falanso
Mars Yolcusu
İlk öncelikle bu forumu kuran, kurulmasında yardımcı olan ve burda birilerine birşeyler katmaya ve fayda sağlamaya çalışan herkese teşekkür ederim bu forumu iyiki keşfetmişim diyorum resmen hayatım değişti. Nihayetinde PMO üçlüsünden haftalardır uzak durumdayım ve bu kararı almaktan büyük mutluluk duyuyorum ama PMO gibi yıllardır devam eden başka bir bağımlılığım daha var, tırnak yemek. Aslında çevrenize veya kendinize baktığınız zaman bir çok kişinin tırnak ve tırnak derisi yediğine şahit olmuşsunuzdur. Kendimde böyle birşey olduğu için bazen utanç duyuyorum ve dışarıdan bakan insanların tırnaklarım hakkında ne düşündüğünü tahmin edebiliyorum hatta bazıları "bu tırnaklarının hali ne" bile diyen oldu bunu duyunca hemen elimi sakladım hatta artık insanlar ile konuşurken tırnaklarımı mümkün mertebede saklıyorum. Arkadaşlar yaşayan bilir bu çok rahatsız edici, utanç verici bir durum ve bundan kurtulmak zor bir durum çünkü ben bazen tırnak yediğimin bile farkına varmıyorum çoğunda bilinçsiz yapıyorum aynı bir uyurgezerin kapıyı açıp evden gitmesi gibi. Tırnak yeme genellikle stres anında tavan yapıyor adeta elinizde hasarsız parmak kalmıyor ufacık bir stres yaşadığımda bile hemen elim ağzıma gidiyor ve o an birşeyler düşündüğüm için dediğim gibi farkına varmıyorum. İnternetten bu konuda araştırma yaptım çoğu yer stres azaltın ve destek alın falan filan diyor acı oje sürün diyen var ama emin olun o bile işe yaramadı
1 hafta sonra bunun ve bunun dışındaki bir kaç sebepten dolayı psikiyatriye gideceğim muhtemelen ilaç falan verecektir bilmiyorum ama bunun dışında tırnak yemekten kurtulan veya bu konularda bilgisi olan birisi varsa kurtulmak için ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz ? Önerilerinizi bekliyorum.