir onun için dizüstü şınav çekebilir veya diğer kolay varyasyonları araştırabilirsiniz internette zibilyonlarca video var .Evet son olarak size bir program vereceğim kolay-zor gelirse sayıları arttırabilir veya azaltabilirsinizbu arada kesinlikle hareketleri bilseniz bile kendinize zarar vermemek için youtubedan vesaire doğru formuna bakın,zaten birsürü shorts videosu var bunlarla alakalı çekilmiş 20 saniyemizi slır-almaz bu kısım
program haftada 4 gün
ilk olarak ısınma ile başlıyoruz burada varsa 3-5 dk ip atlayarak ısınabiliriz atlama ipi yoksa jumping jack yapabilirsiniz
ısındıktan sonra başlıyoruz
setler arası yaklaşık 1-2 dakika dinlenme
3×8-10(3 set 8-10 tekrar arası)şınav burada yavaş ve kontrollü yapıyoruz tekrarların bozulduğunu ve yanlış olmaya başladığını görürseniz seti bırakın
2×3-5 arası barfiks burayı çıktığı kadar yapın eğer doğru düzgün çıkmıyorsa scapular barfiks 3×8-12 yapın lakin bu barfiksi 4 spor gününüzün 4 ündede yapmayın en az 1-2gün barfiks eklemeyin
3×15-20 arası squat yapın burada çok zorlanmazsınız yaparsınız
son olarak birkaç konudan bahsedeceğim
1.UYKU
uyku en önemli etkenlerden biri çünkü kasları asıl uyku sırasında inşaa ederiz spor değil burada tavsiye edilen miktan 7-9 saat arası uyuyabildiğiniz kadar uyumaya çalışın vücudunuzun tamiri yeterince iyi yapabilmesi için2.barfiks barı ve diğer aletler
ben küçük bir şehirde yaşıyorum bu yüzden başta yakınlardaki parkları kullandım çocukların oyun oynadığı parklar falan, ama bayağı bi işimi gördü. .Sonra çok pahalı olmayan bir miktara eve barfiks barı aldım duvara monteli. Şuan onu kullanıyorum ama siz büyük bir şehirde yaşıyorsanız etrafınızda mutlaka bir calisthenics parkı vardır(bunu internetten araştırabilirsiniz)ama yoksa etrafınızdaki parklara bakın yani böyle bir yer bulmama imkanınız yok .evet dostlar bu iş böyleydi siz anlattığım şekilde bir başlangıç yaparsanız zaten mantığını bi 4-5 ay içinde anlamaya başlıyorsunuz. Sosyal medyada ise asrınçağözdemir ,egefitness'ın evde çalışanlara özel yaptığı videoları veya diğer yabancı calisthenics kanallarını takip ederek (yellowdude kanalı gibi) evde yapabileceğiniz bu spor hakkında bilgi haznenizi geliştirebilirsiniz.
eğer ilk defa yapıyosan bunları uygula ve mümkün olduğunca günleri üst üste getirme .Zaten bir süre sonra sinir sistemin ve kasların uyum sağlamaya başlayacak .O zaman daha hipertrofi veya dayanıklılık odaklı bir programa geçebilirsin , ama benim tavsiyem en az bi 2 ay bu program ile çalış bayağı bi temel oturtmaya başlarsın son olarak şunu diyeyim kolay geldikçe sayıyı arttırman gerekecek gelişim için mesela bu hafta tekte 8 şınav yaptın haftaya değil sonraki hafta setleri 9-10 şınava çek ki gelişimin düzenli olsun.
umarım faydalı oluruz