Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Tanrının Sapkın Ve Aciz Bir Varlık Olduğunu Düşünüyorumm

sigmaburda821

Düşünen adam
Temel mantık hiç insan görmemiş kabilelerle, bir isveç köyünde yaşayan insanlar için aynı olabilir mi?
Evet eğitim seviyesi falan fark etmiyor mesela bir temel mantık kaidesi çelişmezlik buna dünyanın hiçbir yerinde muhalefet edilmez mesela birşey hem 1 metreden uzun hemde 30 cm olamaz temel mantık budur ve kimse buna muhalefet etmez

mvhhd88

Ay Yolcusu
Temel mantık hiç insan görmemiş kabilelerle, bir isveç köyünde yaşayan insanlar için aynı olabilir mi?
Evet çünkü temel mantık derken felsefeden bahsediyoruz.Geniş manadaki temel mantık aynı olmayabilir ama bu sahadaki temel mantık çoğu kişi için geçerli

honchoshoden

Yeni Fapstronot
İneğe tapmayı 3 semavi dinde mantıksız görür,Teist görüşlerde,nonteist görüşlerde kültürel olarak mantıklı gelebilir ama çok tanrıcılık tutarsız bir inançtır
Keşke Hinduların ineğe tapmadığını bilseydin de tartışmaya değer bir yanın olduğun kanıtlamış olsaydın

hasanmertayd

Jüpiter Yolcusu
Şimdi dine geliyor durum o dediğin kabile vesaire toplumlara tebliğ gitmemişse cehennemle mükellef tutulmazlar
Arkadaşım kuranı defalarca kez okudum, cahiliye dönemini araştırdım, peygamberlerin dönemlerini araştırdım, dinlerin ilk doğuşlarının hanhi medeniyetler ve hangi dilleri ile tabletlere yazılı olan ispatlı olan durumlara şahit oldum, o yüzden ben tanrısallıkdan bahsediyorum, diine hiç girmiyorum, girmemde kendime haksızlık etmem o konuda.

mvhhd88

Ay Yolcusu
Keşke Hinduların ineğe tapmadığını bilseydin de tartışmaya değer bir yanın olduğun kanıtlamış olsaydın
Biliyorum zaten baya geniş kavramların bulunduğu çok kapsamlı gnostik bir ekol Hinduizm ineğe tapmak gibi sığ bir eylemle sınırlı değil oyle yazdığı için öyle dedim

mvhhd88

Ay Yolcusu
Kanki histerikleşme hemen sana herhangi bir şekilde böyle tavır yöneltildi mi bu tartışmada? Tamam kali yuga çağındayız ama sakin olalım

sigmaburda821

Düşünen adam
Arkadaşım kuranı defalarca kez okudum, cahiliye dönemini araştırdım, peygamberlerin dönemlerini araştırdım, dinlerin ilk doğuşlarının hanhi medeniyetler ve hangi dilleri ile tabletlere yazılı olan ispatlı olan durumlara şahit oldum, o yüzden ben tanrısallıkdan bahsediyorum, diine hiç girmiyorum, girmemde kendime haksızlık etmem o konuda.
Tam anlamadım ama İslam'ın Sümer tabletlerinden veya başka bir yerden alındığını söylediysen bu yanlış Sümer tabletlerini nereden bulmuş açıklaman gerek nasıl okumuş açıklaman gerek ayrıca Sümer tabletleri İslam ile öyle yüksek seviyede uyuşmuyor zaten Sümer tabletlerini o zamanın Arap toplumu bilmiyordu yani sen diyorsun ki herkes bilmiyordu ama hz.Muhammed buldu dilini çözdü okudu üstüne eklemeler yaptı yine başka yerlerden (ki bu eklemeler için 7-8 dil bilmesi gerek ve yine o dönemde bilinmeyen eserleri okuması gerek) ayrıca o eserleri sadece kendi bulmuş da olamaz kültür aktarılır hz.Muhammed den daha çok gezen bir sürü adam var onlarda bulurdu öyle bir durum olsa

Son düzenleme:

hasanmertayd

Jüpiter Yolcusu
Tam anlamadım ama İslam'ın Sümer tabletlerinden veya başka bir yerden alındığını söylediysen bu yanlış Sümer tabletlerini nereden bulmuş açıklaman gerek nasıl okumuş açıklaman gerek ayrıca Sümer tabletleri İslam ile öyle yüksek seviyede uyuşmuyor zaten

Söylediğim gibi bu konulara girmiyeceğim kardeşim.

Tibet_Sokratesi

Jüpiter Yolcusu
Sizin kadar ilimli olmaksakta ne güzel okuyorduk hocam neden kestiniz? gerçekten şuan ki münazaraların geçmişinkinden daha kıymetli olduğunu düşünüyorum çünkü dev bir bilgi çağındayız ve herkesin elinin altında milyonlarca kaynak var artık onun için gerçekten terletici durumlar ortaya çıkıyor...

mvhhd88

Ay Yolcusu
Sizin kadar ilimli olmaksakta ne güzel okuyorduk hocam neden kestiniz? gerçekten şuan ki münazaraların geçmişinkinden daha kıymetli olduğunu düşünüyorum çünkü dev bir bilgi çağındayız ve herkesin elinin altında milyonlarca kaynak var artık onun için gerçekten terletici durumlar ortaya çıkıyor...
geçmiş munazaralarda çok kaliteli hocam hatta çağımızda 1000 kişi toplansa belki geçmiş çağlardaki Bilge üstadlara yaklaşamaz gibi.Gunumuz bir Gazzaliye musahhardır ancak

Tibet_Sokratesi

Jüpiter Yolcusu
geçmiş munazaralarda çok kaliteli hocam hatta çağımızda 1000 kişi toplansa belki geçmiş çağlardaki Bilge üstadlara yaklaşamaz gibi.Gunumuz bir Gazzaliye musahhardır ancak
Günümüzde eskisi gibi münazara yok hocam maalesef sosyal medya ve benzeri eylemlerden dolayı insanlar eskisi gibi kitap okumuyor kelime dağarcıkları çok sığ artık sohbetlerde para ilişki gündelik durumlardan giden bir sohbet yok bazen kendi çapımda birşeyler yapmaya çalıyorum arkadaşlarımla bana dedikleri şey sen sadece boş konuşup kafa açma anlamıyoruz :)

mvhhd88

Ay Yolcusu
Günümüzde eskisi gibi münazara yok hocam maalesef sosyal medya ve benzeri eylemlerden dolayı insanlar eskisi gibi kitap okumuyor kelime dağarcıkları çok sığ artık sohbetlerde para ilişki gündelik durumlardan giden bir sohbet yok bazen kendi çapımda birşeyler yapmaya çalıyorum arkadaşlarımla bana dedikleri şey sen sadece boş konuşup kafa açma anlamıyoruz :)
Topuklarimizi islatmayan meseleler adamların kafalarıni açıyor bilginin ve kaynakların bu kadar yoğun olduğu dönemde bunlara ilgininde azalması ne absürd bir tezat.Teknolojinin zararı buysa yararına bence hiç gerek yok

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6