Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Spora Daha Çok Nasıl Motive Olabilirim

SDG

Yoda
Herkese merhabalar.
Haftanın en az 2 en fazla 3 günü pilates yapıyorum. Hareket ettiğimin iki katı yediğim için bir zayıflama belirtisi yok ama ağustostan beri kah düzenli kah düzensiz yaptığım için vücudum biraz şekil aldı.

Kendimi gaza getirmek için Netflix teki Physical 100 ve Physical Asia nın tüm bölümlerini izledim. Bazılarını indirdim defalarca ve defalarca izledim. Ve gerçekten beni motive etti. Orada gördüğüm bazı sporcuları takip etmeye çalışıyorum.

Bu tarz bildiğiniz programlar var mı ? Aslında daha genel bir şekilde sorayım. Kuroko no Basket, Haikyuu gibi spor animelerinden tutun da Physical 100 gibi programlara kadar her türlü (Amerikan şov programları ve Acun un Surviver vb programlar hariç ) öneriye açığım.

Physical Asia yı izledikten sonra hiç bilmediğim sporcuları öğrendim Yasemin Adar Yiğit gibi. Bu benim kendi genel kültür eksiğim tabi. Türkiye de crossfit ile ünlü kimler var ? Ya da basketbol futbol voleybol vb takım oyunları değil de güreş, gülle atma, yelkencilik vs bireysel oyunlarda kültleşmiş hangi isimleri takip etmemi önerirsiniz bana da somut örnek olması adına ?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler

Loner II

Merkür Yolcusu
Şöyle ki programları pek takip eden biri değilim ama spor disiplini konusunda şunu söyleyebilirim. Bu programlar ne kadar işe yarar bilmiyorum. Motive olma gibi bir şeye hatta inanmıyorum zira çok kısa vadeli bir süreç oluyor. Uzun vadede spor disiplini ile ben 20 kilo civarı verdim mesela yürüyüş + yüzmeyle ve bunu 3 ayda yaptım. Sağlıklı beslenme zaten işin mecburiyeti sen de biliyorsun.

Disiplin için gereken şey aslında "Competing Interest" dediğimiz Türkçe'ye muhtemelen çevirdiğimizde "İlgi Yarıştırması" durumu ile ortaya çıkıyor. Kendim için "Fast Food Yemenin Anlık Zevki - Sağlıklı Yemeklerin Yapılması ve Öğrenilmesi", "Hareketsizliğin Pişmanlığı - Hareketle Atılan Enerjinin Yorgunluğu" ve "Stresin Eylemsizlikle Baş Edilmesi - Stresin Eylemle Baş Edilmesi" olarak üç farklı etmeni var. Fast food yemek zaten iğrenç bir şey ama sağlıklı yemekleri yapıp farklı tarifler öğrenince daha kültürlü ve beceri sahibi hissediyorsun kendini ya da eylemsiz olduğunda strese giriyor ve anlık zevke yöneliyorsun ama eyleme geçtiğinde enerjin farklı yere yöneliyor ve gün bittiğinde stresin azalmış bir şekilde düzene oturuyorsun.

Fast food bir kere sindirimin yanı sıra insanın işleyişini mahveden bir şey. Hareketsizlik de keza son derece sağlıksız bir durum. Stresi hiç söylemiyorum bile. Sen de kendine göre bir çıkar kıyası yapıp ona göre disiplin için temel oluşturabilirsin. Gerçekten o disiplin sağlandığında hayatın bambaşka bir hal alıyor.

Lazrail

Emektar Üye
Bu tarz bildiğiniz programlar var mı ? Aslında daha genel bir şekilde sorayım. Kuroko no Basket, Haikyuu gibi spor animelerinden tutun da Physical 100 gibi programlara kadar her türlü (Amerikan şov programları ve Acun un Surviver vb programlar hariç ) öneriye açığım.
Yani senin örneklerinden aklıma ninja warrior geldi vallaha. Beslenme , spor ile alakalı çok fazla program izleyen birisi değilim. Ama that sugar diye bir belgesel vardı ve benim aklımda baya yer etmişti açıkçası. Ağır yaşamları bilmeyen yoktur. Şunu da söylemek gerek ki çevremizden çok etkileniyoruz ya. Bizim evde her akşam çayın yanında bir şeyler yemek huy olmuş artık ve bende ailemden ne görüyorsam onu yapıyorum. Yani illa motivasyon arıyorsan kendine eşlik edecek bir arkadaş bulman iyi olur demek isterdim. Yine de bir konudaki beklentini başkasına söylediğin zaman da o gerçekleşmez hiçbir zaman. Çünkü nazar var. Bilimsel dayanağını da bilirsiniz. Arkadaş zaten etrafımda çok insan yok olanları da silip atsam ne yapacağım ki? Loner'ın dediği gibi dışarıdan bir motivasyon etkili olmaz zihnine sporun ne kadar güzel bir şey olduğunu yerleştirmelisin. Ama hayatta her şey pratiktir spor yapmanı kolaylaştır o zaman süreklilikle ilgili bir problemin kalmaz. Alışkanlıkların gücü ya da atomik alışkanlıklar kitabında bunlar daha iyi anlatılıyordu okumuşsundur diye tahmin ediyorum. Bazen bana bazı insanlar hayata hakikaten bir şeyleri başarmak ve o konuma statüye adı her neyse işte onun için gelmiş gibi geliyor. Bilemiyorum. Zamanında o kadar çok sert bir dille eleştirdiğim toplumun bir parçası oldum bende demek ki :)

BloodRien

Yoda
evet başlıktaki soru ile başlayalım

benim gözlemime göre insanların spor motivasyonu ve hırsı daha çok vücutlarında değişim ve gelişim görmeye başladıklarında oluyor

sen bunu yoga ile çok fazla göremeyebilirsin dostum

sana önereceğim spor ve hareketler öncelikle calistenik ve ip atlamak olacaktır

hala kendi ağırlık çalışmalarımda bile ağırlıklı barfiks ve ağırlıklı dipsi kullanıyorum calisteniks hareketleri vücut gelişimi ve güçlenmesi için bire bir

ip atlama ise çok fazla yağ yaktırıyor buda seni dahada motive edecektir

DexterMorgan_

Ay Yolcusu
Herkese merhabalar.
Haftanın en az 2 en fazla 3 günü pilates yapıyorum. Hareket ettiğimin iki katı yediğim için bir zayıflama belirtisi yok ama ağustostan beri kah düzenli kah düzensiz yaptığım için vücudum biraz şekil aldı.

Kendimi gaza getirmek için Netflix teki Physical 100 ve Physical Asia nın tüm bölümlerini izledim. Bazılarını indirdim defalarca ve defalarca izledim. Ve gerçekten beni motive etti. Orada gördüğüm bazı sporcuları takip etmeye çalışıyorum.

Physical Asia yı izledikten sonra hiç bilmediğim sporcuları öğrendim Yasemin Adar Yiğit gibi. Bu benim kendi genel kültür eksiğim tabi. Türkiye de crossfit ile ünlü kimler var ? Ya da basketbol futbol voleybol vb takım oyunları değil de güreş, gülle atma, yelkencilik vs bireysel oyunlarda kültleşmiş hangi isimleri takip etmemi önerirsiniz bana da somut örnek olması adına ?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler
Dostum motive olmak diye birşeye pek inanmıyorum beyin birşeyi üstüste yaptıkça alışkanlık haline dönüşür buda bağımlılık olur örneğin ben iki yıldır spor yapıyorum ama sıkıldığım tek bir gün bile olmadı çünkü kafamda o tür düşünceler yok bu aklımızın bir köşesinde durmadan yer alan düşünceler vardır yapman gereken bu düşüncelere kanma sen zorluk karşısında kaldığın için bu kadar düşünüyorsun hani nike markasının klasik sözü vardır ya "Just do it " amacın sadece yapmak olmalı yaptıkça daha cok alışacaksın ve sanki spor olmadan yaşayamayacaksın gibi hissedeceksin , başarılar.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6