Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Testosteronu Algılayan Androjen Reseptörleri Hakkında Soru

Stoic Legionnaire

Ay Yolcusu
Merhaba.

Geçen yaz hormon testi yaptırmıştım ve testosteron sonucu şu şekilde çıkmıştı:

UYY.png
Ufak bir aritmetik ortalama hesabı yaptım, çok şükür sonucum bu ortalamanın üstünde çıktı. Etrafta herkes "Testosteron hormonunu nasıl artırabilirim?" diye soruyor. Ama benim sormak istediğim şey; ben bu hormondan gerçekten yeteri kadar faydalanabiliyor muyum? Bana cevap hayır olarak geliyor, çünkü androjen reseptörü konusunu hiç bilmiyorum. Dopamin ve dopamin reseptörünü hep konuşuyoruz ama testosteronu algılayan androjen reseptörleri hakkında çok az bilgim var. Bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi?

Reseptörün önemi > hormonun önemi. Sizce bu cümle doğru mu? Ne kadar fazla dopamin reseptörümüz varsa salgılanan dopamin hormonunun o kadar efekti olur ve verim alırız, bunu biliyorum. Hatta yine bu forumda okuduğum bir yazıya göre (bahsettiğim forumdaki yazı: Kendimizi Boostlamamızın Çok Fazla Yöntemi Var) dopamin hormonu ile kortizol hormonu doğru orantılı, yani dopamin reseptörümüz ne kadar fazla ise salgılamamız gereken dopamin hormonu o kadar düşük olacak ve aynı zamanda kortizol hormonu da düşük olacağı için kortizolun testosteronu düşürmesine de engel olacağız NoFap ile.

Buraya kadarını anladım ama, androjen reseptörlerini nasıl artırabiliriz ve artırmanın yanında, bu reseptörleri nasıl daha sağlıklı, verimli ve çok daha iyi çalışır hale getirebiliriz?

Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Bu arada, yukarıda bahsettiğim yazının sahibi olan hasanmertayd 'a ayrıca teşekkür ederim, mutlaka yazısını okuyunuz, yazının adına tıklayarak bağlantıya gidebilirsiniz, size çok şey katacaktır.

Son düzenleme:

Inhuman

Uranüs Yolcusu
Androjen reseptörleri hakkında videolar izlemiştim. Duyduğum bilgilerin yalancısıyım, bu reseptörler, dopamin reseptörleri gibi bir "artma azalma" durumunda değil, "bozulma düzelme" durumundaymış.

Bu reseptörleri adam gibi çalışır hale getirmek için (veya aşındıysa düzeltmek için) cinsel ilişki dışında tüm seksüel içerikten uzak durmamız gerekiyormuş.

Stoic Legionnaire

Ay Yolcusu
Androjen reseptörleri hakkında videolar izlemiştim. Duyduğum bilgilerin yalancısıyım, bu reseptörler, dopamin reseptörleri gibi bir "artma azalma" durumunda değil, "bozulma düzelme" durumundaymış.

Bu reseptörleri adam gibi çalışır hale getirmek için (veya aşındıysa düzeltmek için) cinsel ilişki dışında tüm seksüel içerikten uzak durmamız gerekiyormuş.
Sağ olasın hocam, bu androjen reseptörleri hakkında bilgi (bana göre) o kadar az ki, en ufak bir bilgi parçası bile çok değerli. Doğru araştıramıyor olabilirim de.

Cinsel ilişkiden de uzak dursak yani tam bir rahip modu yapsak, hem de hatırı sayılır bir gün mesela 100 gün, daha da düzelir mi?

Inhuman

Uranüs Yolcusu
Valla onu bilmiyorum hocam. Cinsel ilişkiden sonra daha bir "erkek gibi" hissediyorum şahsen. Her şeyim daha verimli oluyor, daha çok fethetme arzum oluyor (tabii ki her gün cinsellik değil, 2 haftada bir vb., sevgilim olduğunda)

Bana kalırsa 100 gün tüm seksüel içerikten uzak durup 2-3 haftada bir ilişkiye girersen maksimumu görebilirsin

çünkü ne kadar "algılanan testosteron"u arttırsan da, cinsel dürtülerini yanıtsız bıraktığın için geri çekilme yaşayabilirsin. Yani bu sefer de androjen reseptörleri iyileşirken, algılayacakları bir testosteron olmaz. Şimdiki durumun tam tersi yani.

Stoic Legionnaire

Ay Yolcusu
Valla onu bilmiyorum hocam. Cinsel ilişkiden sonra daha bir "erkek gibi" hissediyorum şahsen. Her şeyim daha verimli oluyor, daha çok fethetme arzum oluyor (tabii ki her gün cinsellik değil, 2 haftada bir vb., sevgilim olduğunda)

Bana kalırsa 100 gün tüm seksüel içerikten uzak durup 2-3 haftada bir ilişkiye girersen maksimumu görebilirsin

çünkü ne kadar "algılanan testosteron"u arttırsan da, cinsel dürtülerini yanıtsız bıraktığın için geri çekilme yaşayabilirsin. Yani bu sefer de androjen reseptörleri iyileşirken, algılayacakları bir testosteron olmaz. Şimdiki durumun tam tersi yani.
Son dediğini gayet iyi anladım. Mesela bazı bilim insanlarına bakacak olursak, adam hedefini o kadar çok önemsiyor ki, laboratuvarında yatıp kalkıyor. Aklında hep o hedefi var ve bu hedefe ulaşma yolunda bir şeyler yaparken yine testosteron hormonu da artmaz mı? Yani cinsellik dışında, hedefimize yürürken, kendimizi geliştirecek şeyler yaparken hem androjen reseptörlerini iyileştiririz hem de salgılanan testosteron hormon miktarını artırırız, bu mümkün müdür?

Ha şimdi bir şey daha aklıma geldi, sadece cinsellik değil; güzel bir kızla 5 dakika sohbet etmek bile testosteronu önemli ölçüde artırıyormuş. Hani illa cinsellik yapmadan, karşı cinsle normal görüşmelerden de (özellikle biz geliştikçe daha güzel olanlardan) testosteron hormonunun artışı + reseptör iyileşimi olur mu?

Inhuman

Uranüs Yolcusu
Son dediğini gayet iyi anladım. Mesela bazı bilim insanlarına bakacak olursak, adam hedefini o kadar çok önemsiyor ki, laboratuvarında yatıp kalkıyor. Aklında hep o hedefi var ve bu hedefe ulaşma yolunda bir şeyler yaparken yine testosteron hormonu da artmaz mı? Yani cinsellik dışında, hedefimize yürürken, kendimizi geliştirecek şeyler yaparken hem androjen reseptörlerini iyileştiririz hem de salgılanan testosteron hormon miktarını artırırız, bu mümkün müdür?
Kral şuan iş yoluyla yurtdışındayım ve 6-7 aydır böyleyim burada kendimi garantilemek için. Hani direkt beni örnek verdin. Laboratuvarı çıkar, oda diye değiştir tam bir ben. Evet, adım adım hedefleri gerçekleştirmek, gerçekten iyi hissettiriyor bro. Ama bence bu testosteronu arttırmıyor sanıldığı kadar. Evet özgüven veriyor, güçlü hissettiriyor, ama sokakta bir mutlu çift görünce kahroluyorum. Bak kıskanmak falan değil, kahrolmak.

Özünde halen ilkel hayvani beynimiz bizi yönettiği için dünyayı bile fethetsek, başka erkeğin kolunda hatun görünce kendinde göremeyince (uzun süredir biri hayatımızda yoksa) kahrolmamız kaçınılmazdır. Şu fotoğraf gibi mesela:

1741101032273.png

:D

maalesef hedeflere ulaşmak testo yükseltse de, cinselliğine karşı gelerek SADECE buna odaklanırsan o testosteron yükseldiği gibi düşmesini de bilir.

Ha şimdi bir şey daha aklıma geldi, sadece cinsellik değil; güzel bir kızla 5 dakika sohbet etmek bile testosteronu önemli ölçüde artırıyormuş. Hani illa cinsellik yapmadan, karşı cinsle normal görüşmelerden de (özellikle biz geliştikçe daha güzel olanlardan) testosteron hormonunun artışı + reseptör iyileşimi olur mu?
Konuşmak evet o an özgüven, çoğu kişinin yapamadığını yapmak gibi durumlardan ötürü arttırabilir, ancak cinsel ilişki kadar uzun vadeli ve güçlü bir artış olacağını düşünmüyorum, en azından kendi tecrübelerim böyleydi. Kızla konuşmak geçici ve ortalama bir özgüven/erkeklik hissi verirken, işin ilerisine gitmek kahraman gibi hissettiriyor. Ancak ikisi de kalıcı değil. İlk yokluğa düştüğün an testo dibi görebiliyor.

Bana kalırsa algılanan testosteron için hem testoyu yüksek tutmalı hem androjen reseptörlerini iyileştirmeliyiz bana kalırsa en mükemmel yol; ilk söylediğim gibi

Son düzenleme:

oldschool

Merkür Yolcusu
Meydan Okuma Rozeti
Yine sevdiğim bir konuya girdik. Yine vücut geliştirme camiasından yola çıkarak öncelikle total testosterondan ziyade serbest testosteron oranına bakmanın çok daha efektif olduğunu vurgulamak isterim. Ayrıca uzun süreli dışarıdan alınan sentetik testosteron hormonlarını doğru şekilde serbest testosterona vermek için dht tarzı ilaçların dışarıdan alındığı bilgisini verir, bu sentetik hormonların alımının bırakılması halinde androjen reseptörleri tekrar aktif edebilmek için klomifen sitrat etken maddesinin sıklıkla kullanıldığını biliyorum. Konu ile ilgili bilgim şimdilik bu kadar.

Stoic Legionnaire

Ay Yolcusu
Yine sevdiğim bir konuya girdik. Yine vücut geliştirme camiasından yola çıkarak öncelikle total testosterondan ziyade serbest testosteron oranına bakmanın çok daha efektif olduğunu vurgulamak isterim. Ayrıca uzun süreli dışarıdan alınan sentetik testosteron hormonlarını doğru şekilde serbest testosterona vermek için dht tarzı ilaçların dışarıdan alındığı bilgisini verir, bu sentetik hormonların alımının bırakılması halinde androjen reseptörleri tekrar aktif edebilmek için klomifen sitrat etken maddesinin sıklıkla kullanıldığını biliyorum. Konu ile ilgili bilgim şimdilik bu kadar.
Sağ olun hocam bilgi kattığınız için. Devlet hastanesinde endokrinoloji bölümüne gittiğimde hormon testi yapıldı, bu şekilde çıktı. Dışarıdan testo almayı şahsım adına hiç düşünmedim çünkü vücut testo üretiyor zaten, dışarıdan almayı şuna benzettim: ayakkabı fabrikam var ama gidip para verip mağazadan ayakkabı alıyorum :D Bunun yerine testo üretimini artıran şeyler yapmalıyım diye düşündüm.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6