Bakenga
Emekli Üretken Üye
Nofap'i işte ezilmemek için yapsın,nofap yapsın ki amaçlarına ve hedeflerine daha kolay ulaşsın.kendini uluslararası bir insan yapsın mesleğinde,saygı duysunlar yaptıklarından dolayı.he ondan sonra bakalım bir garson veya çevresinde herhangi biri öyle davranabiliyor mu.tamam 2.si kadar hayatı kolay olmayacak ama ben her şeyi bir kenara atıp pes etmeye karşıyım.asil kötü genler o zaman belli olur.dogada canlılar koşullar ne olursa olsun hayatta ve ayakta durabildiği ölçüde genlerini aktarabiliyor.evrimsel olarak başarılı olmak istiyorsa dirensin.
Olur söylerim Dostum adamın alnında kendini bir işte geliştirdiği, iq'sunun yüksek olduğu, çok kitap okuduğu, hedeflerini gerçekleştirdiği falan yazmayacak hiçbir zaman. O garson, yeni tanıştığı kız ona her zaman öyle bakacak. Benim zaten bu forumda neden sorumluluk almak gerektiği ile ilgili bir yazım var. O arkadaşım da emin ol sorumluluk almış, kendini geliştirmeye çalışan, burada bir çoğunuzun gelemeyeceği statüye gelmiş bir insan. Ama dış dünyada bunlar çok fazla işlemiyor. Mesele sorumluluk alma meselesi değil, "bu adam zaten üreyemeyecek neden nofap yapsın ki?" meselesi. Ha gelip vitaminler vücutta kalacak, dopamin sistemi düzelecek falan diyeceksiniz. Bu haliyle bile adam zaten gayet başarılı.
Sadece senin özelinde söylemiyorum diğer arkadaşlar da dahil, büyük ihtimalle fazla hayat tecrübeniz yok. Yanlış anlamayın, bu kötü bir şey değil. Ben de benzer yaşlardayken bu kadar deterministik bir dünya tasavvur ediyordum. Zamanla bazı şeyleri canlı canlı yaşayarak daha iyi kavradım. Sizi ikna etmek için normalde onunla ilgili daha çok bilgi vermem gerekirdi ama. Belki bir gün foruma üye olur ve bu yazdıklarımı görmesini hiç istemem.