Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Tetikleyici Farkındalığı Bilinci Her Daim Nasıl Canlı Tutulur?

Samuray

Son Dopamin Bükücü
Üst Düzey Moderatör
Sosyal medyayı silip, gördüğün tetikleyicileri de anında kapatarak ilerleyebilirsin. Günümüzde nofap sayaç uygulamalarının reklamlarında bile tanışma sitesi/dating siteleri çıkması gibi ironik bir durum varken bile %100 soyutlanmak çok muhtemel değil.

random

Venüs Yolcusu
Sosyal medyayı silip, gördüğün tetikleyicileri de anında kapatarak ilerleyebilirsin. Günümüzde nofap sayaç uygulamalarının reklamlarında bile tanışma sitesi/dating siteleri çıkması gibi ironik bir durum varken bile %100 soyutlanmak çok muhtemel değil.
Uygulama reklamlarını engellemek için özel dns kullanın. Telefon ayarlarında özel dns kısmını bulup dns.adguard.com bunu ekleyin. Uzun zamandır kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım o yüzden güvenilir bir yöntem olduğuna inanıyorum. İnternette araştırabilirsiniz. Sadece youtube reklamlarını devre dışı bırakamıyor ama gördüğüm kadarıyla neredeyse diğer her türlü uygulamada reklamları engelliyor, bu da aniden çıkan tetikleyicilere karşı bir kalkan oluyor. Youtube reklamı içinse yapılabilcek iki yöntem var birincisi premium almak ikincisi ise revanced.

SDG

Yoda
Arkadaşlar süreciniz daim olsun. Neverfap sürecinde sizin maruz kaldığınız tetikleyiciler neler? Tetikleyiciler bir anda gelip yakalıyor. Farkındalık hissi nasıl her daim canlı kalır ? Bazen farkındalık bilincini yitiriyoruz ve tetikleyiciler kuvvetliyse tekrar süreci bozabiliyoruz.
Eski forumda bi aralar Çince ceviri bir kitap vardı PBKY kitabından önce orada şöyle bir metafor vardı ; Ateşi büyütme. Aklına cinsel bir durum geldiğinde onu daha fazla düşünerek büyütme, ateşe benzin dökersen kontrol etmesi çok zor olur ama daha kıvılcımken üstüne basarsan yok olur. Krizler aşermeler gelecek bininci günde bile ama kontrolümüz altında olacaklar onu büyütmeyecek ve beslemeyeceğiz.

Bir de kulağa çok anlamsız gelen ama çok işe yarayan bir şey var bir üyeden duymuştum kendim de uyguladım. O krizin adım adım geldiğini hissettiğinde sesli bir şekilde "bu bir kriz başlangıcı" diyip o sırada ne yapıyorsan duruyorsun, cinsel hayal kuruyorsan devam etmiyorsun, elinde telefon varsa bırakıyorsun çok işe yarıyor

SDG

Yoda
Uygulama reklamlarını engellemek için özel dns kullanın. Telefon ayarlarında özel dns kısmını bulup dns.adguard.com bunu ekleyin. Uzun zamandır kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım o yüzden güvenilir bir yöntem olduğuna inanıyorum. İnternette araştırabilirsiniz. Sadece youtube reklamlarını devre dışı bırakamıyor ama gördüğüm kadarıyla neredeyse diğer her türlü uygulamada reklamları engelliyor, bu da aniden çıkan tetikleyicilere karşı bir kalkan oluyor. Youtube reklamı içinse yapılabilcek iki yöntem var birincisi premium almak ikincisi ise revance
Opera yı telefondan indirip oradan youtube a girince youtube reklamsız oluyor, opera nin kendi reklam engelleyicisi var

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6