Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Süreci hafife almayın

whatWasfap

Uranüs Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
138
Tepki puanı
366
Puanları
91
Konum
İzmir
Selamlar.
Bugün bahsetmek istediğim konu hepimizin baş belası, benim 8 aylık sürecimi bozmamı sağlayan bir düşünce kalıbı.
Süreci hafife almak.

Pmo'yu unutmuş, hayatına bakan, gerçek sorunlarını çözen, istediği zaman kız arkadaş yapan, istediği gibi görünen biriyken karantinada bu batağa saplandım. Tek nedeniyse ''bu bana zarar vermez'' düşüncesiydi.

Neverfap'te süreçte ilerledikçe süreci hafife almaya ve eski halimizi, zorluklarımızı başladığımız günü unutma eğilimindeyiz. Süreç bizi iyileştirdikçe özgüvenimiz artıyor, bir şeyleri başardıkça kendimize inancımız artıyor. Sonra bir aşamaya geliyoruz ve diyoruz ki ''bana bir zararı olmaz beni etkilemez'' diyip tekrar dibi boyluyoruz.
Artık beynimize kazımamız gereken bir şey var. Bunu her yaptığında başladığın yere geri döneceksin. İstersen 1000. günde ol, sadece o hayata lanet ettiğin ve sürece girdiğin günü hatırla. Yaşadığın zorlukları hatırla ve beynine anlat. De ki bunu yaparsam o lanet şeyler geri dönecek tekrar acı çekeceğim tekrar yaşayacağım.

Ben şu an bir görsel görsem bile beynim direkt kortizol salgılıyor ve beni rahatsız ediyor. Neden peki? Çünkü ona defalarca anlattım bak bunlara bakarsak bu olur diye. Beyin o kadar çok korkuyor ki o günlere dönmekten kriz gelince tepki bile vermiyorum. Çünkü biliyorum eğer yaparsam çok daha kötü olacak. Gün içinde kendinize sık sık hatırlatın, eğer bunu yaparsam o günlere döneceğim, kötü olacak vs diye eğitin şu beyninizi. Bir zevkten mahrum kalmadığınızı, kendinizi kurtardığınızı fark edin. Ve sadece instagrama girdim, sadece basit bir görsele bakacağım yalanına da kanmayın. Her tetikleyici 1 relapse ihtimalidir. Tetikleyicilerden etkilenmemenin tek yolu da tetikleyicilere bakmamak, onlardan rahatsız olmaktır.

Gerekirse instagramı vsyi silin sizin hayatınızdan, yaşam kalitenizden, hayallerinizden değerli değil. O karşınıza çıkan reklamlar, videolar istemeseniz de sizi tetikliyor. Sosyal medyayı bırakmam son sürecimi aşırı kolaylaştırdı. (Not: Bunları dedim diye sakın her şeyi bir anda bırakmayın, yavaş yavaş kademe kademe hayatınızı şekillendirin. Ama tetikleyici içeren ''her şeyi'' bırakın. Pmo canavarını uyandırma tarzında başlıklara / videolara bakarsanız bu kademeli ilerleme işini daha iyi anlarsınız. Yavaş ama emin adımlarla gitmek önemli)
Her şey düşünce şekliniz, bilinçaltınız ve hormonlardan ibaret arkadaşlar. Süreciniz daim olsun.
 

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Maalesef ki beynin kendini iyileştirme mekanizması böyle çalışıyor, isterseniz çok kötü günler yaşayıp çok fazla acılar çekin beyin bunları hatırlamaz ve her zaman unutmak ister bu da bizi; bir şey olmaz ya yap bir kere zaten 3 aydır yapmıyorsun, bak hiçbir sorunun kalmadı iyileştin şeklinde kandırılmamıza sürüklüyor, bunu yenmemizin pek fazla yolu yok böyle yaratılmışız, yapacağımız tek şey sizin de dediğiniz gibi sürekli kendimize hatırlatmak olacaktır, bu konuda bu forum benim hayatımı kurtardı diyebilirim.
 

Enki

Satürn Yolcusu
Katılım
11 Nis 2021
Mesajlar
165
Tepki puanı
294
Puanları
91
Konum
Yks Muharebesi
Sosyal Medya tam bir zaman kaybı,zamanınızı çöpe atın emin olun daha verimli olur sizin için,9 aydır sosyal medya olarak bir facebook(neverfap grubu sadece) bir de Youtube kullanıyorum hayatım baya,değişti artık daha çok boş zamanım var ve kendimi daha iyi geliştiriyorum
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst