Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sürecinde Sosyalleş Ve Çaba Sarf Et

MİKE

Mezun
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
60
Tepki puanı
150
Puanları
43
Bugün geldi aklıma ,neverfapın enzim olduğunu daha iyi açıklamak için hayatımdan kareler aldım. Konuya direkt giriyorum. Ortaokulun başında pmo kullanımına başlamıştım. O zamanlar pmo kötü bir şey gibi gelmiyordu. Bunun nedeni sosyal destek mekanizmalarımdı. O kadar güzel arkadaşlıklarım vardı ki çok azına nasip olur. Sevdiğim kız beni seviyor, okulun en iyi öğrencilerindenim, ailemle aram harika yani kısacası her şey harika. Pmonun zararını hissetmek zor çünkü arkadaşlarımla, kız arkadaşımla, ailemle geçirdiğim zaman bunu tolere ediyordu. Liseye gidince yeni okulda samimiyetsiz insanların bulunduğu kahpe bir ortamda buldum kendimi (şehrin en iyi lisesi). Sosyal destek mekanizması(arkadaşlar ortam aile) zayıflamıştı. Ailem her zaman yanımdaydı ancak arkadaşsız kalmış tek başıma takılıyordum. Hayatımın en sıkıcı zamanları. Sabahtan akşama kendimleyim. Yalnızlaştıkça pmo ya sarıldım , bilinç yok, sabahtan akşama evdesin ,sürekli artan kullanım. Anlayacağınız dibe doğru son sürat koşuyordum. Sınavdan 2 sene önce artık pmo kullanımı beni rahatsız etmeye başladı. İnsan gibi yaşayamaz oldum yemek yiyip pmo izleyen bir yaratık oldum.

Yüzüm gülmez oldu, zayıfladım. Herkes bende bir gariplik olduğunun farkındaydı. Çok yaygın bu forumda ilk ve ortaokulda ortamın neşesi, sevilen çocuk olan adamlar lisede kötü ortam ve bilinçsizlik yüzünden pmo batağına saplanırlar sonra da oradan çıkarlar. Ben de bunlardanım. Bataktan çıktım peki nasıl oldu bu ? Sosyal destek mekanizmasını yeniden sağladım. Pmo da olmayan keyfin 100'lerce katını sağlıyor bu bana. Akşam içim içime sığmaz şekilde uyuyup sabah uyanınca geceden kalan mutluluğun tadı hala ağızımda oluyor.

Neverfap şu değil : Pmo yu bırak ve değişmek için bekle, gün sayın arttıkça çok daha güzel bir hayatın olacak. Böyle bir şey yok o kıç yerinden kalkacak. Gelişmek için yapacaklarınız gözünüze külfet gibi gelmemeli. Yani '' Lan yine mi spor, kim şimdi 2 saat kitap okuyacak, oyunculuk topluluğuna gitmiyim şu hafta '' gibi sözler söylüyorsanız yürümeden koşmaya çalışıyorsunuzdur. Birden size vahiy gibi güzel alışkanlıklar inmeyecek. Yarın mükemmel bir hayatınız olmayacak. Nakış nakış işleyeceksiniz. Yavaş yavaş koşmaya başlayacaksınız acele edip yazık etmeyin kendinize. Tavsiyem çevik yaşam adı altında youtubda videolar var oradan yararlanıp yavaştan hayatınızı yoluna koymanız. Özet şudur :


Pmo kullansan bile çok güzel arkadaşlıkların varsa yine kendini dipte hissetmezsin. Pmo tek başına tüm hayatını mahvedemez. Pmo ' yu bırakmak da tüm hayatını yoluna koyamaz. Örnekliyim. Ülke ekonomisi kötü olsa bile senin çok paran varsa bundan etkilenmezsin. Ancak elindeki para normal vatandaşınkine denk gelince ülkenin her kötüye gidişi seni de peşinden sürükler. Burada ülke ekonomisi birden harika olsa bile sen çalışmazsan yine para kazanamaz ve berbat durumda olursun. Pmo kullanımı (kötü ekonomi) her zaman için kötüdür zengine de fakire de. Zengin senin benim kadar etkilenmez. İyi ülke ekonomisi (pmo dan kurtulmak) tek başına iyi değildir. Çalışırsan kazanırsın.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst