Machiavellli
Merkür Yolcusu
...
Son düzenleme:
Okuduğunu anlasaydın yazımın sonundaki hatalardan ders çıkarma kısmını görürdün. Bir şey öğrenme kısmında ülkenin %90'ı benimle aynı kaderi yaşıyor. Benim yaptığım sisteme sövmek değil kalkıp çıkış yolu aramak12 sene okula gidip bir sey ogrenemediysen bu biraz da senin hatan. Surekli sistem sistem diyen insanlar sorunu kendisinde aramali. Ben sistem çok guzel demiyorum ama sistem bir mazeret degil. Oturup calisan nasil yapiyor diyor ya annelerimiz, haklilar. Dagda koyun gudup tibbi kazananlar nasil gayret ediyor, bu tamamen sen ve yaptiklarinla alakali. Siyasi olarak da bakalim, baska bir sistem geldigi zaman sinav olmayacak, kolaylik olacak zannetmek de hata.
Haklisin kaygim var mi? Var.
Bicare miyim? Evet.
Ama durursam da onlarin ekmegine yag surmus oluyorum.
Yazdiginin hepsini okudum, sadece gorusumu belirttim. Bazi yerlerde hakli oldugunu da belirttim zaten.Okuduğunu anlasaydın yazımın sonundaki hatalardan ders çıkarma kısmını görürdün. Bir şey öğrenme kısmında ülkenin %90'ı benimle aynı kaderi yaşıyor. Benim yaptığım sisteme sövmek değil kalkıp çıkış yolu aramak
Çok teşekkürlerSorgulayan bir insan olman güzel bir şey, öğrenmek için okul şart değil ama çok az kişi uzun süreli öğrenme disiplinini okul olmadan sağlayabilir,12 yıldır bir şey öğrenmediğini söylemen okulda 12 yılda yeteri kadar verim alamamanı düşündüğünden kaynaklı olabilir ama en tembel öğrenci bile olsan 12 yıl boyunca birçok şey öğrenirsin,sen de bir çok şey öğrendin ama içindeki mükemmelliyetçi kişilik senin hiçbir şey öğrenmediğini düşünüyor
ingilizcen,liderlik ,sosyallik ,el becerisi vs. özelliğin olmayabilir ama bu durum ömür boyu sürecek diye bir şey yok,bunları kazanmak senin elinde yıllar önce yaptığım hatanın aynısını sende görüyorum ben de senin yaşlarındayken bu tür özelliklere sahip olmadığımı ve hiçbir zaman olamayacağımı düşündüğüm için kendimi hiçbir zaman geliştiremedim pmo ve mükemmelliyetçiliğinde etkisiyle her geçen gün daha da başarısız olan biri oldum. Senden ricam kendine bu kadar haksızlık etme, kendini geliştirmek varken kendine çelme takma ,illa ki bir alana yeteneğin ilgin vardır yapman gereken bunu keşfetmek ve saydığın alanlarda elinden geldiği kadar kendini geliştirmek, mükemmelliyetçi olma elinden geleni yap
Saydığın koşullar gibi malesef bu ülkenin acı gerçekleri var ama idealleri olan ve kendini geliştiren bir insanı bu ülkenin acı gerçekleri bile durduramaz, gelecek kariyer konusunda ülkenin olumsuz şartlarına değil neler yapabileceklerine odaklan,eline geçen fırsatları iyi değerlendir
Son kısımda yaptığın gelişim planın güzel, hepsini bir anda öğrenmek gibi mükemmelliyetçi bir tavır takınma planladıkların arasında önem sıralaması yap ve zamana yay yoksa çabucak sıkılıp bırakırsın
Bir de 2019 da tuttuğun günlük gibi güzel bir süreç yürüt ki bu saydıklarını yapabilesin pmo ile yollarını ayırmadığın sürece bu saydıklarını yapamazsın
Şu 4-5 ay boyunca üniversite sınavına odaklan çünkü senin şuan ki önemli önceliğin sınavın kafanı ülke gündemi gibi konularla sınav döneminde gereksiz yere meşgul etme eline iyi bir puan geçsin gelecekle ilgili planlarını o zaman daha sakin bir kafayla daha güzel bir şekilde yaparsın