Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Tanrının Sapkın Ve Aciz Bir Varlık Olduğunu Düşünüyorumm

mvhhd88

Yeni Fapstronot
Bu zaten Allahın istediği bir surum değil herhangi bir tanrınında bunu pozitif göreceğini sanmıyorum çünkü hepsinde samimiyet yatıyor islamda tahkiki iman diye esaslı bir mevzu var
Bilinmemezlikten dolayı Allah'a siginmiyoruz ki zaten Evreni Allah yaratmıştır ve sığınıyoruz

Mavişko

Ay Yolcusu
ben bu durumdan bu sapkınlıktan her ne kadar kurtulmak istersen istiyeyim kurtulamıyorum tanrı beni hiç bu sınava sokmasaydı kurtulmak umrumda olur muydu gerçekten tabiki bunların hepsi tanrının suçu ve tanrı bu suçu işlerken bunu acizce sapkınca yaptı nasıl yaptı
Madem memnun değilsin sınavdan, ayrıl bu sınav yerinden pes et. Ne olacak sonra,hiçlik. Kocaman bir hiç. Bunu mu istiyorsun? Hayır yani çözümün sadece tanrıyı suçlamak mı? Kendi kararınla yaptığın hataları kabullenmiyorsun hatayı tanrıda arıyorsun. Ve bence her işin başı inançla başlar,inanmadan başaramazsın zaten. Kurtulacağına inacaksın yoksa olmaz zaten.

mvhhd88

Yeni Fapstronot
Buarada diomand tema izleyen varsada Metin okuyup Tanrıyı tanrıyla imkansizlamaya girişen bunuda mantikliymis gibi kitabına koyan.Hadislerin usulunden ve Ayetleri ele alma şeklinin absurdlugunden ve sadece İslami yadsi(yama)maktan ileri gidemeyen popüler bir şahıs

Desert eagle

Ay Yolcusu
bunu aptal aptal söylemenin lüzmu yok ve kimseye birşey katmıyor
Öncelikle karşılıklı saygının olması gerektiğini düşünüyorum doğru veya yanlış bir düşüncemi içerisinde herhangi bir şahısa hakaret argo alaycı ifade kullanmadan yazmaya özen gösterdiğimi düşünüyorum ve aynı özeni sizlerdende bekliyorum yani burada ilkokul çocuğu gibi birbirimize lafmı atalım düşüncelerimizimi tartışalım ona karar ver öyle devam edelim

allah ve tanrı kavramlarına takmışsın sen bir din belirtmedin genel bir soru sordun bende islam dinine inandığım için allahı kullandım bunun yanlış bir tarafı oluğunu düşünmüyorum çünkü baktığın zaman ikiside aynı kapıya çıkıyor

sadece şunu ekleyeceğim biz insani varlıklar olarak tanrıyı hayal etmeye kalktığımızda doğal olarak insani duygularla(kin,nefret,intikam,sevgi...)
hayal ediyoruz bunun ötesinde birşey olduğunu düşünüyorum o yüzden bu konuda tanrıyı sorgulamayı mantıklı bulmuyorum ve evet basit düşünüyorum

tekrar söylüyorum yorumlarımızı birbirimizn düşüncelerine saygı göstererek yapalım yoksa hayvandan ne farkımız kalır

sigmaburda821

Düşünen adam
HABER DELİLİ||
Şimdi H.Z.Muhammed Hira mağarasından bir haber getirdi ben vahiy aldım diye bu haber ya yalan ya doğru yalansa ya Peygamberimiz yalanın farkında yada değil değilse delidir farkındaysa sahtekardır şimdi düşünün sahtekar bir kişi şunları yapar mı Peygamberimizin zamanında Arap yarımadasında Atalar çok önemliydi Peygamberimiz onların atalarına muhalefet etti onların ateşte olduğunu söyledi bunu şahsi menfaati neden yapsın hiçbir açıklaması yok reinhart dozy naklediyor:"Ebu talipin ölümünden sonrası Ebu lehep Ebu talipin kardeşi olduğundan kardeşim yalarken yaptığın gibi dilediğin yere git ve dilediğini yap" Ebu talip bunu söyledi fakat Peygamberimiz Abdülmuttalibin ateşte olduğunu söyleyince onu himayesinden çıkardı o zamanlarda Arap yarımadasında kabilenin himayesinden çıkmak ölümü göze almaktır çünkü artık sizin intikamınızı alacak bir kabileniz yoktur sizi birisi öldürse kimse birşey yapmaz bir hukuk sistemi yok bunu hangi menfaatle yapmış olabilir Abdülmuttalip Cennettedir demesi zor muydu değildi. Reinhart dozy: "aile bağları Dini bağlardan çok daha güçlüydü" mesela Peygamberimizin oğlu ölünce Güneş tutuluyor insanlar Peygamberin oğlu öldüğü için güneş tutuldu diyor Peygamberimiz "şüphesiz Güneş ve ay Allah Teâlâ nın ayetlerinden iki ayettir herhangi bir kimsenin ölümü veya doğumu yüzünden tutulmazlar bu açık bir samimiyet delilidir çünkü Peygamberimiz şahsi menfaat peşinde olsa bunu kullanırdı ne sandınız tabiki oğlum öldüğü için tutuldu derdi ama demedi hatta buna karşı çıktı Kuran'da uyarı ayetleri var mesela İsra 17/73-75 "o putperestler sana vahyettiklerimizden başka şeyleri yalan yere bize yamayasın diye neredeyse seni ayartıp ondan saptıracaklar işte o zaman seni kendilerine dost sayacaklardı hatta seni yerinde sağlam tutmasaydık neredeyse -biraz da olsa- onlara kayacaktın! Ama o zaman sana hayatın ve ölümün sıkıntılarını kat kat tattırırdık sonra bize karşı kendin için hiçbir yardımcı da bulamazdın" Ayetteki uyarının şiddetine bakım siz kendinizi Topluma Dini rolle kabul ettirmeye çalışan bir sahte peygamber olsaydınız kitabınızda kendinize böyle şeyler söyler miydiniz asla yapmazdınız bu bir samimiyet delilidir ayrıca Peygamberimiz fakir yaşamıştır margoliouth:"Peygamber öldüğünde de onun zırhı borcuna karşılık bir Yahudi tarafından alınmıştı" bunu zırh olması yoksulluğun şiddetini gösterir ölümünün de böyle olması gücü eline aldıktan sonra da fakire yaşadığını gösterir çünkü olay maddi zorlukların had safhada olduğu dönemlerde ait değildir biz burdan Peygamberimizin farkında olarak yalan söylemediğini anlarız bu arada örnekler daha fazla ama hepsini yazamam daha fazlası için Altay Cem Meriç in Peygamberliğin ispatı eserini okuyabilirsiniz şimdi farkında olmadan yalan söyleyen biri olma ihtimalini ele alalım Peygamberimiz bir melek gördüğünü onu duyduğunu söylüyor namazda kendini şeytandan korumaya çalışıyor bunlar halisünasyonsa hem görsel hem işitsel hemde dokunsal halisünasyon var demektir ayrıca hasta farkındalığı da olmadığı ve bu halinin ölümüne kadar aralıksız devam ettiğini göz önüne alırsak bu kişi hastaysa gerçekten çok ağır bir psikoz tablosu vardır ve bu halde bir kişi bırakın Ordu yönetmeyi ülke yönetmeyi toplumu yönlendirmeyi ve bunların hepsinde başarılı olmayı günlük hayatına bile devam edemez mesela şizofreni ile karşılaştıralım şizofreni belirtileri sosyal sorunlar (uyuşmuyor) kişisel bakım sorunu (uyuşmuyor) tutarsız dağınık konuşma (uyuşmuyor) duygusal küntlük (uyuşmuyor) motivasyon eksikliği (uyuşmuyor) en büyük belirtilerin hiçbiri yok bakın hiçbiri epilepsi olabilir mi ona bakalım beyin performansında düşüş (uyuşmuyor) deja bu hissi (uyuşmuyor) genelde 1ilk 1 yaşta yada 60 yaşından sonra çıkar (uyuşmuyor) hafıza sorunu (uyuşmuyor) karın ağrısı (uyuşmuyor) ayrıca Cebrail bazen dıhye adında bir sahabenin şeklinde gelirdi ve Peygamberimizde bir epilepsi nöbeti benzeri hal olmazdı tüm bunlar epilepsi de olmadığını gösterir yani bu durum ne psikotik durumla ne de nöbetle açıklanabilir o halde Peygamberimiz deli değildir diyoruz yalancı değil deli de değil o zaman haber doğru demektir son olarak kısa bir mucize daha yazıyorum "onlara ayetlerimiz açık açık okunduğunda içlerinden inkâra sapanlar kendilerine ulaşan Kur'an hakkında 'bu düpedüz bir büyü!' dediler" siz kendinize okunan bir metne büyü der misiniz bu kâfirlerin de Kur'an ın benzersiz ve olağanüstü olduğunu kabul ettiklerini gösterir şimdi şey diyebilirsiniz belki demediler ama yazıyor o zaman hem Peygamberimizin taraftarları hemde müşrikler itiraz ederdi ama her itiraz nakledilmesine rağmen bu Ayete itiraz nakledilmemiş bu Ayetin doğru söylediğini gösterir La galibe İllallah daha fazlası için:Altay Cem Meriç Peygamberliğin ispatı kitabı bu arada daha anlatmadığım bir sürü delil var bu kadar değil yani

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6